Belgische universiteiten houden stand op Europese ranglijst

De opleidingsprogramma’s van de Belgische universiteiten houden stevig stand op de Europese ranglijst. Dat blijkt uit de dertiende editie van de internationale ranking van het Britse Quacquarelli Symonds (QS).

Meer krantenkoppen in België

Weyts schrapt ruim 100 onderwijsregels om papierwerk voor scholen te verminderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft maandag een pakket maatregelen voorgesteld waarmee de administratieve last voor leerkrachten en scholen verminderd moet worden. De minister schrapt onder meer ruim 100 artikelen in de onderwijsregelgeving en probeert meer duidelijkheid te scheppen over welke documenten een school moet bijhouden voor de onderwijsinspectie en welke niet.

Lees meer »

Hoofdrolspelers uit “Romeo and Juliet” uit 1968 vangen bot na klacht over naaktscène

Een Amerikaanse rechter heeft een klacht over seksueel misbruik, seksuele intimidatie en fraude van de twee hoofdrolspelers van de filmklassieker "Romeo en Juliet" uit 1968 verworpen. Leonard Whiting (72) en Olivia Hussey (72), destijds minderjarige tieners, waren van mening dat ze seksueel waren uitgebuit, omdat ze een naaktscène moesten spelen in de film en dienden begin dit jaar een klacht

Lees meer »

“Dit is het verschil tussen goede en slechte houtskool.” Enige Belgische producent legt uit wat je best in de barbecue stopt

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag

Lees meer »

In beeld | Stille betoging voor Sanda Dia

Op de Groenplaats in Antwerpen hielden een honderdtal mensen zaterdagmiddag een betoging, in stilte. Ze zijn verontwaardigd over de uitspraak in de zaak rond Sanda Dia. De politie liet de betoging, die niet aangevraagd werd, begaan.

Lees meer »

KIJK. Emotioneel moment waarop Olivier Vandecasteele zijn familie opnieuw in de armen sluit na 455 dagen in Iraanse cel

Het vliegtuig met Olivier Vandecasteele aan boord is vrijdagavond om 21.29 uur geland op de militaire luchthaven van Melsbroek. De ngo-medewerker is terug in het land na 455 dagen gevangenschap in een Iraanse cel. Vandecasteele werd in Melsbroek opgewacht door zijn familie. Ook leden van de federale regering – onder wie premier Alexander De Croo – waren in Melsbroek aanwezig.

Lees meer »

Geen busverbinding meer van De Lijn in Poeke

Er heerst heel wat commotie rond de plannen van De Lijn, die nu wel een verbinding heeft vanuit Ruiselede met Aalter. Maar Poeke staat nu helemaal geïsoleerd als vanaf 1 juli de plannen effectief doorgaan.
The post Geen busverbinding meer van De Lijn in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klimaatregisseur Claude Willaert helpt doelstellingen realiseren: “We kunnen iets leren van dieren”

Het lokaal bestuur heeft zich geëngageerd om de gemeente klimaatneutraal te maken: ‘Net Zero tegen 2050’. Daarom heeft het, onder het motto ‘Tope Sterk’, Claude Willaert aangesteld als klimaatregisseur. Hij moet de doelstellingen haalbaar helpen maken. Claude was natuureducator, en is vrijwilliger en organisator van het Europees kampioenschap Meeuwenschreeuwen. “We kunnen zeker iets leren van de dieren”, zegt hij.
The

Lees meer »

Gouden Kindernamiddag in Harelbeke ten voordele van kinderen in India

Op 3 juni heeft op de site van Le Coq D’Harlembois in Harelbeke een kindernamiddag plaats ‘Het Kind in de Kijker’, ten voordele van kinderen in India. Een organisatie van vzw DAAV, die zich al 25 jaar inzet voor kansarme kinderen en wezen in India.
The post Gouden Kindernamiddag in Harelbeke ten voordele van kinderen in India appeared first on

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Na het verspreiden van de identiteit van enkele Reuzegommers, lanceert Acid nu een nieuwe controversiële video.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaans Congres keurt verhoging schuldenplafond goed

Het Amerikaanse Congres is overeengekomen over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Hierdoor wordt een wanbetaling op het laatste nippertje vermeden. Woensdag keurde het Huis van Afgevaardigden de schuldendeal al goed. Nu de Senaat ook heeft ingestemd, zal een volgende stemming over een verhoging van het schuldenplafond pas weer na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 nodig zijn.

Lees meer »