Kun je herstellen van ruim een jaar opsluiting in onmenselijke omstandigheden? Een psycholoog en lotgenoot getuigen

Nu Olivier Vandecasteele vrij is uit zijn Iraanse cel en veilig terugkeert naar ons land, kan zijn herstel beginnen. Wat staat de Belg die vijftien maanden vastzat te wachten nu hij weer thuiskomt? Een lotgenoot en een psycholoog getuigen.

Meer krantenkoppen in België

Nu ook onderzoek naar tweede leerkracht in school in Blankenberge: “Mogelijk grensoverschrijdend online gedrag tegenover minderjarigen”

Er loopt nu ook een onderzoek naar een tweede leerkracht in het Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge, de middelbare school waar de 27-jarige T.L. van ernstige zedenfeiten beschuldigd wordt. Ook die tweede leerkracht is ondertussen preventief geschorst. “Het betreft een personeelslid dat mogelijk grensoverschrijdend online gedrag vertoonde tegenover minderjarigen”, aldus directeur Rudi Boydens.

Lees meer »

Influencer An-Katrien kreeg kritiek na aankoop in ‘Miljoenenhuizen’: “Maar wij werken hier keihard voor”

“Natuurlijk zijn er mensen die het opschepperig vinden dat een dertiger een mooie villa koopt.” In ‘Miljoenenhuizen’ zagen we hoe influencer An-Katrien (34) en haar echtgenoot Dries (35) de overeenkomst tekenden voor hun droomwoning, met een stevige vraagprijs van 1,5 miljoen euro. Maar een jong koppel met zo’n riant budget, dat lokt klaarblijkelijk heel wat negatieve reacties uit. “Ik heb

Lees meer »

NMBS zet tientallen taxi’s in om reizigers in rolstoel van en naar Mechelen te brengen: “Ik voel me als een koning”

De trein is altijd een beetje reizen, maar voor mensen met een beperkte mobiliteit is het vaker een lijdensweg. Zelfstandig op en af de trein stappen is niet mogelijk, en de meeste perrons in Vlaanderen zijn niet toegankelijk zonder assistentie. Door twee defecte liften in het station in Mechelen zijn de perrons er helemaal niet meer toegankelijk, waardoor NMBS al

Lees meer »

Vlaanderen krijgt opnieuw grote boekenbeurs

Vanaf dit najaar krijgt Vlaanderen opnieuw een grote boekenbeurs waar alle uitgevers en boekenhandelaars aan deelnemen. Het nieuwe jaarlijkse boekenevenement zal ‘Boektopia’ heten en zal telkens tijdens de herfstvakantie plaatsvinden. Voor de eerste editie is Kortrijk de gaststad. Dat heeft Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon donderdag bekendgemaakt op een persconferentie in boekhandel Pardoes in Mechelen.

Lees meer »

Achter de schermen van het glamoureuze Met Gala: “Op de lavabo lag nog een lijntje coke klaar”

Het jaarlijkse Met Gala in New York leek begin deze maand een smetteloos verloop te kennen. Een glamourfeest waarop alle sterren zich extravagant maar sympathiek presenteerden. Schijn bedriegt echter, want volgens het magazine ‘Life & Style’ zag het er achter de schermen minder glamoureus uit. Het blad sprak met enkele medewerkers, en zij onthulden de grofste schandalen en de meest

Lees meer »

Ex bracht Tamara (33) om het leven om fortuin aan cryptomunten: “Toen hij die 400.000 euro niet kreeg, sloegen zijn stoppen door”

“Een psychopaat die maar aan één ding denkt: geld.” Zo omschrijft Dirk Engels (66), de vader van de vermoorde Tamara (33) uit Sint-Niklaas haar ex-vriend A.F. (33). Vermoord, inderdaad: wat eerst een onverklaarbare wanhoopsdaad van een jonge vrouw leek, is helemaal anders uitgedraaid. “Hij wurgde haar en stal haar laptop en gsm met één doel: 400.000 euro aan cryptomunten bemachtigen.”

Lees meer »

Manifestatie in Brussel tegen extreemrechts rustig verlopen

Terwijl de veelbesproken meeting van het Vlaams Belang op het Albertinaplein in Brussel nog aan de gang is, is de tegenbetoging op het nabijgelegen Poelaertplein zondag rustig verlopen. De manifestatie tegen extreemrechts en tegen het fascisme, waar enkele honderden personen aan deelnamen, was georganiseerd door het collectief Coalition Stand Up.

Lees meer »