“Jullie moedigen een genocide tegen ons aan”: transgender haalt stevig uit naar Britse wielerbond nu zij niet meer mag deelnemen aan dameswedstrijden

De Britse wielerbond besliste vandaag dat transgender vrouwen in Groot-Brittannië niet meer mogen deelnemen aan competitieve dameswedstrijden. “Om de eerlijkheid in de sport te waarborgen”, duidt de CEO. Emily Bridges, sinds 2020 een transgenderatlete, is woest.

Meer krantenkoppen in België

Powervrouw Laura Tesoro verbaast iederéén in ‘Special Forces’: “Maar mijn conditie bleek totaal onvoldoende”

Kan Laura Tesoro (26) de zwaarste training ter wereld aan? Daar kunnen we nu volmondig ‘ja’ op antwoorden. Laura scoort veel lof en bewondering om de geweldige verbetenheid die ze in ‘Special Forces: wie durft wint’ tentoonspreidt. “Ik heb altijd al zoiets willen doen”, vertelt de zangeres in ‘Story’. “Maar amai, wat we daar in Marokko hebben meegemaakt… Dat tart

Lees meer »

NASA spreekt voor het eerst over wetenschappelijk onderzoek rond UFO’s

Wetenschappers van het Amerikaanse ruimteagentschap NASA hebben voor het eerst publiekelijk duiding gegeven bij het onderzoek dat ze nu al een jaar voeren naar UFO’s, vreemde verschijnselen in de lucht waarvan de herkomst niet onmiddellijk duidelijk is. Een goede zaak, vinden ze bij het UFO Meldpunt in ons land: "Er is nood aan een serieuze aanpak."

Lees meer »

Sandra en Yves openen Pastacorner in Zeebrugge

In een ruim pand in de Vismijnstraat in Zeebrugge, op de site van het voormalige Seafront, hebben Sandra Verbelen (52) en Yves Buyens (53) de deuren van Pastacorner geopend. Zoals de naam al aangeeft, leggen ze er zich volledig toe op het aanbieden van pastagerechten, zowel voor consumptie ter plaatse als voor takeaway.
The post Sandra en Yves openen Pastacorner

Lees meer »

Bijna 300 bezwaarschriften tegen bouwproject van zes appartementsblokken in Heist

De hoogbouw in Knokke-Heist verhit ook de gemoederen in deelgemeente Heist, waar een nieuw grootschalig project langs de Heistlaan gepland staat. Er werden bijna driehonderd bezwaarschriften ingediend tegen de bouw van 117 appartementen op de weilanden grenzend aan het natuurgebied Sashul en Vuurtorenweiden. Actiegroep S.O.S. Heist aan Zee diende mee bezwaar in en ijvert voor een leefbare, groene en betaalbare

Lees meer »

Op reis binnen Europa? Pas op voor de teek

Hele delen van Europa zijn risicogebied voor tekenencefalitis, een virusziekte die een hersenontsteking kan uitlokken. In sommige regio’s zijn er dit jaar al uitzonderlijk veel teken gevonden en dieren die met het virus besmet zijn.

Lees meer »