Geruilde terrorist Assadi aangekomen in Teheran en feestelijk onthaald

De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi, die geruild werd met Olivier Vandecasteele, is aangekomen in de Iraanse hoofdstad Teheran.

Meer krantenkoppen in België

De gruwel van het ergste mijnenveld ter wereld: “Niet per se gemaakt om te doden, wel om mensen te doen lijden”

In Oekraïne vallen dagelijks burgerdoden of gewonden door ontploffende mijnen. Vooral in recent bevrijde gebieden in het oosten en het zuiden van het land zijn ze een echte plaag. Het Nieuwsblad volgde een ontmijningsteam in de provincie Charkov, waar honderden vlinderbommen in het rond slingeren. “Die zijn niet per se gemaakt om te doden, wel om mensen te doen lijden.

Lees meer »

Ervaren Duitse bergbeklimmer komt om in Himalaya

De Duitse bergbeklimmer Luis Stitzinger is dood aangetroffen op de Kanchenjunga, de op twee na hoogste berg ter wereld. Dat hebben de organisatoren van zijn expeditie woensdag bekendgemaakt, enkele dagen nadat hij was verdwenen tijdens de afdaling vanaf de top.

Lees meer »

Vakantievilla voor tot 32 mensen: Luxueus Maison Violon heeft binnenzwembad, speelkelder en volop ruimte

Veel vakantiewoningen voor grote groepen zijn er niet, maar met Maison Violon is de kust er nu een rijker. Deze voormalige boerderij is volledig heropgebouwd en luxueus afgewerkt, met onder meer een binnenzwembad, een speelkelder, afgescheiden slaapvertrekken, een leefruimte met bar, en een keuken met koelcel. “Alle ervaringen die wij elders opdeden, hebben we meegebracht naar hier”, zegt gastvrouw Bieke

Lees meer »

Parket dagvaardt burgemeester Ward Vergote voor belangenneming

Het parket van West-Vlaanderen heeft burgemeester Ward Vergote van Moorslede gedagvaard voor de rechtbank wegens belangenneming. Dat is vernomen uit goede bron en wordt bevestigd door het parket. De rechtszaak komt er na onthullingen van deze krant.
The post Parket dagvaardt burgemeester Ward Vergote voor belangenneming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwbouwproject met twaalf flats, veertien woningen en ondergrondse garage moet voor meerwaarde zorgen aan buurt rond Sint-Jozefskerk in Wervik

Aan de overkant van de Sint-Jozefskerk in de Kruisekestraat in Wervik komt een nieuwbouwproject. Belfra Vermogensbeheer-Duverger Frankie investeert er in. Aan de straatzijde zullen twaalf flats gebouwd worden en op het binnenplein komen veertien woningen met een tuin en gemeenschappelijk groen. Er is ook een ondergrondse garage voor wagens en fietsen voorzien.
The post Nieuwbouwproject met twaalf flats, veertien woningen

Lees meer »

Gemeenten kunnen voor meer zwemlocaties in open water zorgen: “We gaan de regels vereenvoudigen”

Gemeentebesturen zullen binnenkort voor meer plekken kunnen zorgen waar mensen in open water kunnen zwemmen. De Vlaamse regering heeft daarvoor vrijdag een ontwerpbesluit goedgekeurd. Nu al kan je op meer dan 100 plaatsen in Vlaanderen zwemmen in open lucht, maar met het ontwerpbesluit verwijdert de Vlaamse regering een aantal drempels die het voor gemeentebesturen moeilijker maakten meer zwemlocaties te voorzien.

Lees meer »

Nee, tickets zijn er niet meer, maar kan je de titelstrijd ook volgen op een reuzenscherm? En bestaat de kans op rellen? Alles wat u als supporter moet weten over de titelstrijd

Komend weekend kent de titelstrijd in de Jupiler Pro League haar ontknoping. Pakt Antwerp de dubbel? Of wordt het Union? Of toch nog Genk? De fans van de drie clubs willen een mogelijke titel natuurlijk voor geen geld van de wereld missen. Maar wat als u geen ticket hebt? Waar kan u dan terecht om te vieren? Hieronder vindt u

Lees meer »