Lagarde: ‘Renteverhogingen beginnen effect te hebben’

11:12 Op een conferentie voor ECB-watchers herhaalde voorzitter Lagarde het voornemen om de inflatie in Europa terug te brengen naar de doelstelling. ‘Al vormt de stress in de bankensector een nieuw risico …

Meer krantenkoppen in België

GVA-journalist David Van Turnhout bijt zich vast in ‘Slavernij aan de Schelde’: “We zijn verontwaardigd over Qatar, maar hier gebeurt hetzelfde”

Onze collega David Van Turnhout kreeg in de zomer van 2022 tijdens een feestje een mysterieuze tip op zijn telefoon. Hij trok op onderzoek voor de krant. Een klein jaar later ligt er met Slavernij aan de Schelde een boek in de winkel over wat we ondertussen de Borealiszaak noemen. “Er was veel verontwaardiging over uitbuiting van buitenlandse arbeiders in

Lees meer »

Zomerbar Azuro wordt Marie-Claire’s op nieuwe locatie: “Dit jaar kiezen we voor gezellig lunchen en dineren in een groene omgeving”

Kelly Libaers (25) en Mathieu Clarysse (26) brengen een nieuw totaalconcept op de site Van Marcke in Kortrijk. Naast Ralph’s Bar in Lauwe – vernoemd naar hun driejarige zoon – lanceert het koppel Marie-Claire’s. De zomerbar draagt de naam van hun dochter van een jaar. “Azuro komt sowieso terug, maar dit jaar kiezen we voor gezellig lunchen en dineren in

Lees meer »

Het nieuwe bouwproject van Poetin: een exclusieve bunker waarin enkel hoogstaande Russen mogen schuilen

De Russische president Vladimir Poetin (70) heeft het bevel gegeven voor de bouw van een decadente schuilkelder, zo staat te lezen op de overheidswebsite. De exclusieve schuilplaats, die gebouwd zal worden onder een ziekenhuis in Moskou, is uitsluitend bedoeld voor de Russische elite. De bunker zal voorzien zijn van een medisch kwartier en speciale communicatiesystemen voor geheime informatie.

Lees meer »

Nederlandse staatssecretaris woest over misdragingen door asielzoekers: “Voor mijn part waren ze langs de snelweg uit de bus geschopt”

De Nederlandse staatssecretaris voor Asiel Eric van der Burg is woest op een groep asielzoekers die zich donderdagavond heeft misdragen toen ze per bus werden overgebracht van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar een noodopvangcentrum in Den Haag. Hij vindt het naar eigen zeggen onbegrijpelijk dat mensen die asiel in Nederland vragen, zich zo misdragen. Ook premier Mark Rutte reageerde

Lees meer »

Ex-medewerkers schetsen onthutsend beeld over hondenverkoper: “Hij vroeg me om een nog levende pup in een vuilniszak te steken en weg te gooien”

Ex-werknemers schetsen een onthutsend beeld over hondenverkoper Happy Doggy in Boechout, waar de politie vorige week tien honden en twee dode pups in beslag nam. Het personeel kreeg er naar eigen zeggen jarenlang zwijgplicht opgelegd, maar nu vertellen vijf ex-medewerkers de horrorverhalen. Ze getuigen over hoe de zaakvoerder opschepte met het geweld op de dieren en over zijn verkooptactiek om

Lees meer »

KIJK. Michel Wuyts, die op z’n honger bleef zitten in deze Giro, is duidelijk: “Remco had niet kúnnen winnen, hij hád gewonnen”

“Evenepoel had deze Giro gewonnen. Ik zeg niet ‘had kunnen winnen’, ik zeg ‘had gewonnen’.” Zo, duidelijker kan onze analist Michel Wuyts niet zijn. Mocht Remco Evenepoel niet uitgevallen zijn met corona had hij morgen de slotrit aangevat in de roze trui en niet Primoz Roglic, zo meent Wuyts. “Alleen heeft ziekte er anders over beslist.”

Lees meer »

Opnieuw tienduizenden deelnemers bij protesten tegen regering in Israël

In de Israëlische kuststad Tel Aviv hebben zaterdagavond opnieuw tienduizenden mensen geprotesteerd tegen de rechts-religieuze regering van premier Benjamin Netanyahu. Ook in onder andere Haifa en Jeruzalem kwamen honderden tot duizenden mensen op straat, berichten Israëlische media. Volgens de organisatoren waren er in zowat 150 steden en gemeenten protestbijeenkomsten.

Lees meer »