Consumentenvertrouwen daalt voor het eerst in half jaar

Het vertrouwen van de consumenten in de economie is in maart licht gedaald, de eerste daling in zes maanden. Dat blijkt uit de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank.

Meer krantenkoppen in België

STANDPUNT. De strijd tegen illegale prostitutie moet worden gevoerd

Het ei van Columbus, dat was Airbnb toen het werd opgericht. Je verhuurt aan toeristen een huis of appartement dat je op overschot hebt of waar je tijdelijk niet woont. De bezoekers hebben het voordeel op een unieke locatie in een echte woning te verblijven. Sympathiek, handig, authentiek, Airbnb was het allemaal. Maar intussen is het zo groot geworden dat

Lees meer »

De kapitale fout van de makers van ChatGPT: “Ja, AI kan het einde van de mens betekenen”

Professor Yves Moreau (KU Leuven) staat helemaal achter het verontrustende statement dat AI-specialisten van over de hele wereld gisteren ondertekenden. In een uitgebreid interview legt hij uit welke gevaren er dreigen, hoe we die kunnen aanpakken en welke kapitale fout de bedenkers van ChatGPT hebben gemaakt. “Ik vrees dat de wereld een spookpretpark wordt: alle molentjes en rollercoasters draaien nog,

Lees meer »

DE INSIDER. Waarom staat Club Brugge te koop? “Er zit ruis op de lijn met Vincent Mannaert, maar Bart Verhaeghe heeft andere beweegredenen”

Wat bezielt eigenaar Bart Verhaeghe om net nu Club Brugge te koop te zetten? Wat speelt er achter de schermen, na het slechtste seizoen in jaren? “Er zit ruis op de lijn met ceo Vincent Mannaert”, zegt onze Club-watcher David Van den Broeck in onze actuapodcast De Insider. “Maar voor deze verkoop heeft Bart Verhaeghe andere beweegredenen.”

Lees meer »

Waarom de kletsnatte lente natuurbrand in Hoge Venen niet kan tegenhouden

De gouverneur van Luik zet het provinciaal rampenplan in werking omdat de brand in de Hoge Venen maar niet onder controle kan worden gebracht. Intussen is 170 hectare natuurgebied – gelijk aan zowat 250 voetbalvelden – in vlammen opgegaan. Hoe is dat mogelijk na de natste lente in jaren? Experts waarschuwen voor nog meer natuurbranden, ook in de provincies Limburg en Antwerpen.

Lees meer »

Taxisector manifesteert op 6 juni in Brussel

Drie belangenorganisaties van taxichauffeurs – de Belgische Taxifederatie (Febet), Taxis United en Elite Taxi Belgium – roepen hun leden op om op dinsdag 6 juni te manifesteren in Brussel. Ze stellen de “discriminatie” van hun sector aan de kaak omdat ze een parkeerretributie moeten betalen waar deelauto’s van zijn vrijgesteld.

Lees meer »

Belgische wandelaar overleden na val in Zwitserse Alpen

Een Belgische wandelaar is dinsdag om het leven gekomen na een val in de Zwitserse Alpen bij de gemeente Ormont-Dessous. Het slachtoffer is een 29-jarige landgenoot die de regio bezocht. Zijn familie heeft de politie dinsdagavond gewaarschuwd. Er werd die avond nog een grote zoekactie georganiseerd, meldt de politie van het kanton Vaud in een persbericht.

Lees meer »