Drie doden bij Russische droneaanval in regio van Kiev

Drie personen zijn om het leven gekomen bij een Russische droneaanval op een beroepsschool in de regio rond Kiev. Dat meldt de Oekraïense noodhulpdienst DSND.

Meer krantenkoppen in België

Vlaanderen krijgt opnieuw een grote boekenbeurs: Boektopia

Vlaanderen krijgt vanaf dit najaar opnieuw een grote boekenbeurs waar alle uitgevers en boekenhandelaars aan deelnemen. Het nieuwe jaarlijkse boekenevenement zal "Boektopia" heten en zal telkens tijdens de herfstvakantie plaatsvinden. Voor de eerste editie is Kortrijk de gaststad. Dat heeft Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) bekendgemaakt.

Lees meer »

LIVE. Volg hier het proces rond de moord op Ilse Uyttersprot

In het assisenhof in Gent gaat vrijdag het proces rond de moord op Ilse Uyttersprot, oud-burgemeester van Aalst, van start. Jurgen Demesmaeker (52) staat er terecht nadat hij op 4 augustus 2020 zichzelf aangaf bij de politie nadat hij bekende dat hij zijn vriendin “de kop insloeg” met een hamer. Op het moment van de feiten waren Uyttersprot en Demesmaeker

Lees meer »

Club Brugge staat te koop: Bart Verhaeghe zoekt overnemer

Bart Verhaeghe en de groep van andere aandeelhouders zijn bereid om Club Brugge gedeeltelijk of zelfs geheel te verkopen. Dat staat te lezen in een nieuwe prospectus die de club heeft opgesteld en rondstuurde naar mogelijke overnemers uit de financiële wereld.
The post Club Brugge staat te koop: Bart Verhaeghe zoekt overnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Spookstations en andere ongebruikte ruimtes: 19.000 vierkante meter Brusselse metro-infrastructuur ongebruikt

De nieuwe Brusselse metrolijn 3 gaat er mogelijk niet (volledig) komen door de hoog oplopende kosten, tegelijk wordt momenteel bijna 19.000 vierkante meter aan bestaande metro-infrastructuur niet gebruikt. Het gaat van kleinere ongebruikte ruimtes tot halfafgewerkte spookstations. Dat blijkt uit cijfers die onze redactie heeft opgevraagd bij Brussel Mobiliteit dat de ruimtes beheert. "We kunnen het de bedenkers van de

Lees meer »

Wielerwedstrijd Van Merksteijn Fences Classic is vertrokken in Kortrijk

Zaterdag wordt er opnieuw gekoerst in de regio. De wielerwedstrijd Van Merksteijn Fences Classic (georganiseerd door vzw Marcel Kint) ging dit jaar van start met een ceremoniële tocht door Kortrijk, die startte vanop het Casinoplein om 11 uur.
The post Wielerwedstrijd Van Merksteijn Fences Classic is vertrokken in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deelnemersveld van Gullegem Koerse oogt fraai

Dinsdag 30 mei staat de 79ste editie van Gullegem Koerse op het programma. Met Belgisch kampioen Tim Merlier, voormalig Olympisch kampioen Greg Van Avermaet, ex-Belgisch kampioen Oliver Naesen en spurtbom Gerben Thijssen verschijnt er heel wat mooi volk aan de start.
The post Deelnemersveld van Gullegem Koerse oogt fraai appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hulde aan vier diamanten Zusters van Liefde: “Stichteres zou trots zijn op jullie”

Op zaterdag 20 mei was het feest bij de zusters van Liefde in Heule naar aanleiding van het diamanten kloosterjubileum van de zusters Erna Delaere, Cecile Lievens, Maria Nuttens en Cecile Taelman, samen goed voor 240 jaar dienstbaarheid op verschillende domeinen, van jeugdzorg en onderwijs tot ziekenzorg. “Stichteres moeder Agatha Lagae zou trots op jullie zijn”, zei schepen Stephanie Demeyer

Lees meer »

Koen Crucke voelt zich afgedankt als Meneer Spaghetti: “Gedaan is gedaan, ik ga niet op reservelijst staan”

Er komt abrupt een einde aan een tijdperk. In de kerstshow van ‘Samson & Marie’ deze winter zijn twee personages opvallend afwezig: Meneer Spaghetti, gespeeld door Koen Crucke (71), en Van Leemhuyzen, gespeeld door Walter Baele (59), zijn geschrapt. 33 jaar lang hebben ze de iconische rollen gespeeld. Baele had eigenlijk eerder al willen stoppen, maar voor Crucke komt de

Lees meer »

Maria-Theresia Van Craeynest vierde haar 101ste verjaardag

Marie-Theresia Van Craeynest kreeg zaterdagnamiddag in WZC Sint-Carolus het bezoek van schepen van Bevolking Stephanie Demeyer (Team Burgemeester). Stephanie overhandigde haar een ruiker bloemen en een mandje Kortrijkse delicatessen.
The post Maria-Theresia Van Craeynest vierde haar 101ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man bevrijd uit rolluik Brussels metrostation

De Brusselse brandweer, de politie en de technische diensten van de MIVB zijn woensdagochtend rond 4.30 uur uitgerukt om een man te bevrijden die gekneld zat met een been in een rolluik van het metrostation Hallepoort. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Lees meer »