Noord-Korea vuurt weer kruisraketten af

Noord-Korea heeft woensdag volgens de Zuid-Koreaanse legerleiding meerdere kruisraketten afgevuurd. Dat bericht persbureau Yonhap. De raketten zouden in de Japanse Zee voor de oostkust van het Koreaanse schiereiland terecht gekomen zijn.

Meer krantenkoppen in België

ZNA Cadix tijdelijk ontruimd voor grootschalige rampenoefening

In het nieuwe ZNA Cadix ziekenhuis in de buurt van het Eilandje in Antwerpen is een grootschalige rampenoefening gehouden. Het hele ziekenhuis moest ontruimd worden. ZNA Cadix is momenteel nog niet in gebruik, waardoor het het ideale toneel vormde voor de oefening. Met 230 deelnemers gaat het om de grootste rampenoefening van ZNA in vijf jaar tijd.

Lees meer »

“Dit is het verschil tussen goede en slechte houtskool.” Enige Belgische producent legt uit wat je best in de barbecue stopt

Dit weekend 23 graden en voornamelijk zon: dat heet barbecueweer. Wat u op de rooster gooit, zal ons worst wezen, maar weet u ook wat eronder zit? Ja, houtskool, maar hoe en waar wordt houtskool gemaakt? En welke soort gebruik je om een entrecote dicht te schroeien en welke voor zalm in papillot? “Onvoldoende zuivere houtskool heeft letterlijk een weerslag

Lees meer »

Lichte schade aan gebouwen na droneaanval op Moskou, Oekraïne kijkt “met plezier” toe

De Russische hoofdstad Moskou is vanmorgen opgeschrikt door een droneaanval. Voorlopig lijkt er enkel sprake van lichte schade aan gebouwen. Het Russische ministerie van Defensie spreekt van een “terreuraanval” van Kiev. Presidentieel adviseur Mykhailo Podolyak ontkent elke betrokkenheid van Oekraïne. “Maar we kijken met plezier toe. Zulke aanvallen zullen in de toekomst allicht nog vaker voorkomen”, stelde Podolyak op het

Lees meer »

Dashcam filmt moment waarop neergeschoten raket inslaat op drukke snelweg in Kiev en auto op haar na mist

Kiev was maandag opnieuw het doelwit van Russische bombardementen. Volgens Oekraïne werden alle raketten neergehaald door luchtafweer, moest er slechts één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht en bleef de schade beperkt. De brokstukken richtten hier en daar toch ellende aan, zoals bovenstaande beelden bewijzen: een dashcam filmde hoe zo’n onderschepte raket op een drukke snelweg van de Oekraïense hoofdstad

Lees meer »

Egypte en Turkije willen opnieuw ambassadeur in elkaars land

Na een jarenlange ijstijd en onmiddellijk na de overwinning van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan bij de verkiezingen, plannen Egypte en Turkije verdere stappen om de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen te verbeteren. Zo willen Caïro en Ankara opnieuw een ambassadeur in elkaars land, deelde het Egyptische presidentschap maandagavond mee. President Abdel Fattah al-Sissi zou dat met Erdogan overeengekomen

Lees meer »

“Sinds zaterdag zijn de Russen doorgedraaid”: Sophia (33) getuigt over het leven in Kiev onder de Russische droneaanvallen

“Het enige wat ik kan doen, is schuilen in ons inkomhalletje dat vol dekens ligt.” Al nachten aan een stuk schiet Rusland bommen af op op Kiev. De Oekraïense hoofdstad spreekt van de grootste droneaanval sinds het begin van de oorlog. Brokstukken stortten neer op gebouwen en auto’s. “De explosies klinken luider, alsof het einde nabij is”, zegt lerares Sophia

Lees meer »