Chinese president Xi heeft Rusland verlaten: wat moeten we onthouden van zijn bezoek aan Poetin?

De Chinese president Xi Jinping heeft Moskou verlaten. Hoe oogt de balans na drie dagen staatsbezoek aan Rusland? Mager.

Meer krantenkoppen in België

Heksenjacht op Reuzegom-ouders na expose-video: “Vreselijk zout brood, visolie?”

Een Antwerpse gevierde sterrenzaak die afgekraakt wordt met ‘blendermuis -recensies’ en een bakkerij die ‘vergiftigde pistolets’ over de toonbank laat gaan. De heksenjacht op de Reuzegommers en hun entourage neemt proporties aan nadat influencer Acid enkele clubleden met naam en toenaam noemde op zijn Youtube-kanaal. “Het debat is verengd tot brandmerken”, zegt Walter Damen, advocaat van een veroordeelde Reuzegommer.

Lees meer »

Advocaat van Iraanse oppositie niet tevreden met gevangenenruil: “Zwarte dag voor de rechtsstaat”

Rik Vanreusel, de advocaat van de Iraanse oppositie, is niet te spreken over de gevangenenruil tussen de Iraanse terrorist Assadolah Assadi en Olivier Vandecasteele (42). Dat heeft hij gezegd bij Radio 1. Hoewel Vanreusel naar eigen zeggen blij is dat Vandecasteele veilig naar ons land kan terugkeren, is het tegelijkertijd een “zwarte dag voor de rechtsstaat”, vindt hij. “Dit is

Lees meer »

Nieuwe Servische protesten in noorden van Kosovo

De Servische minderheid in het noorden van Kosovo heeft woensdag opnieuw gedemonstreerd. In de steden Zvecan, Leposavic en Zubin Potok waren er betogingen die eisten dat de Kosovaarse politie zich terugtrekt en dat de nieuwe burgemeesters uit de Albanese gemeenschap hun functie niet opnemen. Volgens berichten van de nieuwssite koha.net bleef het wel rustig.

Lees meer »

Offline gehaalde video Acid herleeft op TikTok, ook anderen noemen namen Reuzegommers

De offline gehaalde video van youtuber Acid over de Reuzegommers krijgt een tweede leven op TikTok. Heel wat accounts herverpakken de oorspronkelijke video en bereiken daarmee intussen ook meer mensen dan de oorspronkelijke video. Ook op Instagram en andere sociale media worden de namen van betrokken Reuzegommers genoemd. Het internet vergeet zelden of nooit, de namen weghalen is haast onmogelijk.

Lees meer »

Pommelien Thijs haalt uit naar ‘Humo’: “Dit heb ik niet gezegd”

Pommelien Thijs (22) siert deze week de cover van ‘Humo’, maar daar is de populaire zangeres en actrice niet onverdeeld blij mee. Op Instagram deelt ze een filmpje waarin ze haar onvrede uit over de titel die gebruikt wordt: ‘Ik heb ADHD en ben dus niet verantwoordelijk voor m’n daden’. “Dit heb ik niet gezegd”, aldus Thijs. “Ze heeft de

Lees meer »

Vader (39) van jonge kinderen loopt brandwonden op na steekvlam door PUR-schuimpistool: gezin brengt elders nacht door

Een 39-jarige vader uit Houthulst liep zaterdagavond brandwonden op na een brand in zijn woning. Er ontstond bij werken plots een steekvlam. Daarop volgde een brand in het huis maar die was snel onder controle. “Omdat er teveel rook in het huis hing moest het gezin elders slapen”, zegt brandweerkapitein Gino Crombez.
The post Vader (39) van jonge kinderen loopt

Lees meer »

ASSISEN. Jurgen D., de man met minstens 30 ex-lieven: “De buit is binnen, een grote vis”, stuurde hij naar vriend over Ilse Uyt­tersprot

Wat voor iemand zal het zijn, de man die Ilse Uyttersprot in 2020 het hoofd heeft ingeslagen? Dat zal vandaag blijken bij de start van het assisenproces. Niet elke dag zit daar een man met zo’n uitgebreid liefdesparcours op het bankje. Jurgen D. (52) had minstens dertig ex-lieven. Enkelen daarvan hebben weinig goeds verteld, maar vandaag is het aan hem.

Lees meer »

LIVEBLOG. Natuurbrand in Hoge Venen onder controle maar nog niet helemaal geblust, mogelijk wordt hulp ingeroepen van buitenlandse brandweerploegen

De brand die maandag is uitgebroken in de Hoge Venen is onder controle maar nog altijd niet volledig geblust. Integendeel, het vuur dreigt nog uit te breiden door de veranderende windrichting. Intussen is 170 hectare natuurgebied – gelijk aan zowat 250 voetbalvelden – in vlammen opgegaan. De gouverneur van Luik heeft het provinciaal rampenplan geactiveerd om een beroep te kunnen

Lees meer »

Hij heeft de centen van Club Brugge niet (meer) nodig, want vóór zijn veertigste zwom hij al in het geld. Hoe groot is het vermogen van Bart Verhaeghe?

De nakende verkoop van Club Brugge komt er lang niet uit financiële noodzaak. Hoewel Bart Verhaeghe (59) als belangrijkste eigenaar tot 108 miljoen euro kan opstrijken, is hij allang ‘binnen’. “Ik had ook op een boot aan de Middellandse Zee kunnen liggen”, zei hij zelf járen geleden al. Zijn nooit gerealiseerde shoppingcentrum Uplace staat voor eeuwig synoniem van megalomane mislukking,

Lees meer »

Schoenenwinkel Botticelli sluit eind augustus de deuren

Na 45 jaar verdwijnt er een bekende schoenenwinkel uit het centrum van Roeselare. Valérie Beernaert sluit eind augustus de deuren van Botticelli in de Manestraat. In de schoenenzaak konden klanten terecht voor de betere merken zoals Gucci, Prada en Ralph Lauren. “Maar het koopgedrag is veranderd. De aantrekkingskracht van een winkel in het stadscentrum is er niet meer.”
The post

Lees meer »