Rauwe emoties op Roland Garros: een jaar nadat depressieve Pouille kampte met alcoholverslaving, plaatst hij zich voor hoofdtabel

Is het mooiste verhaal op deze Roland Garros al geschreven? Lucas Pouille, gewezen top tien-speler maar de voorbije jaren afgezakt tot nummer 670 op de wereldranglijst, bereikte gisteren de hoofdtabel aan de Porte d’Auteil. De Franse thuisspeler (29), een goeie vriend van David Goffin, sukkelde na een elleboogblessure in een depressie en kampte met een alcoholverslaving. De emoties bij speler en entourage laaiden dan ook hoop op nadat hij na een driesetter won van Jurij Rodionov.

Meer krantenkoppen in België

Ann Wauters en Steven Laureys vallen af in ‘Special Forces’

“Ik vind het doodjammer dat ik niet verder kan gaan. Mijn missie was om deze opleiding te volbrengen.” Maar het is over en uit voor Ann Wauters (42) in de vijfde aflevering van ‘Special Forces: wie durft wint’. Ondanks de waarschuwingen van de instructeurs, gezien Anns kapotte knieën, verscheen de ex-basketkampioene toch op het appel. Later op de dag echter,

Lees meer »

KIJK. Jade Fonda gooit met Gouden Palm-certificaat naar winnaar Justine Triet

Jane Fonda (85)heeft een speciale manier van awards uitdelen. De Amerikaanse actrice mocht de prestigieuze Gouden Palm overhandigen aan Justine Triet, de Franse regisseuse van de film ‘Anatomie d’une chute’. Fonda gaf het beeldje, maar niet het certificaat. Daarom vond ze er niets beter op dan het belangrijke papiertje naar de winnaar te gooien. Die had niets door, dus liep

Lees meer »

STANDPUNT. De strijd tegen illegale prostitutie moet worden gevoerd

Het ei van Columbus, dat was Airbnb toen het werd opgericht. Je verhuurt aan toeristen een huis of appartement dat je op overschot hebt of waar je tijdelijk niet woont. De bezoekers hebben het voordeel op een unieke locatie in een echte woning te verblijven. Sympathiek, handig, authentiek, Airbnb was het allemaal. Maar intussen is het zo groot geworden dat

Lees meer »

IN BEELD. Core Festival trapt de zomer af onder stralende zon

Perfecte timing. Onder de eerste echte zomerzon geeft Core Festival in Brussel het startschot van het festivalseizoen. Het liefdeskind van Tomorrowland en Rock Werchter verwacht zaterdag 20.000 bezoekers, en hoopt zondag even goed te doen. Met Angèle als headliner gaan de festivalgangers een eerste climax van het weekend tegemoet.

Lees meer »

DE INSIDER. Ondanks milde straffen moet familie van Sanda Dia zich neerleggen bij de uitspraak van de rechter: “Het heeft meer dan lang genoeg geduurd”

Het doek valt eindelijk over het proces over de dood van Sanda Dia. Er werden geen celstraffen uitgesproken, wel kregen ze alle achttien een werkstraf en een geldboete wegens ‘onopzettelijke doding’ en ‘mensonterende behandeling’. “Er waren maar acht van de achttien Reuzegommers aanwezig”, vertelt onze insider Pieter Huyberechts. “Onbegrijpelijk vindt de familie. Zij voelen dit aan als een vorm van

Lees meer »

Graspollenseizoen is officieel begonnen

De graspollenconcentraties zijn de afgelopen dagen toegenomen en de kritische drempelwaarde van 50 stuifmeelkorrels per kubieke meter lucht is overschreden. Het graspollenseizoen is daarmee officieel begonnen, een risicoperiode voor vele allergiepatiënten. Dat heeft gezondheidsinstituut Sciensano dinsdag gemeld.

Lees meer »

Tien jaar geleden verwijderde Eddy Vercaemere laatste ster bij sterrenmeisje: “Ze werd uitgelachen en gebruikt, wij boden hulp aan”

De toen 19-jarige Kimberley Vlaeminck werd in 2009 op enkele dagen tijd wereldbekend als “sterrenmeisje”. Rouslan Toumaniantz tatoeëerde 56 sterren op de zijkant van haar gezicht. Op 1 juni 2013 liet ze met een laserbehandeling haar laatste ster verwijderen bij Tattoo Eddy. “Ik heb ze zelf gecontacteerd omdat ik het jammer vond dat niemand haar hielp.”
The post Tien jaar

Lees meer »

Wallonië betaalt ruim miljard euro aan slachtoffers overstromingen

De Waalse overheid heeft meer dan 1 miljard euro uitgegeven voor de slachtoffers van de zware regenval van de zomer van 2021. “Na een laatste onderhandeling met de verzekeraars zal het gewest een totaal van 1,03 miljard euro hebben betaald, wat neerkomt op zowat de helft van het schadebedrag. De verzekeraars nemen het verschil op zich”, zei minister-president Elio Di

Lees meer »