Ron DeSantis verscherpt toon over Trump: ‘In mijn regering is het niet elke dag drama’

De vaakst genoemde uitdager voor de Republikeinse presidentsnominatie, Ron DeSantis, belooft meer leiderschap te tonen in een regering dan rivaal Donald Trump zou doen. ‘Blijf het in de gaten houden’, antwoordt hij op de vraag wanneer hij officieel in de race stapt.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Het fortuin van de Saksen-Coburgs (2): Filip kan niet wedijveren met zijn vader Albert, de ‘vastgoedkoning’

Hun vader koning Albert (88) is de ‘vastgoedkoning van Laken’ met kastelen, villa’s en appartementen in ons land en buitenverblijven in Frankrijk en Italië. Daarmee vergeleken hebben zijn zonen een magere immoportefeuille. Koning Filip (63) bezit ‘slechts’ één eigen buitenverblijf en dat is naar koninklijke normen een bescheiden stulpje. En prins Laurent (59) laat zijn villa in Italië dan weer

Lees meer »

Vlaamse Vereniging van Journalisten: “Media zijn geen deel van complot om Reuzegom te beschermen”

Pol Deltour, de nationaal secretaris van de Vlaamse Vereniging van Journalisten, betreurt dat CD&V-voorzitter Sammy Mahdi “de media mee in bad sleurt”. Dat zegt hij in een reactie op verklaringen van Mahdi als zou YouTuber ACID, die donderdag een aantal namen van veroordeelden in de zaak-Sanda Dia openbaar maakte, “eigenlijk niets anders (doen) dan wat de journalistiek iedere dag doet”.

Lees meer »

Gelouterd

Sommige mensen kijken tijdens het aperitief al uit naar het dessert. Elke gang is slechts een verstrooiing, tot de ober de kar met geduldig en zorgvuldig gerijpte kazen binnen rolt, en de stolp er in één elegante haal afhaalt. Al het beleefde geduld in één tel beloond met een explosie van aroma en smaak. Dat dit een Giro zou worden

Lees meer »

LIVE GIRO. Contador verkent loodzwaar parcours – Evenepoel mijmert – kijk straks live op VTM naar de beestachtige klimtijdrit!

De allesbeslissende klimtijdrit in de Giro. Het parcours is 18,6 kilometer lang en heeft de Monte Lussari als beestachtige scherprechter. De klim is 7,3 kilometer lang en stijgt 12,1 procent gemiddeld. In het begin zijn er stroken van ruim 20 procent. Wuyts: “Wie niet goed indeelt, kan een geweldige klap krijgen.” Verspeelt Geraint Thomas nog het roze? Volg het hieronder

Lees meer »

Geheim rendez-vous met omstreden actrice en hand in hand gespot met studente in Spanje, wat u nog niet wist over turbulent liefdesleven van André Hazes

In ‘Grote Jongen’, een nieuwe, ongeautoriseerde biografie over André Hazes (29) doet Guido den Aantrekker, algemeen hoofdredacteur showbizzmagazines bij DPG Media, een boekje open over de turbulente levensloop van de Nederlandse zanger. Met volop aandacht voor de vrouwen in zijn leven. Tijdens zijn woelige relatie met Monique Westenberg (45) zou Hazes buiten het zicht van de paparazzi een aantal bij

Lees meer »

Werknemers kerncentrale Zaporizja waarschuwen voor “nucleaire ramp groter dan Tsjernobyl”: hoe groot is het risico écht? “We monitoren dit letterlijk dag en nacht”

“Er kan een ramp volgen die vele malen groter is dan die in Fukushima en zelfs in Tsjernobyl.” Oekraïense technici van de kerncentrale in Zaporizja trekken aan de alarmbel nu Russische soldaten de centrale volladen met militair materiaal. Volgens het Internationaal Atoomagentschap is het zelfs “een wonder is dat er nog geen nucleaire ramp gebeurde”. Kan het zomaar misgaan? Wat

Lees meer »

Burgemeester van thuisgemeente Doornik verheugd met vrijlating Olivier Vandecasteele

De vrijlating van Olivier Vandecasteele, die meer dan een jaar was opgesloten in een Iraanse gevangenis, is naar eigen zeggen een van de mooiste dagen in het leven van Paul-Olivier Delannois, burgemeester van Doornik waar Vandecasteele geboren werd. “Wat een absoluut geluk! Een fantastische dag!”, klinkt het.
The post Burgemeester van thuisgemeente Doornik verheugd met vrijlating Olivier Vandecasteele appeared first

Lees meer »

Laura (13) van Guldensporencollege Plein in Kortrijk wint Engelse olympiade en is beste van de Benelux

Laura Minjauw (13) van het Guldensporencollege Plein mag zich voortaan de grote winnaar van The Big Challenge 2023 noemen. Dat is een online wedstrijd Engels met deelnemers van verschillende scholen in België, Nederland en Luxemburg. Zes andere leerlingen halen de top 15 van de olympiade.
The post Laura (13) van Guldensporencollege Plein in Kortrijk wint Engelse olympiade en is beste

Lees meer »

Tweede editie van CORE: “Een totaalbelevenis, die inzet op drie pijlers: natuur, kunst en muziek”

“Een totaalbelevenis”, zo vat VTM-journaliste Tanita De Mey CORE samen. De tweede editie van het festival is nog steeds een samenwerking tussen Rock Werchter en Tomorrowland, en zet volop in op drie pijlers: natuur, kunst en muziek. Zestig artiesten uit verschillende genres zullen – verspreid over vandaag en morgen – op zes verschillende stages het beste van zichzelf geven. Dat

Lees meer »