Eleven bereid tot uitzondering op extra uitzendkost voor live voetbal in kantines

Nadat de Vlaamse amateurploegen in overleg met de andere voetbalinstanties aan de Pro League vroegen om bij Eleven Sports hun zaak te bepleiten rond de uitzendkost, toont de rechtenhouder zich bereid om een specifieke regeling uit te werken. Nu moeten de clubs net zoals andere horeca betalen om Belgisch profvoetbal uit te zenden in hun kantines, maar zij zien het niet zitten om net als gewone cafés daarvoor extra te betalen.

Meer krantenkoppen in België

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts schrapt ruim 100 onderwijsregels om papierwerk voor scholen te verminderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft maandag een pakket maatregelen voorgesteld waarmee de administratieve last voor leerkrachten en scholen verminderd moet worden. De minister schrapt onder meer ruim 100 artikelen in de onderwijsregelgeving en probeert meer duidelijkheid te scheppen over welke documenten een school moet bijhouden voor de onderwijsinspectie en welke niet.

Lees meer »

Vader (39) van jonge kinderen loopt brandwonden op na steekvlam door PUR-schuimpistool: gezin brengt elders nacht door

Een 39-jarige vader uit Houthulst liep zaterdagavond brandwonden op na een brand in zijn woning. Er ontstond bij werken plots een steekvlam. Daarop volgde een brand in het huis maar die was snel onder controle. “Omdat er teveel rook in het huis hing moest het gezin elders slapen”, zegt brandweerkapitein Gino Crombez.
The post Vader (39) van jonge kinderen loopt

Lees meer »

Jaar na dood van wielermecenas zet weduwe fietsenbedrijf verder: “Ik wil het levenswerk van Filip niet opgeven”

Een jaar na het overlijden van Filip Carpentier zet zijn echtgenote Dorothy Leleu (47) verder haar schouders onder zijn fietsenbedrijf Minerva Cycling in Ieper. De oprichter van het gelijknamige wielerteam overleed op 10 april 2022 op 47-jarige leeftijd aan een hartfalen. Dorothy ging samen met haar drie kinderen door een helse periode, maar blijft vol goede moed verder werken aan

Lees meer »

Diamant voor Gilbert en Hilda

Gilbert D’helft (85) en Hilda Demets (82) uit de Andrieslaan in Sint-Lodewijk hebben de zestigste verjaardag van hun huwelijk gevierd.
The post Diamant voor Gilbert en Hilda appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier deelnemers naar huis gestuurd in ‘Million Dollar Island’ wegens intimidatie: “We hadden geen andere keuze”

Opschudding op ‘Million Dollar Island’. Na een hoog oplaaiende ruzie werden vier deelnemers, waaronder ‘battlecat’ Cindy Dandois, naar huis gestuurd wegens intimidatie. “We hadden geen andere keuze”, klinkt het bij presentator Dennis van der Geest. Ingeborg blikt genuanceerder terug op het moment. “Ik zou nog eens met alle partijen rond de tafel hebben gezeten.”

Lees meer »

“Ze reden 150 kilometer per uur waar je 70 mag”: 10 jaar geleden kwam ‘The Fast and the Furious’-ster Paul Walker om het leven

Paul Walker maakte zichzelf legendarisch bij ‘The Fast and the Furious’-fans als actieheld Brian O’Conner, en dat maakt het des te tragischer dat hij op 40-jarige leeftijd omkwam in een gruwelijk auto-ongeval. “Zijn lichaam was zo verkoold. Hij was volledig onherkenbaar.” Dat de acteur net op terugweg van een liefdadigheidsevent was, maakt het alleen nog maar erger, want de discrete

Lees meer »

Ruim 23 procent meer toeristische logies aan de kust

Uit een recente bevraging van Europ Assistance komt naar voren dat zeven op de tien landgenoten deze zomervakantie op reis gaat. Na Frankrijk blijkt de voorkeur uit te gaan naar vakantie in eigen land. Dit jaar heeft het toeristische verblijfsaanbod aan de kust de kaap van 17.000 logies overschreden. Zes jaar na de inwerkingtreding van het nieuw decreet zijn 17.199

Lees meer »

Vandecasteele (42) “tamelijk positief” bij thuiskomst: “Euforie overheerst nu, nadien volgt de terugslag”, zegt crisispsycholoog

Olivier Vandecasteele, de Belgische ngo-medewerker die sinds 26 februari vorig jaar opgesloten zat in Iran, is sinds gisterenavond weer in België. Na 455 dagen in de Iraanse cel viel hij eindelijk zijn familie in de armen. “Nu begint een tweede strijd”, zo reageerde de familie in een mededeling. Vanochtend hielden de vrienden en advocaten van Vandecasteele een persconferentie, die ze

Lees meer »

Kartellijsten op komst in Ieper?

Het is niet meer verplicht, maar op zondag 13 oktober 2024 mag je wel weer een nieuwe gemeenteraad kiezen. De afschaffing van de opkomstplicht is echter niet de enige verandering die de boel stevig door elkaar kan schudden. Ook de nieuwe regel dat de grootste lijst na de verkiezingen 14 dagen exclusief initiatiefrecht krijgt om een coalitie te vormen, belooft

Lees meer »

DE INSIDER. Ondanks milde straffen moet familie van Sanda Dia zich neerleggen bij de uitspraak van de rechter: “Het heeft meer dan lang genoeg geduurd”

Het doek valt eindelijk over het proces over de dood van Sanda Dia. Er werden geen celstraffen uitgesproken, wel kregen ze alle achttien een werkstraf en een geldboete wegens ‘onopzettelijke doding’ en ‘mensonterende behandeling’. “Er waren maar acht van de achttien Reuzegommers aanwezig”, vertelt onze insider Pieter Huyberechts. “Onbegrijpelijk vindt de familie. Zij voelen dit aan als een vorm van

Lees meer »

“Hup hup, ga eens vooruit”: prins William moet tussenkomen in geanimeerd gesprek tussen prinses Kate en pasgetrouwde Jordaanse prinses

Prins William en prinses Kate woonden donderdag het huwelijk van kroonprins Hoessein bin Abdullah en zijn Saudische vrouw Rajwa al-Saif bij in de Jordaanse hoofdstad Amman. Het Britse koninklijke koppel stond net zoals honderden andere vooraanstaande gasten in de rij om het pasgetrouwde paar te begroeten. Toen het eenmaal hun beurt was, knoopte de hertogin een gesprekje aan met de

Lees meer »

Belgische wandelaar overleden na val in Zwitserse Alpen

Een Belgische wandelaar is dinsdag om het leven gekomen na een val in de Zwitserse Alpen bij de gemeente Ormont-Dessous. Het slachtoffer is een 29-jarige landgenoot die de regio bezocht. Zijn familie heeft de politie dinsdagavond gewaarschuwd. Er werd die avond nog een grote zoekactie georganiseerd, meldt de politie van het kanton Vaud in een persbericht.

Lees meer »