Zeven jaar na de aanslagen: veel woorden van pijn en liefde, zelden woorden van haat

Even moest voorzitter Laurence Massart het terreurproces dinsdagmiddag stilleggen, nadat een slachtoffer met een koran naar de beschuldigden zwaaide en zei dat ze “het heilige boek hadden onteerd”. Een zeldzaam incident. Tijdens de vele getuigenissen door slachtoffers en nabestaanden klinken de voorbije weken vooral woorden van verdriet en van liefde. En woensdag is er stilte, want op de zevende verjaardag van de aanslagen wordt het proces even op pauze gezet.

Meer krantenkoppen in België

Vrouw draait zware dosis slaappillen in maaltijd van haar man: “Ik wilde hem niet doden, maar alleen een rustig gesprek voeren”

Het parket van Halle-Vilvoorde eist 2 jaar cel met uitstel tegen een vrouw uit Heikruis (Pepingen) die in 2017 vier slaap- en kalmeringspillen mengde in de vinaigrette van het avondmaal van haar toenmalige echtgenoot. Haar daad kwam een dag later aan het licht, toen de man ’s morgens half versuft achter de stuur kroop en een verkeersongeval veroorzaakte. Volgens het

Lees meer »

President Erdogan wint Turkse presidentsverkiezingen en roept op tot “eenheid en solidariteit”

De Hoge Kiesraad in Turkije heeft Recep Tayyip Erdogan (69) officieel uitgeroepen tot winnaar van de Turkse presidentsverkiezingen. Eerder claimde Erdogan al de overwinning. Volgens de Hoge Kiesraad kreeg de zittende president met nagenoeg alle stemmen geteld 52,14 procent van het electoraat achter zich, tegen 47,86 procent voor zijn tegenstrever Kemal Kilicdaroglu. De zittende Turkse president riep zijn landgenoten in

Lees meer »

Bezoek de tuin van Donat en Katrien tijdens Opentuindagen

Donat Veraverbeke en Katrien Mergaert stellen tijdens de Opentuindagen van VELT op 3 en 4 juni hun tuin in de Veldegemstraat 26 open voor het publiek. Het is een tuin met verschillende facetten: een bos, een bloementuin en een moestuin.
The post Bezoek de tuin van Donat en Katrien tijdens Opentuindagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feest voor 21 kinderen van Klavertje Drie

Oostvleteren- In de Sint-Amatuskerk van Oostvleteren kwamen op zondag 28 mei de kinderen van VBS Klavertje Drie piekfijn uitgedost voor hun eerste communie.
The post Feest voor 21 kinderen van Klavertje Drie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Servische president draagt voorzitterschap regeringspartij over

De Servische president Aleksandar Vucic, die het land al meer dan tien jaar leidt, is niet langer baas bij de regeringspartij SNS. Hij draagt het voorzitterschap over aan de Servische minister van Defensie Milos Vucevic, zo bleek zaterdag op een partijmeeting in Kragujevac. Vucic blijft lid van SNS maar wil wel een nieuwe politieke beweging oprichten, zo kondigde hij aan.

Lees meer »

Zwemmers weer welkom in water aan Gevaerts

Van donderdag 8 juni tot en met donderdag 14 september kunnen sporters elke week zwemmen in open water in het kanaal aan Gevaerts-Zuid. Net als de voorbije jaren wordt de dode arm van dat kanaal vergund door de Vlaamse Waterweg en kunnen – ingeschreven – Beernemse zwemmers er trainen in natuurwater.
The post Zwemmers weer welkom in water aan Gevaerts

Lees meer »

STANDPUNT. De strijd tegen illegale prostitutie moet worden gevoerd

Het ei van Columbus, dat was Airbnb toen het werd opgericht. Je verhuurt aan toeristen een huis of appartement dat je op overschot hebt of waar je tijdelijk niet woont. De bezoekers hebben het voordeel op een unieke locatie in een echte woning te verblijven. Sympathiek, handig, authentiek, Airbnb was het allemaal. Maar intussen is het zo groot geworden dat

Lees meer »

Roeiers Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert 13de op EK

Op het Europees kampioenschap roeien in het Sloveense Bled is de West-Vlaamse lichte dubbeltwee dertiende geworden. Bruggeling Niels Van Zandweghe (KRCG) en Marlon Colpaert uit Oudenburg (KRNSO) geraakten niet verder dan de C-finale die ze vrijdagnamiddag wel wonnen en wat hen alsnog een eervolle dertiende plaats opleverde.
The post Roeiers Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert 13de op EK appeared

Lees meer »

YouTuber Acid zet Reuzegommers te kijk in video

Er is nogal wat ophef ontstaan nadat YouTuber Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, op zijn kanaal vijf Reuzegommers aan de schandaal nagelt. De advocaten spreken schande, zijn fans bejubelen hem toe.
The post YouTuber Acid zet Reuzegommers te kijk in video appeared first on KW.be.

Lees meer »

DEBAT. Moeten transgenders in transitie 20 dagen vrij krijgen?

Gentse ambtenaren die transgender zijn, kunnen binnenkort twintig dagen vrijaf krijgen. Daarmee wil de stad hen ondersteunen in het transitieproces. Is dit geen discriminatie voor wie niet transgender is? “Neen, dit is gewoon inclusief personeelsbeleid”, zegt El-Bazioui. “Deze personen krijgen geen extra rechten, maar wel ondersteuning.”

Lees meer »

“Na mijn overstap naar Vier heb ik geen televisieprijzen meer gewonnen. Op de VRT won ik echt alles”

Presentator Erik Van Looy (61) overloopt in de ‘Wikipodcast’ samen met podcastmaker Kevin Pierlé z’n eigen Wikipediapagina. Daar valt meteen op dat Erik in de loop der jaren een mooi gevulde prijzenkast heeft verzameld. “Ik heb drie keer een Televisiester voor ‘Beste Presentator’ gewonnen”, vertelt Erik. Die kreeg hij in 2008, 2009 en 2010. “Maar in 2012 ben ik van

Lees meer »