Schrijfster Deepti Kapoor: ‘Nergens ter wereld werken gangsters en politici zo goed samen als in India’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Manifestatie in Brussel tegen extreemrechts rustig verlopen

Terwijl de veelbesproken meeting van het Vlaams Belang op het Albertinaplein in Brussel nog aan de gang is, is de tegenbetoging op het nabijgelegen Poelaertplein zondag rustig verlopen. De manifestatie tegen extreemrechts en tegen het fascisme, waar enkele honderden personen aan deelnamen, was georganiseerd door het collectief Coalition Stand Up.

Lees meer »

Sotheby’s veilt handgeschreven songteksten van Freddie Mercury

Het Britse veilinghuis Sotheby’s veilt songteksten van de band Queen, handgeschreven door zanger Freddie Mercury. Sotheby’s onthult de teksten donderdag in New York, waarna de spullen naar Los Angeles en Hongkong gaan. Als laatste worden ze in Londen tentoongesteld, waar ze in september worden verkocht tijdens de veiling ‘Freddie Mercury: A World of His Own’.

Lees meer »

Pommelien Thijs moet haar mentaal welzijn goed in de gaten houden in stressvolle periodes: “Om de zoveel tijd heb ik wel een identiteitscrisis”

Van de brave Caro uit ‘#LikeMe’ naar de bipolaire en decadente Louise in ‘Knokke off’: voor haar eerste rol in een volwassenenreeks – inclusief enkele intieme scènes – moest Pommelien Thijs (22) meteen uit haar comfortzone treden. “Ik kan niet voor eeuwig het verlegen meisje spelen”, klinkt het in ‘Story’. Maar de actrice en zangeres is een vechter die de

Lees meer »

Belgische wandelaar overleden na val in Zwitserse Alpen

Een Belgische wandelaar is dinsdag om het leven gekomen na een val in de Zwitserse Alpen bij de gemeente Ormont-Dessous. Het slachtoffer is een 29-jarige landgenoot die de regio bezocht. Zijn familie heeft de politie dinsdagavond gewaarschuwd. Er werd die avond nog een grote zoekactie georganiseerd, meldt de politie van het kanton Vaud in een persbericht.

Lees meer »

Ingrepen voor veiligere schoolomgevingen Steensedijk

Bij vier scholen aan de Steensedijk worden binnenkort bijkomende (verkeers)aanpassingen uitgevoerd voor een veiligere schoolomgeving. Er komen onder meer nieuwe fietsstraten en enkele oversteekplaatsen worden gewijzigd en/of krijgen een groene ondergrond. De Berkenlaan, tussen de Steensedijk en de Dennenlaan, wordt eenrichtingsverkeer voor wagens. De nieuwe situatie gaat in op 1 juni 2023. “In en rond
The post Ingrepen voor veiligere

Lees meer »

Nieuwe groep voor Heksenstoet 2023 in Beselare

Op 30 juli vindt de 47ste editie van de Heksenstoet in Beselare plaats. Regisseur Jo Lottegier kondigde aan dat er ditmaal een nieuwe groep gecreëerd wordt rond het boek De Heksen van Roald Dahl.
The post Nieuwe groep voor Heksenstoet 2023 in Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Quickenborne haalt uit naar CD&V-voorzitter Mahdi na Tiktokvideo over heksenjacht op Acid: “Brutale aanval tegen onze rechtsstaat en onze democratie”

Terwijl minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) oproept tot sereniteit in het debat rond de straffen voor de Reuzegommers die veroordeeld werden in de zaak-Sanda Dia, vindt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi het net ongepast dat er zo scherp wordt gereageerd op de video van Acid, die de Reuzegommers aan de schandpaal nagelde. Dat zegt hij in een TikTok-video. N-VA-fractieleider

Lees meer »