Frankrijk verbiedt korteafstandsvluchten als treinverbinding mogelijk is

Een Franse wet die binnenlandse vluchten verbiedt tussen twee Franse steden wanneer er een treinverbinding bestaat die minder dan 2,5 uur duurt, is dinsdag in voege getreden. Het wetsvoorstel kadert in de Franse aanpak van de klimaatverandering. Daarnaast wil Frankrijk ook het gebruik van privéjets voor korte vliegreizen aan banden leggen.

Meer krantenkoppen in België

Verklede Bart De Wever ‘headliner’ op middeleeuws festival: “Ik word daar kinderlijk blij van”

Het middeleeuws festival ‘De Quaeye Werelt’, dat komend weekend in Antwerpen plaatsvindt, heeft er last minute een knaller van een ‘headliner’ bij. Bart De Wever (52) zal er zaterdag zijn opwachting maken verkleed als Filips van Marnix van Aldegonde (1540-1598), één van zijn illustere voorgangers als burgemeester van Antwerpen. “Inclusief molensteenkraag en sober, zwart calvinistenmutsje, maar zonder snor of baard.

Lees meer »

Meisje (16) uit Wommelgem aangevallen door rottweiler op Sinksenfoor: “Ik lag bijna een minuut op de grond terwijl de hond mij bleef bijten”

Een meisje van 16 uit Wommelgem is aangevallen door een rottweiler op de Sinksenfoor in Antwerpen. Het baasje had zijn hond losgelaten om te plassen achter de kermiskramen en viel daar een jonge vrouw aan. Het slachtoffer liep verschillende bijt- en schaafwonden op. Ze krijgt psychologische hulp. Het baasje heeft zichzelf aangegeven en de twee partijen staan met elkaar in

Lees meer »

Nationale Bank: “De banken staan sterk, maar ze moeten spaarrente verhogen”

De Belgische banken hebben de financiële turbulentie door het faillissement van het Zwitserse Crédit Suisse en enkele Amerikaanse banken goed doorstaan, maar moeten hun sterke financiële positie gebruiken om de spaarrente voor hun klanten te verhogen. Dat staat in het jaarlijkse Financial Stability Report, waarin de Nationale Bank de financiële stabiliteit van de banksector onder de loep neemt.

Lees meer »

Miss De Luxe ‘23 Violetta De Neef uit Dentergem schopt het tot de beste tien tijdens Mrs Global Universe in Singapore en Maleisië

Violetta De Neef, de huidige Miss De Luxe ’23, werd verkozen om ons land te vertegenwoordigen tijdens Mrs Global Universe 2023 in Singapore en Maleisië. Er waren 36 landen vertegenwoordigd. Ondertussen is de Dentergemse terug.
The post Miss De Luxe ‘23 Violetta De Neef uit Dentergem schopt het tot de beste tien tijdens Mrs Global Universe in Singapore en Maleisië

Lees meer »

KIJK. Jade Fonda gooit met Gouden Palm-certificaat naar winnaar Justine Triet

Jane Fonda (85)heeft een speciale manier van awards uitdelen. De Amerikaanse actrice mocht de prestigieuze Gouden Palm overhandigen aan Justine Triet, de Franse regisseuse van de film ‘Anatomie d’une chute’. Fonda gaf het beeldje, maar niet het certificaat. Daarom vond ze er niets beter op dan het belangrijke papiertje naar de winnaar te gooien. Die had niets door, dus liep

Lees meer »

Vier ploegen College in minivoetbalfinales

Met maar liefst vier ploegen speelden leerlingen van College Veurne de West-Vlaamse finale van de Moev-minivoetbalcompetitie: de eerste graad meisjes en de drie graden jongens. Een unieke prestatie voor een relatief kleine school tussen al die grote scholen en sportscholen. In die finales was het College ook de best vertegenwoordigde school.
The post Vier ploegen College in minivoetbalfinales appeared first

Lees meer »