Raad van State beslist dat Vlaams Belangmeeting in Brussel toch mag doorgaan: “Brusselse burgemeester is door de mand gevallen”

De Raad van State schorst het besluit van Brussels burgemeester Philippe Close van afgelopen woensdag, waarbij de betoging ‘Doe ze Luisteren’ van het Vlaams Belang en andere samenscholingen werden verboden. Zo staat in het arrest dat vrijdagavond werd uitgesproken. “Dit was de enige juiste uitkomst”, reageert voorzitter Tom Van Grieken.

Meer krantenkoppen in België

Brandweerploeg bewaakt door natuurbrand getroffen gebied in Hoge Venen ’s nachts

Een veertigtal Belgische brandweerlui is woensdagavond nog actief in het gebied in de Hoge Venen, dat sinds maandagavond door een natuurbrand geteisterd wordt. De aanwezige brandweerlui blussen de resterende brandhaarden en sproeien preventief om te voorkomen dat vlammen opnieuw oplaaien. Vanaf 22.00 uur zal nog één ploeg het gebied bewaken, meldt de hulpverleningszone van de Duitstalige Gemeenschap.

Lees meer »

Vlaanderen krijgt opnieuw grote boekenbeurs

Vanaf dit najaar krijgt Vlaanderen opnieuw een grote boekenbeurs waar alle uitgevers en boekenhandelaars aan deelnemen. Het nieuwe jaarlijkse boekenevenement zal ‘Boektopia’ heten en telkens tijdens de herfstvakantie plaatsvinden. Voor de eerste editie is Kortrijk de gaststad. Dat maakte Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon bekend op een persconferentie in boekhandel Pardoes in Mechelen.

Lees meer »

Aftellen naar het BK (6) met SZG en Mandel United

Er zijn steeds meer verenigingen die van het BK wielrennen op zondag 25 juni gebruik willen maken om hun kas wat te spijzen. Ook de organisatie van Spel zonder Grenzen en voetbalclub KFC Mandel United springen op de kar.
The post Aftellen naar het BK (6) met SZG en Mandel United appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vierde hartoperatie voelde bijna als opluchting voor Xandee: “Tien aanvallen per dag, maar ze dachten dat het tussen mijn oren zat”

Aan de medische lijdensweg van zangeres Xandee (44) lijkt maar geen einde te komen. Aanhoudende hartproblemen deden haar onverwacht opnieuw op de operatietafel belanden. “Deze keer ben ik écht heel bang geweest”, vertelt ze na haar operatie aan Dag Allemaal. Hoe is de ingreep verlopen? En hoe kijkt ze naar de toekomst? “Als ik zie wie ik ooit was, en

Lees meer »

Nationale Bank pleit voor “verstandige” reglementering van AI

De mogelijke impact van kunstmatige intelligentie (AI) op de economische groei en de arbeidsplaatsen moet volgens de Nationale Bank (NBB) “nauwkeurig worden bekeken”. Ook de ontwikkeling ervan moet op verstandige wijze worden gereglementeerd. AI zou volgens de NBB “wel eens de volgende universeel inzetbare technologie kunnen zijn, die de groei van de productiviteit in de hele economie zal stimuleren”, klinkt

Lees meer »

Valse pornoprofielen, spiking, Scientology: Danny Masterson uit ‘That 70’s Show’ riskeert 30 jaar cel voor verkrachting

“Toen ik wakker werd, zat hij bovenop en in me.” Drie jaar nadat Danny Masterson (47) voor het eerst gearresteerd werd, werd de ‘That ‘70s Show’-acteur woensdag officieel schuldig bevonden voor twee aanklachten van verkrachting. Hij drogeerde zijn slachtoffers, misbruikte hen en gaf achteraf zelfs grif toe dat hij de dader was. Met hulp van sekte Scientology terroriseerde hij zijn

Lees meer »

Zuid-Afrika geeft president Poetin diplomatieke onschendbaarheid en maakt zo mogelijk weg vrij voor bezoek

Zuid-Afrika verleent aan alle internationale functionarissen die binnenkort naar de top van de vijf "opkomende economieën komen ( BRICS-top) "diplomatieke onschendbaarheid". Dat heeft de regering gisteren laten weten. Volgens lokale media maakt dit de weg vrij voor de Russische president Vladimir Poetin om deze zomer de top toch bij te wonen ondanks het arrestatiebevel van het Internationaal Strafhof in Den

Lees meer »