Lommelse ‘Big Brother’-deelnemer Ali Burhan: “Een islam die LGBTQ+ aanvaardt, dat zal gewoon nooit gebeuren”

Ali Burhan uit ‘Big Brother’ reageerde dinsdagavond in ‘De Tafel van Vier’ op de afschaffing van Quer Iftar, een evenement voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap dat 31 maart had moeten plaatsvinden in De Roma. Maar omdat de veiligheid niet kon worden gegarandeerd, is het evenement afgeschaft. “Dat gaat een probleem blijven”, reageert hij. “Mensen binnen mijn vriendengroep zouden dat nooit aanvaarden.”

Meer krantenkoppen in België

Zeker 9 doden bij politiek protest in Senegal

In Senegal zijn negen mensen om het leven gekomen nadat protesten waren uitgebroken omdat oppositieleider Ousmane Sonko tot twee jaar gevangenisstraf werd veroordeeld in een verkrachtingszaak. De aanhang van Sonko noemt hem onschuldig en ziet de veroordeling als een poging om hem politiek uit te schakelen.

Lees meer »

Organisatie blikt tevreden terug op tweedaagse Flanders Cup: “Blijft fantastisch dat we hier teams van over de hele wereld hebben samengebracht”

De organisatie van de Flanders Cup, het powerchair-hockeytornooi in Schiervelde, blikt tevreden terug op de tweedaagse. Tien ploegen uit zeven verschillende landen namen het tegen elkaar op. De organiserende club Gidos strandde op de zevende plaats, maar Hedwige Van Steen en Carine Merlin zijn trots en dankbaar dat het tornooi vlekkeloos verliep.
The post Organisatie blikt tevreden terug op tweedaagse

Lees meer »

Hoe meer kinderen ten laste, hoe meer belastingvoordeel: financieel expert Michaël Van Droogenbroeck overloopt de mogelijke fiscale gezinsscenario’s 

Heb je kinderen ten laste, dan geeft de fiscus je een belastingvoordeel, omdat die ook beseft dat kinderen geld kosten. Maar hoe wordt dat voordeel precies berekend? En wat als je scheidt of alleenstaand bent? Kan je ook je ouders ten laste nemen? Al die verschillende scenario’s overloopt financieel expert voor VRT NWS Michaël Van Droogenbroeck samen met Sven Pichal

Lees meer »

Defensie besteedde al 3,2 miljoen aan consultancy

Het ministerie van Defensie heeft tussen 1 oktober 2020 – de datum waarop de regering-De Croo aantrad – en 15 maart van dit jaar een beroep gedaan op adviesbureaus voor de uitvoering van een twaalftal studies, en dat voor een bedrag van meer dan 3,2 miljoen euro. Dat zegt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).

Lees meer »

“Dag, bedrag 15k, dank”: in een paar korte mails was geheime lening aan ex-burgemeester Sint-Truiden beklonken

In het onderzoek naar de geheime leningen die de ex-burgemeester van Sint-Truiden, Jef Cleeren (CD&V), van de stad ontving, is nu ook een tuchtprocedure opgestart tegen de plaatsvervanger van de financieel directeur. Hij schreef eerste 50.000 en later nog eens 15.000 euro over op de rekening van Cleeren, na mailoverleg met de financieel directeur zelf. Het geld werd bovendien overgemaakt met

Lees meer »

IN BEELD. Core Festival trapt de zomer af onder stralende zon

Perfecte timing. Onder de eerste echte zomerzon geeft Core Festival in Brussel het startschot van het festivalseizoen. Het liefdeskind van Tomorrowland en Rock Werchter verwacht zaterdag 20.000 bezoekers, en hoopt zondag even goed te doen. Met Angèle als headliner gaan de festivalgangers een eerste climax van het weekend tegemoet.

Lees meer »