Rekenhof erg kritisch voor Waals beleid rond industrieterreinen

Het Waals beleid rond industriegebieden loopt mank. Dat blijkt uit een kritische audit van het Rekenhof, waarvan de resultaten woensdag bekend zijn gemaakt. Het ontbreekt aan een gewestelijke strategie op de ontwikkeling van industrieterreinen en de subsidiëring vertoont gebreken.

Meer krantenkoppen in België

Filip en Erna zijn vijftig jaar getrouwd

Onlangs werden Filip Vandromme en Erna Lievens uit de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle ontvangen op het gemeentehuis in Ledegem. Vijftig jaar geleden gaf het gouden koppel elkaar hun jawoord.
The post Filip en Erna zijn vijftig jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

LEVENSVERHAAL. Barones Schwennicke (85), de vrouw achter het succes van handtassenmerk Delvaux: “Ik ben nooit ‘mondain’ geweest”

Barones Solange Schwennicke (85) is overleden. Dankzij haar groeide handtassenmerk Delvaux uit tot het internationale luxemerk dat het vandaag is. Toen haar man onverwachts stierf, stond ze plots alleen aan het hoofd van zijn handtassenatelier. “Nu gaan we wat meemaken: de vrouw van de baas komt zich moeien”, zeiden de lederbewerkers nog, maar Solange liet zich meteen gelden. Haar eerste

Lees meer »

Vincenzo (27) trekt ondanks motorische beperkingen op avontuurlijke reis door Marokko: “Ik heb me enorm gejeund!”

Een weekje avontuurlijke vakantie, het is voor velen vanzelfsprekend. Maar als je zoals Vincenzo Vanhulle (27) uit Bredene met lichamelijke beperkingen kampt, wordt een actieve reis in Marokko een hele opgave. Toch is het dat wat hij voor mekaar kreeg. Met onvergetelijke herinneringen en mooie nieuwe dromen als resultaat.
The post Vincenzo (27) trekt ondanks motorische beperkingen op avontuurlijke reis

Lees meer »

Crowdfunding opgestart voor Stefan en Vivian, die niet kunnen trouwen door schulden van proces over dood van kind

Ze hebben allebei een harde tijd achter de rug, nadat ze élk een kindje verloren door toedoen van hun beide partners. Stefan Coemans (49) en Vivian Arets (39), twee ouders van vermoorde kinderen, vonden troost bij elkaar. Maar trouwen lukt niet, door de schulden die de processen meebrachten. Nadat ze daarover getuigden in de podcast ‘De Stemmen van Assisen’, organiseren

Lees meer »

Tettercamionette verrast Deerlijkse buurten met een bezoekje

De ‘Dag van de Buren’ ging in Deerlijk niet onopgemerkt voorbij. Heel wat buurten kregen het bezoek van de Tettercamionette. De ‘Tettermadams’ Delphine Derammelaere en Miek Vandamme gingen onder meer langs in de Hoogstraat, Hendrik Consciencelaan, Hoogstraat, Paanderstraat, Zalmstraat-Elfde Julilaan-Schragenstraat, Mezenlaan, Lisdoddelaan, Berglaan, Jagershof, Molenstraat-Trompestraat en Pladijsstraat.
The post Tettercamionette verrast Deerlijkse buurten met een bezoekje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Almaar meer gedwongen opnames in psychiatrie: “We zien sneller problemen”

Gedwongen opnames in de psychiatrie, ook bekend als “collocaties”, zitten al jaren in de lift. Het aantal lag vorig jaar 14 procent hoger dan 12 jaar geleden, zo blijkt uit recente cijfers van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro waarover VRT NWS maandag bericht. De stijgende trend valt het meest op in de provincie Antwerpen. Ook kinderen en jongeren worden almaar meer gedwongen opgenomen.

Lees meer »

DE HLN-FESTIVALWIJZER. Moet je naar de ‘Grote Vier’ om grote namen te zien? En hoeveel zullen de pintjes kosten?

C’est parti! De zomer ademt weer muziek. In Brusselse bossen weerklinkt dit weekend Angèle tijdens het Core-festival en ‘De Grote Vier’ pronken met headliners, maar ook steeds weer duurdere tickets. Ons land kroont zich jaarlijks tot keizer van de festivals, maar in die kroon, zochten wij ook naar de verborgen parels. Een gratis weekend, een exclusief streekbiertje of een uitermate

Lees meer »

Weyts schrapt ruim 100 onderwijsregels om papierwerk voor scholen te verminderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft maandag een pakket maatregelen voorgesteld waarmee de administratieve last voor leerkrachten en scholen verminderd moet worden. De minister schrapt onder meer ruim 100 artikelen in de onderwijsregelgeving en probeert meer duidelijkheid te scheppen over welke documenten een school moet bijhouden voor de onderwijsinspectie en welke niet.

Lees meer »

KIJK. Nu ook hand in hand gespot: nieuwe foto’s tonen Romelu Lukaku tijdens intiem moment met Amerikaanse zangeres Megan Thee Stallion

Er zijn nu ook foto’s opgedoken van Romelu Lukaku (30) die hand in hand loopt met de populaire Amerikaanse zangeres Megan Thee Stallion (28). En zo lijkt de letter ‘M’ die de Rode Duivel sinds kort na zijn doelpunten vormt een betekenis te krijgen. Lukaku vertoefde maandag op het huwelijk van spitsbroer Lautaro Martínez in het gezelschap van de immens

Lees meer »

Griekse grenswacht redt 138 migranten van eilandje in rivier de Evros

De Griekse grenswacht heeft donderdag, met de hulp van reddingsteams, tientallen migranten van een eilandje gered aan de Griekse kant van de rivier de Evros, die de grens tussen Turkije en Griekenland vormt. Volgens de Griekse radio gaat het om 138 mensen, onder wie 53 kinderen. Door de rivier over te steken wisten zij de Europese Unie binnen te komen.

Lees meer »