Zeven jaar na de aanslagen: veel woorden van pijn en liefde, zelden woorden van haat

Even moest voorzitter Laurence Massart het terreurproces dinsdagmiddag stilleggen, nadat een slachtoffer met een koran naar de beschuldigden zwaaide en zei dat ze “het heilige boek hadden onteerd”. Een zeldzaam incident. Tijdens de vele getuigenissen door slachtoffers en nabestaanden klinken de voorbije weken vooral woorden van verdriet en van liefde. En woensdag is er stilte, want op de zevende verjaardag van de aanslagen wordt het proces even op pauze gezet.

Meer krantenkoppen in België

Thibeau (27) is topatleet en wetenschappelijk onderzoeker, ondanks verstandelijke beperking: “Leerkrachten zeiden dat ik zou eindigen in een dagcentrum”

“Mijn oud-leerkrachten geloven hun ogen niet als ze lezen dat ik wetenschappelijk onderzoek doe”, zegt Thibeau Bastien (27) en je ziet hoe hem dat – terecht – met trots vervult. Want de jongeman uit Mortsel heeft een verstandelijke beperking en niemand dacht vroeger dat hij meer zou kunnen dan zijn dagen slijten in een dagcentrum. “Maar dat heb ik zelf

Lees meer »

Vlaams Belang start kiescampagne met ‘Doe ze luisteren’-meeting

Minder politici en meer democratie; besparen op asiel en migratie en het herstellen van orde en veiligheid; en minder België en meer Vlaamse koopkracht. Dat is het eisenpakket dat Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zondagmiddag heeft voorgelegd op de ‘Doe ze Luisteren’-protestmeeting van zijn partij op het Albertinaplein in Brussel, in aanwezigheid van meer dan 2.000 personen. De meeting was

Lees meer »

Scholen schrappen examens omdat er geen leraren waren om les te geven: “Ik heb zelfs ouders gevraagd om in te springen, maar tevergeefs”

Het lerarentekort heeft ook invloed op de examens die eraan komen. Sommige middelbare scholen moeten die schrappen omdat hun leerlingen te weinig les hebben gekregen om de leerstof te kunnen evalueren. Andere scholen rekenen de punten voor een vak niet mee in het jaartotaal of passen het examen noodgedwongen aan. Deze schooldirecteurs getuigen over het eindeloze puzzelwerk.

Lees meer »

RECENSIE. Angèle etaleert wereldklasse op CORE: “Ongeziene show, waar menig aspirant-popprinsesje moord voor begaat”

Na Coachella en het MET Gala: de terugkeer op Belgische bodem. En wat voor eentje. Gehuld in Chanel ontbolsterde Angèle zich op het podium van CORE tot een krachtige powervrouw – geholpen door een resem hits, pakken podiumprèsence én een ultieme liefdesverklaring aan ‘haar’ Brussel. Het Ossegempark kreeg zaterdagavond een ongeziene show, waar menig aspirant-popprinsesje een moord voor begaat. Oui

Lees meer »

“Zelfs prins Laurent noemde haar ‘la pute italienne”: had koningin Paola nog meer affaires dan Albert?

Vereerd of gevreesd, maar ook bespot en beschimpt. De van Saksen-Coburgs werden niet zomaar de ‘van Seksen-Coburgs’ genoemd. De koningen die sinds 1831 over ons land regeren raakten meer dan eens verzeild in seksschandalen. Deze reeks brengt je tussen de lakens van de Belgische vorsten. Vandaag: het ‘geheime’ liefdesleven van koningin Paola, dat zo mogelijk nóg woeliger was dan dat

Lees meer »

KIJK. Jade Fonda gooit met Gouden Palm-certificaat naar winnaar Justine Triet

Jane Fonda (85)heeft een speciale manier van awards uitdelen. De Amerikaanse actrice mocht de prestigieuze Gouden Palm overhandigen aan Justine Triet, de Franse regisseuse van de film ‘Anatomie d’une chute’. Fonda gaf het beeldje, maar niet het certificaat. Daarom vond ze er niets beter op dan het belangrijke papiertje naar de winnaar te gooien. Die had niets door, dus liep

Lees meer »

Tshisekedi wil dat EU sancties oplegt wegens geweld in Oost-Congo

De Congolese president Félix Tshisekedi heeft donderdag in de hoofdstad Kinshasa een delegatie Belgische parlementsleden ontmoet. Hij heeft hen gevraagd om bij de Europese Unie aan te dringen op economische sancties tegen iedereen die bijdraagt aan de destabilisering in het oosten van Congo. Dat heeft het Congolese nieuwsagentschap ACP meegedeeld.

Lees meer »