Geruilde terrorist Assadi aangekomen in Teheran en feestelijk onthaald

De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi, die geruild werd met Olivier Vandecasteele, is aangekomen in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Meer krantenkoppen in België

Tickets voor de eerste rij vanaf 2.700 euro, verplaatsingen van 3000 kilometer en een prijzenpot van ettelijke miljoenen: de cijfers achter de NBA-finals

Vannacht is het eindelijk zover. De NBA Finals. Denver Nuggets versus Miami Heat. ‘The Joker’ versus ‘Play-off Jimmy’. En dat voor het oog van duizenden toeschouwers in zaal, en miljoenen voor de buis. Twee teams ook die nu al geschiedenis schreven – of had u gedacht dat het slechtst scorende team in de reguliere competitie in de finale zou staan?

Lees meer »

Geen busverbinding meer van De Lijn in Poeke

Er heerst heel wat commotie rond de plannen van De Lijn, die nu wel een verbinding heeft vanuit Ruiselede met Aalter. Maar Poeke staat nu helemaal geïsoleerd als vanaf 1 juli de plannen effectief doorgaan.
The post Geen busverbinding meer van De Lijn in Poeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werknemers kerncentrale Zaporizja waarschuwen voor “nucleaire ramp groter dan Tsjernobyl”: hoe groot is het risico écht? “We monitoren dit letterlijk dag en nacht”

“Er kan een ramp volgen die vele malen groter is dan die in Fukushima en zelfs in Tsjernobyl.” Oekraïense technici van de kerncentrale in Zaporizja trekken aan de alarmbel nu Russische soldaten de centrale volladen met militair materiaal. Volgens het Internationaal Atoomagentschap is het zelfs “een wonder is dat er nog geen nucleaire ramp gebeurde”. Kan het zomaar misgaan? Wat

Lees meer »

Gemeenten kunnen voor meer zwemlocaties in open water zorgen: “We gaan de regels vereenvoudigen”

Gemeentebesturen zullen binnenkort voor meer plekken kunnen zorgen waar mensen in open water kunnen zwemmen. De Vlaamse regering heeft daarvoor vrijdag een ontwerpbesluit goedgekeurd. Nu al kan je op meer dan 100 plaatsen in Vlaanderen zwemmen in open lucht, maar met het ontwerpbesluit verwijdert de Vlaamse regering een aantal drempels die het voor gemeentebesturen moeilijker maakten meer zwemlocaties te voorzien.

Lees meer »

Stefaan Brinckman, de man achter Persoons topkamp in Torhout: “Kans die Delfine verdient”

Zondag 28 mei bokst Delfine Persoon in Torhout tegen de Zuid-Koreaanse Bo Mi Re Shin voor de WBC Internationale Silver Titel en tegelijkertijd de ‘final elimination’ voor een wereldtitelkamp in het super vedergewicht. “Wint Delfine dan staat ze tegenover de Amerikaanse Alycia Baumgardner”, zegt Stefaan Brinckman, de Eernegemnaar die deze topkamp naar Torhout bracht.
The post Stefaan Brinckman, de man

Lees meer »

KIJK. “Gefeliciteerd, mijn vriend”: Courtois gaat op foto met winnaar Verstappen, ook andere sterren beleefden F1 in Monaco vanop eerste rij

Even tijd voor wat ontspanning. Na de verplaatsing in Sevilla (1-2-winst) van zaterdagavond trok Thibaut Courtois in het bijzijn van verloofde Mishel Gerzig deze ochtend via privéjet richting Monaco, waar vandaag de GP in de Formule 1 werd afgewerkt. Vanop de eerste rij konden ze de spectaculaire stratenrace beleven. Na de race ging Courtois ook op de foto met winnaar

Lees meer »

Minstens 60 kinderen omgekomen in weeshuis Khartoem

Als gevolg van gevechten in Khartoem kwamen de voorbije zes weken minstens 60 baby’s, kleuters en oudere kinderen die in gruwelijke omstandigheden vastzaten in een weeshuis in de Soedanese hoofdstad om het leven. De meeste kinderen stierven aan hongersnood en koorts. Het voorbije weekend overleden er maar liefst 26 kinderen op twee dagen tijd.

Lees meer »