DE HLN-FESTIVALWIJZER. De goedkoopste pintjes en duurste tickets: alle info over de grote festivals én de verborgen parels

C’est parti! De zomer ademt weer muziek. In Brusselse bossen weerklinkt dit weekend Angèle tijdens het Core-festival en ‘De Grote Vier’ pronken met headliners, maar ook steeds weer duurdere tickets. Ons land kroont zich jaarlijks tot keizer van de festivals, maar in die kroon, zochten wij ook naar de verborgen parels. Een gratis weekend, een exclusief streekbiertje of een uitermate kindvriendelijke beleving. Onbekend is onbemind. Maar nooit veraf. Wij belichten de toppers en de middenmotors, maar zochten ook het feest waar u nooit bent geweest.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Servische protesten in noorden van Kosovo

De Servische minderheid in het noorden van Kosovo heeft woensdag opnieuw gedemonstreerd. In de steden Zvecan, Leposavic en Zubin Potok waren er betogingen die eisten dat de Kosovaarse politie zich terugtrekt en dat de nieuwe burgemeesters uit de Albanese gemeenschap hun functie niet opnemen. Volgens berichten van de nieuwssite koha.net bleef het wel rustig.

Lees meer »

De kapitale fout van de makers van ChatGPT: “Ja, AI kan het einde van de mens betekenen”

Professor Yves Moreau (KU Leuven) staat helemaal achter het verontrustende statement dat AI-specialisten van over de hele wereld gisteren ondertekenden. In een uitgebreid interview legt hij uit welke gevaren er dreigen, hoe we die kunnen aanpakken en welke kapitale fout de bedenkers van ChatGPT hebben gemaakt. “Ik vrees dat de wereld een spookpretpark wordt: alle molentjes en rollercoasters draaien nog,

Lees meer »

Drie nieuwe namen op lijst ‘Voor Brugge’

De nieuwe lijst ‘Voor Brugge’, met schepen Mercedes Van Volcem als lijsttrekker in oktober 2024, groeit met drie nieuwe leden. Martine Bilaey wil zich inspannen voor een mooiere en fietsveiligere stad, Michiel Michielsen moedigt taxiboten en ondernemerschap bij jongeren aan en Charlotte De Schepper-Denys wil zich volop inzetten voor de ondernemers in Brugge.
The post Drie nieuwe namen op lijst

Lees meer »

Mobiele age-checkers en blaastoestellen voor een veiliger uitgaansleven in Brugge

Organisatoren die willen meewerken aan een veilig uitgaansleven in Brugge kunnen gratis mobiele age-checkers en blaastoestellen ontlenen. “Met die mobiele age-checkers helpen we hen om in te zetten op een gerichte toegangscontrole en correct schenkgedrag”, zegt schepen van Jeugd en Preventie Mathijs Goderis.
The post Mobiele age-checkers en blaastoestellen voor een veiliger uitgaansleven in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »