Er rijden opnieuw treinen in Griekenland na zwaar treinongeval

Meer dan drie weken na het zware treinongeval waarbij 57 doden vielen, rijden er woensdagochtend opnieuw treinen in Griekenland. Het gaat eerst om enkel goederentreinen en verschillende regionale trein in de regio rond Athene, de havenstad Patras en Thessaloniki, meldt het ministerie van Vervoer. Ook op de lijn die Athene met de luchthaven verbindt rijden opnieuw treinen, is op de openbare omroep te zien.

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Core Festival trapt de zomer af onder stralende zon

Perfecte timing. Onder de eerste echte zomerzon geeft Core Festival in Brussel het startschot van het festivalseizoen. Het liefdeskind van Tomorrowland en Rock Werchter verwacht zaterdag 20.000 bezoekers, en hoopt zondag even goed te doen. Met Angèle als headliner gaan de festivalgangers een eerste climax van het weekend tegemoet.

Lees meer »

“Was moeilijk aanvaarden dat ik minder kon dan m’n vader van zestig”: Campenaerts zondag aan start Dauphiné na maandenlange revalidatie

Na vier weken komt Victor Campenaerts weer van zijn berg. Zondag staat hij aan de start van de eerste rit van het Critérium du Dauphiné. Het wordt zijn eerste koers sinds Campenaerts bij een val in de Bredene Koksijde Classic (17 maart) een ruggenwervel en zijn schaambeen brak. Grote plannen heeft Campenaerts niet. “Uitrijden is mijn enige doel.”

Lees meer »

Moeder van twee studenten over de duurdere koten: “Tegen dat ze allebei hun diploma halen zijn we 125.000 euro kwijt”

“Twee studentenkamers huren kost ons elke maand 1.125 euro, en dan is er nog geen inschrijvingsgeld of maaltijd betaald”, reageert een moeder van twee studenten op het nieuws dat studentenkoten in twee jaar tijd 20 procent duurder werden. Budget om op vakantie te gaan blijft er niet meer over. “Tegen dat ze allebei hun diploma halen zijn we 125.000 euro kwijt.”

Lees meer »

Club Brugge staat te koop: Bart Verhaeghe zoekt overnemer

Bart Verhaeghe en de groep van andere aandeelhouders zijn bereid om Club Brugge gedeeltelijk of zelfs geheel te verkopen. Dat staat te lezen in een nieuwe prospectus die de club heeft opgesteld en rondstuurde naar mogelijke overnemers uit de financiële wereld.
The post Club Brugge staat te koop: Bart Verhaeghe zoekt overnemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse politie zoekt Nord Stream-bommenlegger in Brandenburg

Is er een nieuwe wending in de Nord Stream-saga? In het onderzoek naar de aanslag op de pijpleidingen in de Baltische Zee, is er een huiszoeking geweest in Frankfurt an der Oder in de Duitse deelstaat Brandenburg. Het gaat om de flat van een voormalige partner van een Oekraïense man, die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de explosies.

Lees meer »

Straatfeest in Reninge en Noorschote zorgt voor verbondenheid: “Een unieke manier om iedereen samen te brengen”

Reninge en Noordschote stonden vrijdag op stelten naar aanleiding van Het Grote Straatfeest, een organisatie van woonzorgcentrum Zilvervogel in samenwerking met stad Lo-Reninge, VBS De Ladder en Zorgzaam Lo-Reninge. Een hele dag lang viel er tussen de twee dorpen heel wat te beleven. Het unieke kunstwerk dat Sonja Mazereel samen met inwoners realiseerde sprong het meest in het oog.
The

Lees meer »

Oostende bevestigt status van basketbalhoofdstad van België: ode aan Professor Doctor en zijn Magic 12

In zijn vijftigste opeenvolgende seizoen in de hoogste afdeling behaalde Filou Oostende een twaalfde landstitel op rij. Met deze Magic12 hebben coach Dario Gjergja en spelverdeler Dusan Djordjevic – zeg maar een hand in de helft van de 24 kampioenschappen die op het palmares van de Oostendenaars prijken.
The post Oostende bevestigt status van basketbalhoofdstad van België: ode aan Professor

Lees meer »

Zwemmers weer welkom in water aan Gevaerts

Van donderdag 8 juni tot en met donderdag 14 september kunnen sporters elke week zwemmen in open water in het kanaal aan Gevaerts-Zuid. Net als de voorbije jaren wordt de dode arm van dat kanaal vergund door de Vlaamse Waterweg en kunnen – ingeschreven – Beernemse zwemmers er trainen in natuurwater.
The post Zwemmers weer welkom in water aan Gevaerts

Lees meer »

Ondanks protestacties kent Mesen dan toch vergunning toe aan nieuw bouwproject in de Daalstraat: “Leggen wel heel wat voorwaarden op”

In de Daalstraat in Mesen komt er een nieuw woonproject. Na eerdere protestacties van de buurtbewoners heeft stad Mesen uiteindelijk het bouwproject vergund. Dat meldde burgemeester Sandy Evrard dinsdag op de gemeenteraad. “Maar we legden wel heel wat voorwaarden op”, klinkt het.
The post Ondanks protestacties kent Mesen dan toch vergunning toe aan nieuw bouwproject in de Daalstraat: “Leggen wel

Lees meer »

EXCLUSIEF. Het fortuin van de Saksen-Coburgs (2): hoe rijk zijn koning Filip en koningin Mathilde?

Koning Albert (88) is de ‘vastgoedkoning van Laken’ met kastelen, villa’s en appartementen in ons land en buitenverblijven in Frankrijk en Italië. Daarmee vergeleken hebben zijn zonen een magere immoportefeuille. Koning Filip (63) bezit ‘slechts’ één eigen buitenverblijf en dat is naar koninklijke normen een bescheiden stulpje. En prins Laurent (59) laat zijn villa in Italië dan weer verkommeren. In

Lees meer »