Hoe maak je een voedselbos in de tuin? Tuin- en landschapsarchitect Louis legt uit

Hij leerde ons het gazon niet te maaien en de herfstbladeren te laten liggen. Tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger (29) wil ons nu leren een eigen voedselbos aanleggen. Omdat zo’n voedselbos landbouw met natuur verzoent, de klimaatverandering en de impact ervan verzacht én de ecosystemen herstelt. En ja, dat lukt ook in jouw bescheiden (stads)tuin.

Meer krantenkoppen in België

Reuzegom-video met foto’s en namen offline gehaald, YouTuber Acid reageert: “Twee maten en twee gewichten”

YouTube heeft de video van de bekende influencer Acid – waarin hij de namen en foto’s van enkele Reuzegommers deelde – offline gehaald. Zijn video werd bijna 200.000 keer bekeken. Het filmpje deed veel stof opwaaien en ook de advocaten van de Reuzegommers reageerden met verbijstering. Acid was niet bereikbaar voor commentaar, maar verdedigde zich – voor de verwijdering van

Lees meer »

PORTRET. Wie is Tamara Engels (33), het slachtoffer van de cryptomoord?

“Ze was altijd het zonnetje in huis”, dat zeggen de vrienden en familie en vrienden van Tamara Engels (33) uit Sint-Niklaas. Tamara kwam om het leven bij een roofmoord. De daders hadden het gemunt op haar cryptomunten en lieten haar dood lijken op een wanhoopsdaad. Haar omgeving wist direct dat er iets niet klopte: “Tamara zag te veel het mooie

Lees meer »

“Hup hup, ga eens vooruit”: William moet tussenkomen in geanimeerd gesprek tussen prinses Kate en pasgetrouwde Jordaanse prinses

Prins William en prinses Kate woonden donderdag het huwelijk van kroonprins Hoessein bin Abdullah en zijn Saudische vrouw Rajwa al-Saif bij in de Jordaanse hoofdstad Amman. Het Britse koninklijke koppel stond net zoals honderden andere vooraanstaande gasten in de rij om het pasgetrouwde paar te begroeten. Toen het eenmaal hun beurt was, knoopte de hertogin een gesprekje aan met de

Lees meer »

Erik Van Looy: “Na mijn overstap naar Vier heb ik geen televisieprijzen meer gewonnen. Op de VRT won ik echt alles”

Presentator Erik Van Looy (61) overloopt in de ‘Wikipodcast’ samen met podcastmaker Kevin Pierlé z’n eigen Wikipediapagina. Daar valt meteen op dat Erik in de loop der jaren een mooi gevulde prijzenkast heeft verzameld. “Ik heb drie keer een Televisiester voor ‘Beste Presentator’ gewonnen”, vertelt Erik. Die kreeg hij in 2008, 2009 en 2010. “Maar in 2012 ben ik van

Lees meer »

Trekken Benzema én Modric voor monsterbedragen naar Saoedi-Arabië? Spits stak z’n licht zelfs al op bij Cristiano Ronaldo

Het lijkt er steeds meer op dat Karim Benzema zal zwichten voor een monsterbod uit Saoedi-Arabië. Al-Ittihad, dat zich afgelopen zondag tot kampioen kroonde, wil het contractvrije Real-icoon binnenhalen met een jaarsalaris van 100 miljoen euro plus bonussen. Ploegmaat Luka Modric heeft eveneens een lucratief aanbod uit de staat uit het Midden-Oosten op zak.

Lees meer »

Natalia geeft volgend jaar het jawoord aan haar verloofde Frederik: “We willen het kleinschalig houden, wellicht in het buitenland”

Een bloeiende carrière combineren met twee jonge – en hevige – kinderen, ook voor een energieke vrouw als Natalia (42) is dat weleens naar adem happen. Gelukkig vormt de zangeres een sterk team met haar partner Frederik (42), die haar eind november ten huwelijk vroeg. In een gesprek met ‘Story’ vertelt de zangeres over hun eerste ontmoeting. “Ik zei tegen

Lees meer »

DE INSIDER. Reconstructie van de deal rond Olivier Vandecasteele: “Terwijl terrorist Assadi al terug naar Iran vloog, zat Vandecasteele nog in de gevangenis”

455 dagen heeft Olivier Vandecasteele vastgezeten in de Iraanse gevangenis. Maar vrijdag werd hij eindelijk vrijgelaten. En met hem ook de Iraanse terrorist Assadollah Assadi. In deze podcast doen we het verhaal van de razend spannende onderhandelingen. “Het was al een week rond, maar zijn familie wist nog van niks”, vertelt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. “Pas toen Olivier

Lees meer »