Geruilde terrorist Assadi aangekomen in Teheran en feestelijk onthaald

De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi, die geruild werd met Olivier Vandecasteele, is aangekomen in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Meer krantenkoppen in België

Cyberpesten begint al in de lagere school

Vijf jaar geleden was een negenjarig kind met een smartphone controversieel, maar anno 2023 is het niet meer dan normaal. Het debat rond cyberpesten en -veiligheid verplaatst dus van secundair naar lager onderwijs. Maar hoe gaan lagere scholen daarmee om?

Lees meer »

Twee Amerikaanse West-Vlamingen zamelen met ‘Cycle 4 Rare Diseases’ geld in voor onderzoek naar zeldzame ziektes

Waregemnaar Gilles Vanpoucke (36) en Wielsbekenaar Jonas Beel (36) wonen al enkele jaren in het zonnige Californië aan de Amerikaanse westkust. Daar richtten de twee goede vrienden recent de vzw ‘Cycle 4 Rare Diseases’ op, waarmee ze geld willen inzamelen om het onderzoek naar zeldzame ziektes te ondersteunen. Bij Gilles werd vorig jaar een spierziekte vastgesteld, Jonas zijn vader kampt

Lees meer »

Hoofdrolspelers uit “Romeo and Juliet” uit 1968 vangen bot na klacht over naaktscène

Een Amerikaanse rechter heeft een klacht over seksueel misbruik, seksuele intimidatie en fraude van de twee hoofdrolspelers van de filmklassieker "Romeo en Juliet" uit 1968 verworpen. Leonard Whiting (72) en Olivia Hussey (72), destijds minderjarige tieners, waren van mening dat ze seksueel waren uitgebuit, omdat ze een naaktscène moesten spelen in de film en dienden begin dit jaar een klacht

Lees meer »

“Het laat mij niet onberoerd”: koningin Mathilde krijgt eredoctoraat van UHasselt en geeft toespraak

Koningin Mathilde (50) heeft dinsdagmiddag een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit Hasselt. De koningin kreeg de onderscheiding voor haar maatschappelijke betrokkenheid. De UHasselt bestaat dit jaar vijftig jaar en ook koningin Mathilde vierde in januari haar vijftigste verjaardag. In het jubileumjaar wilde de universiteit Mathilde eren voor haar inzet voor het aankaarten van problemen als kinderarmoede en mentaal welzijn.

Lees meer »

“De ijzeren wet van Flyvbjerg”: waarom grote bouwprojecten van de overheid altijd meer tijd en geld in beslag nemen dan gepland

De toekomst van Metro 3 in Brussel staat op losse schroeven. Maar dat de plannen vertraging oplopen en de kosten blijven stijgen, ligt nochtans helemaal in lijn met de “ijzeren wet van Flyvbjerg”. Waarom ontspoort zo goed als elk groot bouwproject van de overheid? “Veel beslissingen zijn niet noodzakelijk rationeel”, vertelt transporteconoom Thierry Vanelslander in “De wereld vandaag” op Radio

Lees meer »

Maandelijks een zangnamiddag voor personen met en zonder dementie

Het lokaal dienstencentrum De Spie in de Beselarestraat in Geluwe pakt uit met maandelijks een zangnamiddag voor personen met en zonder dementie. “Doelstelling is het uiteindelijk oprichten van een gemengd koor met wekelijkse of tweewekelijkse samenkomsten”, zegt voorzitter Lien Deblaere (Vooruit) van het Woon-en Zorgbedrijf Wervik. “De koorleden kunnen zo elkaar op regelmatige basis ontmoeten in een gezellige sfeer waardoor

Lees meer »