Nederlandse staatssecretaris razend op asielzoekers die zich misdroegen: “Dit is tuig”

De Nederlandse staatssecretaris voor Asiel Eric van der Burg is razend op een groep asielzoekers die zich gisteravond misdragen heeft toen zij per bus werden overgebracht van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar een noodopvang in Den Haag. “Dit is tuig. Het is echt schandalig. Voor mijn part waren ze langs de snelweg uit de bus geschopt.”

Meer krantenkoppen in België

Rockliefhebbers welkom op Marollenplein

Statierock, de mooie traditie die in 2015 werd ingezet, komt er ook dit jaar weer aan. “Op pinksterzondag 28 mei is het Marollenplein opnieuw the place to be voor rockliefhebbers”, zegt An Vannevel van de organiserende vzw De Statie.
The post Rockliefhebbers welkom op Marollenplein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichte schade aan gebouwen na droneaanval op Moskou, Oekraïne kijkt “met plezier” toe

De Russische hoofdstad Moskou is vanmorgen opgeschrikt door een droneaanval. Voorlopig lijkt er enkel sprake van lichte schade aan gebouwen. Het Russische ministerie van Defensie spreekt van een “terreuraanval” van Kiev. Presidentieel adviseur Mykhailo Podolyak ontkent elke betrokkenheid van Oekraïne. “Maar we kijken met plezier toe. Zulke aanvallen zullen in de toekomst allicht nog vaker voorkomen”, stelde Podolyak op het

Lees meer »

Invalide koppel blijft paraat voor schoolkinderen: “Hier hebben we mekaar nodig, anders is het te gevaarlijk”

“Wij gaan waar het het gevaarlijkst is.” Mario Degrendel (56) en Heidi Bekaert (50) uit Zonnebeke hebben jarenlang kinderen begeleid aan de rotonde bij basisschool De Wijzer in hun thuisdorp, maar voortaan staan ze elke ochtend aan de Ieperse basisschool Sint-Jozef op de omstreden Meenseweg. Onlangs hield de school een zoveelste actie voor een heraanleg.
The post Invalide koppel blijft

Lees meer »

Filous feesten tot diep in de nacht bij Magic 12

In de COREtec Dôme vierden de supporters tot diep over middernacht. Filou Oostende greep zijn twaalfde landstitel op een rij na een pittige finalereeks tegen Antwerp Giants. Nooit gezien in de Belgische basketgeschiedenis, zo’n hegemonie van een dozijn seizoenen.
The post Filous feesten tot diep in de nacht bij Magic 12 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brasserie Mercator open voor iedereen

Dorothée François (47) en Patrick Driessen (64) openden op 6 mei brasserie Mercator. De horecazaak met frituur ligt langs de Heirweg in Middelkerke. Opvallend: het horecakoppel had vroeger een totaal ander job.
The post Brasserie Mercator open voor iedereen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Strijdende partijen in Soedan verlengen bestand dat eigenlijk niet werd gerespecteerd: ook vandaag weer gevechten

In het Oost-Afrikaanse land Soedan hebben de strijdende partijen een akkoord bereikt om het staakt-het-vuren dat vorige week was afgesproken nog eens met vijf dagen te verlengen. Het akkoord wordt toegejuicht door Saudi-Arabië en de Verenigde Staten, maar echt veel reden om te juichen is er eigenlijk niet: ook vandaag werd weer fel gevochten in de hoofdstad Khartoem en in

Lees meer »

LIVE ROLAND GARROS. Djokovic krijgt geen straf van ITF, “maar moet sport en politiek scheiden” – Mertens naar derde ronde: “Nu vrijuit tennissen”

Alle ogen in de tenniswereld zijn momenteel gericht op Roland Garros. Onze landgenoten David Goffin, Maryna Zanevska en Ysaline Bonaventure werden meteen uitgeschakeld, Elise Mertens overleefde de eerste ronde wel en kon zich ondertussen al vlot plaatsen voor de derde ronde. Volg alle actie vanuit Parijs in onderstaande liveblog!

Lees meer »