Boris Johnson en Liz Truss keren zich tegen Sunaks Brexitplannen: “Dit is onacceptabel”

De Britse oud-premiers Boris Johnson en Liz Truss zullen vandaag in het Lagerhuis tegen de Brexitplannen van hun opvolger Rishi Sunak stemmen. Het Windsor Framework herziet het handelsprotocol en de status van Noord-Ierland in de Brexit-context. Volgens Britse media is de nieuwe deal “onacceptabel” voor Johnson, die zelf de vorige overeenkomst met de Europese Unie onderhandelde.

Meer krantenkoppen in België

Ervaren Duitse bergbeklimmer komt om in Himalaya

De Duitse bergbeklimmer Luis Stitzinger is dood aangetroffen op de Kanchenjunga, de op twee na hoogste berg ter wereld. Dat hebben de organisatoren van zijn expeditie woensdag bekendgemaakt, enkele dagen nadat hij was verdwenen tijdens de afdaling vanaf de top.

Lees meer »

Modelbouwen in de kijker

Op zondag 4 juni organiseert de Middelkerkse Modelbouw Vereniging haar jaarlijkse modelbouwbeurs in de zaal de Stille Meers in Middelkerke. “Tal van clubs laten de bezoekers een kijkje nemen in de prachtige wereld van het modelbouwen”, zegt voorzitter Nick Coppens.
The post Modelbouwen in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Bij winst is Antwerp deze namiddag kampioen. Dat is al even geleden, maar de ordediensten zijn voorbereid…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Volg hier het proces rond de moord op Ilse Uyttersprot

In het assisenhof in Gent gaat vrijdag het proces rond de moord op Ilse Uyttersprot, oud-burgemeester van Aalst, van start. Jurgen Demesmaeker (52) staat er terecht nadat hij op 4 augustus 2020 zichzelf aangaf bij de politie nadat hij bekende dat hij zijn vriendin “de kop insloeg” met een hamer. Op het moment van de feiten waren Uyttersprot en Demesmaeker

Lees meer »

NMBS zet tientallen taxi’s in om reizigers in rolstoel van en naar Mechelen te brengen: “Ik voel me als een koning”

De trein is altijd een beetje reizen, maar voor mensen met een beperkte mobiliteit is het vaker een lijdensweg. Zelfstandig op en af de trein stappen is niet mogelijk, en de meeste perrons in Vlaanderen zijn niet toegankelijk zonder assistentie. Door twee defecte liften in het station in Mechelen zijn de perrons er helemaal niet meer toegankelijk, waardoor NMBS al

Lees meer »