Vlaamse Jeugdraad adviseert nieuwe aanpak rond mentaal welzijn

Er is nood aan een masterplan dat inzet op preventie en vroegdetectie van mentale problemen binnen het onderwijs en de vrije tijd. Die oproep lanceert de Vlaamse Jeugdraad woensdag. Aanleiding zijn cijfers van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro, waaruit blijkt dat een op de vijf jongeren met een psychische stoornis kampt en de wachtrijen voor hulp eindeloos lang zijn.

Meer krantenkoppen in België

Pommelien Thijs haalt uit naar ‘Humo’: “Dit heb ik niet gezegd”

Pommelien Thijs (22) siert deze week de cover van ‘Humo’, maar daar is de populaire zangeres en actrice niet onverdeeld blij mee. Op Instagram deelt ze een filmpje waarin ze haar onvrede uit over de titel die gebruikt wordt: ‘Ik heb ADHD en ben dus niet verantwoordelijk voor m’n daden’. “Dit heb ik niet gezegd”, aldus Thijs. “Ze heeft de

Lees meer »

Heksenjacht op Reuzegom-ouders: sterrenzaak afgekraakt, scheldtirades aan telefoon en “visolie”-reviews. “We zijn mensen kapot aan het maken”

Een Antwerpse gevierde sterrenzaak die afgekraakt wordt met ‘blendermuis -recensies’ en een bakkerij die ‘vergiftigde pistolets’ over de toonbank laat gaan. De heksenjacht op de Reuzegommers en hun entourage neemt proporties aan nadat influencer Acid enkele clubleden met naam en toenaam noemde op zijn Youtube-kanaal. “Het debat is verengd tot brandmerken”, zegt Walter Damen, advocaat van een veroordeelde Reuzegommer.

Lees meer »

Ervaringsdeskundigen hekelen Welzijnszorg: “Top van organisatie gebruikt ons voor publiciteit”

Enkele ervaringsdeskundigen armoede, die als vrijwilligers optreden voor vzw Welzijnszorg, hebben donderdag aan de KVS in Brussle de prijs ‘Armoede-ervaring Uitsluiten’ uitgereikt aan de top van de organisatie. De vrijwilligers hekelen dat de top en het bestuur van Welzijnszorg te weinig naar hen luisteren en dat ze volgens hen gebruikt worden als publiciteitsstunt. Op hetzelfde moment vond in de schouwburg

Lees meer »

Filou Oostende wint finalereeks tegen Antwerp Giants en boekt twaalfde landstitel op rij

Filou Oostende volgt zichzelf opnieuw op als landskampioen. De roodgelen wonnen het vierde finaleduel met 3-1 van Antwerp Giants. Een volgepakte COREtec Dôme – uitverkocht met vijfduizend aanwezigen – genoot zaterdagavond met volle teugen van de West-Vlaamse dominantie over de Antwerpenaars.
The post Filou Oostende wint finalereeks tegen Antwerp Giants en boekt twaalfde landstitel op rij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse recyclageparken worden veiliger

In de recyclageparken van Sint-Michiels en Sint-Pieters zijn voortaan AED-toestellen (Automatische Externe Defibrillator) aanwezig die iedereen kan gebruiken bij een eventuele hartstilstand. Op elk recyclagepark is er ook minstens één parkwachter aanwezig die een opleiding gevolgd heeft om de eerste hulp te bieden. Op 1 juli wordt er ook een AED-toestel geïnstalleerd op het recyclagepark van Zeebrugge.
The post Brugse

Lees meer »

KIJK. “Gefeliciteerd, mijn vriend”: Courtois gaat op foto met winnaar Verstappen, ook andere sterren beleefden F1 in Monaco vanop eerste rij

Even tijd voor wat ontspanning. Na de verplaatsing in Sevilla (1-2-winst) van zaterdagavond trok Thibaut Courtois in het bijzijn van verloofde Mishel Gerzig deze ochtend via privéjet richting Monaco, waar vandaag de GP in de Formule 1 werd afgewerkt. Vanop de eerste rij konden ze de spectaculaire stratenrace beleven. Na de race ging Courtois ook op de foto met winnaar

Lees meer »

Brasserie Stuyvenberg in diepe rouw na overlijden van boezemvrienden Toni (25) en Pieter (36): “Ze hadden nog grote dromen”

De twee jonge mannen die woensdagavond om het leven kwamen bij een ongeval op de E40 in Jabbeke waren beiden tot voor kort verbonden aan brasserie Stuyvenberg in Varsenare, bij Jabbeke. Daar wordt met ongeloof gereageerd op hun dood. “Het waren superhard werkende optimisten, met grote dromen. We gaan ze enorm missen”, klinkt het.
The post Brasserie Stuyvenberg in diepe

Lees meer »