Rapport toont grensoverschrijdend gedrag bij doctoraatsstudenten aan UGent: “Van machtsmisbruik tot racisme” 

Doctoraatsstudenten aan de Universiteit Gent krijgen vaak te maken met verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag. 120 jonge onderzoekers van tien faculteiten vertelden tijdens rondetafelgesprekken over een toxische werkomgeving, onaanvaardbare werklast en favoritisme. De gesprekken kwamen er na een "Pano"-reportage over machtsmisbruik aan de UGent.

Meer krantenkoppen in België

Tshisekedi wil dat EU sancties oplegt wegens geweld in Oost-Congo

De Congolese president Félix Tshisekedi heeft donderdag in de hoofdstad Kinshasa een delegatie Belgische parlementsleden ontmoet. Hij heeft hen gevraagd om bij de Europese Unie aan te dringen op economische sancties tegen iedereen die bijdraagt aan de destabilisering in het oosten van Congo. Dat heeft het Congolese nieuwsagentschap ACP meegedeeld.

Lees meer »

Pommelien Thijs moet haar mentaal welzijn goed in de gaten houden in stressvolle periodes: “Om de zoveel tijd heb ik wel een identiteitscrisis”

Van de brave Caro uit ‘#LikeMe’ naar de bipolaire en decadente Louise in ‘Knokke off’: voor haar eerste rol in een volwassenenreeks – inclusief enkele intieme scènes – moest Pommelien Thijs (22) meteen uit haar comfortzone treden. “Ik kan niet voor eeuwig het verlegen meisje spelen”, klinkt het in ‘Story’. Maar de actrice en zangeres is een vechter die de

Lees meer »

Conny trekt deur cafetaria definitief achter zich dicht: “Géén afscheidsfeestmet toeters en bellen”

Voor de trouwe bezoekers van de cafetaria van sporthal de Strooien Hane in Loppem wordt het binnenkort wennen zonder uitbaatster Conny Steenkiste (61) achter de toog. Na 17 jaar tapt ze op vrijdag 23 juni de laatste schuimende pinten voor de vele trouwe klanten.
The post Conny trekt deur cafetaria definitief achter zich dicht: “Géén afscheidsfeestmet toeters en bellen” appeared

Lees meer »

Tristan Vandenbussche met Aaron Andries zesde op het EK roeien

De Bruggeling Tristan Vandenbussche (22) en de twee jaar jongere Gentenaar Aaron Andries bereikten als wereldkampioenen in de dubbeltwee voor beloften bij ‘de grote jongens’ de A-finale op het EK, waarin ze zesde en laatste werden. Gezien hun jonge leeftijd toch wel een knappe prestatie om binnen de Belgian Sharks op verder te bouwen.
The post Tristan Vandenbussche met Aaron

Lees meer »

Werknemers kerncentrale Zaporizja waarschuwen voor “ramp groter dan Tsjernobyl”: hoe groot is het risico écht? Expert legt uit

“Er kan een ramp volgen die vele malen groter is dan die in Fukushima en zelfs in Tsjernobyl.” Oekraïense technici van de kerncentrale in Zaporizja trekken aan de alarmbel nu Russische soldaten de centrale volladen met militair materiaal. Volgens het Internationaal Atoomagentschap is het zelfs “een wonder is dat er nog geen nucleaire ramp gebeurde”. Kan het zomaar misgaan? Wat

Lees meer »

5 leuke plaatsjes om samen te blokken: “Leren tussen gezelschapsspellen”

Zowat alle studenten hoger onderwijs zitten de komende weken opnieuw met hun neus in de boeken. Velen kiezen ervoor om elkaars gezelschap op te zoeken tijdens het blokken om elkaar te motiveren. Daarvoor kunnen studenten ook terecht in enkele iets meer uitzonderlijke plekken.
The post 5 leuke plaatsjes om samen te blokken: “Leren tussen gezelschapsspellen” appeared first on KW.be.

Lees meer »