Tien soldaten gedood bij nieuwe gevechten in Jemen

Tien soldaten zijn omgekomen bij gevechten met Houthi-rebellen in Jemen. Dat melden twee militaire bronnen.

Meer krantenkoppen in België

‘Lisa’-actrice Tinne Oltmans kiest voor compleet nieuwe look: “Nu de laatse opnames achter de rug zijn, mocht het eindelijk”

Na 3 jaar verplicht hetzelfde kapsel te hebben voor de telenovelle ‘Lisa’, vond actrice Tinne Oltmans het hoogtijd om te switchen van look. “De laatste opnames zijn een tijdje geleden al gebeurd, maar gelukkig loopt het nog wel even op tv”, vertelt een trotse Tinne. Geen enkele telenovelle ooit in Vlaanderen wist langer te lopen dan ‘Lisa’. Nu ze meer

Lees meer »

“Hoertje van school X”, “lelijk hoofd” en “pijpt voor geld”: sociale media staan vol met roddel- en pestpagina’s over Vlaamse scholieren

Steeds meer Vlaamse jongeren zijn het slachtoffer van pest- en roddelkanalen op sociale media. Dat blijkt uit onderzoek van VRT NWS. Op TikTok- en Instagramaccounts delen anonieme pesters persoonlijke en kwetsende informatie over hun slachtoffers. "De kanalen hebben vaak een link met een bepaalde school", zegt Catherine Van de Heyning, expert online haatspraak. "Veel scholen zetten zich nog niet genoeg

Lees meer »

Een bloemetje voor Delphine die een zware operatie achter de rug heeft

“Ik zou graag mijn jongste zus in de bloemetjes willen zetten”, mailt Emilie De Wit naar onze redactie. “Ondanks haar ziekte staat ze toch altijd klaar voor ons. Ze is een heel sterke vrouw die zichzelf voor anderen aan de kant zet.”
The post Een bloemetje voor Delphine die een zware operatie achter de rug heeft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tickets voor de eerste rij vanaf 2.700 euro, verplaatsingen van 3000 kilometer en een prijzenpot van ettelijke miljoenen: de cijfers achter de NBA-finals

Vannacht is het eindelijk zover. De NBA Finals. Denver Nuggets versus Miami Heat. ‘The Joker’ versus ‘Play-off Jimmy’. En dat voor het oog van duizenden toeschouwers in zaal, en miljoenen voor de buis. Twee teams ook die nu al geschiedenis schreven – of had u gedacht dat het slechtst scorende team in de reguliere competitie in de finale zou staan?

Lees meer »

Aantal gedwongen opnames in psychiatrie met 63 procent gestegen sinds 2011, vooral in provincie Antwerpen opvallende stijging

Gedwongen opnames in de psychiatrie, ook bekend als “collocaties”, zijn al jaren aan het stijgen. Het aantal lag vorig jaar 63 procent hoger dan 12 jaar geleden, zo blijkt uit recente cijfers van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro waarover VRT NWS bericht. De stijgende trend valt het meest op in de provincie Antwerpen. Ook kinderen en jongeren worden almaar meer gedwongen opgenomen.

Lees meer »

Rotterdam opgeschrikt door explosie, mogelijk band met drugsmilieu

In een flat aan de Taandersstraat in Rotterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag, net na middernacht, een explosief ontploft. Er is volgens de politie niemand gewond geraakt bij het incident in de wijk Delfshaven. Een politiewoordvoerder laat weten dat de schade “relatief meevalt”, en dat er in de woning die het doelwit was niemand aanwezig was.

Lees meer »

Mauro (3) heeft een zeldzame spierziekte, en het enige medicijn kost 2.500 euro per dag: “We hopen dat er zicht komt op erkenning in België”

Pas na ettelijke onderzoeken op meer dan een jaar tijd kregen de ouders van Mauro Myny (3) uit Drongen te horen dat hij een zeldzame en ongeneeslijke spierziekte heeft. Het enige medicijn dat de ziekte kan uitstellen, kost 2.500 euro per dag en is niet erkend in België. Dat willen Mauro’s ouders veranderen. “We kunnen niet gewoon toekijken.”

Lees meer »

“Sinds zaterdag zijn de Russen doorgedraaid”: Sophia (33) getuigt over het leven in Kiev onder de Russische droneaanvallen

“Het enige wat ik kan doen, is schuilen in ons inkomhalletje dat vol dekens ligt.” Al nachten aan een stuk schiet Rusland bommen af op op Kiev. De Oekraïense hoofdstad spreekt van de grootste droneaanval sinds het begin van de oorlog. Brokstukken stortten neer op gebouwen en auto’s. “De explosies klinken luider, alsof het einde nabij is”, zegt lerares Sophia

Lees meer »

Waarom Chinese plunderaars wrakken van Britse oorlogsschepen viseren: “Staal is zeldzaam en kan veel opbrengen”

Maleisië beschuldigt de bemanning van een Chinees schip ervan dat het wrakken van Britse oorlogsschepen uit de Tweede Wereldoorlog plundert. Die liggen er al sinds 1941 en worden beschouwd als oorlogsgraven. De Chinese plunderaars zouden uit zijn op het staal van die schepen, staal zonder radioactieve sporen. "Dat is erg zeldzaam en kan dus heel wat opbrengen", zegt kernfysicus Nathal

Lees meer »

Almaar meer gedwongen opnames in psychiatrie: “We zien sneller problemen”

Gedwongen opnames in de psychiatrie, ook bekend als “collocaties”, zitten al jaren in de lift. Het aantal lag vorig jaar 14 procent hoger dan 12 jaar geleden, zo blijkt uit recente cijfers van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro waarover VRT NWS maandag bericht. De stijgende trend valt het meest op in de provincie Antwerpen. Ook kinderen en jongeren worden almaar meer gedwongen opgenomen.

Lees meer »