Rauwe emoties op Roland Garros: een jaar nadat depressieve Pouille kampte met alcoholverslaving, plaatst hij zich voor hoofdtabel

Is het mooiste verhaal op deze Roland Garros al geschreven? Lucas Pouille, gewezen top tien-speler maar de voorbije jaren afgezakt tot nummer 670 op de wereldranglijst, bereikte gisteren de hoofdtabel aan de Porte d’Auteil. De Franse thuisspeler (29), een goeie vriend van David Goffin, sukkelde na een elleboogblessure in een depressie en kampte met een alcoholverslaving. De emoties bij speler en entourage laaiden dan ook hoop op nadat hij na een driesetter won van Jurij Rodionov.

Meer krantenkoppen in België

Dashcam filmt hoe neergeschoten raket inslaat op drukke snelweg in Kiev

Kiev werd maandag opnieuw opgeschrikt door hevige Russische luchtaanvallen. De Oekraïense luchtafweer kon de meeste raketten neerhalen, maar de brokstukken richtten schade aan. Bovenstaande video toont hoe een restant van een onderschepte raket op klaarlichte dag neerkwam op een drukke snelweg. Daarbij raakte minsten een persoon gewond. Minstens een persoon raakte maandag bij de aanvallen op de hoofdstad gewond.

Lees meer »

Internationaal geprezen hervormer vervelt tot alleenheerser: in 20 jaar trok Recep Tayyip Erdogan alle macht naar zich toe

Turkije neemt nog geen afscheid van president Recep Tayyip Erdogan. Al 20 jaar is hij aan de macht (eerst als premier) en daar komt nu hoogstwaarschijnlijk nog een derde termijn als president bij. In die 20 jaar evolueerde Erdogan van een internationaal geprezen hervormer tot een echte autocraat. Na de mislukte staatsgreep in 2016 trok hij zowat alle macht naar

Lees meer »

Vanaf volgend jaar ook elke dag Last Post in Washington: Klaroeners uit Ieper gaan Amerikanen opleiden

Volgende week vertrekken drie leden van de Last Post Association in Ieper naar de VS, om er Amerikaanse klaroenblazers op te leiden. De Last Post Association is een vrijwilligersvereniging die elke avond klaroen blaast onder de Menenpoort, als herinnering aan gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. In de VS hebben vrijwilligers nu dezelfde plannen: vanaf september volgend jaar willen ze dagelijks

Lees meer »

Ex-medewerkers schetsen onthutsend beeld over hondenverkoper ‘Happy Doggy’: “Hij vroeg me om een nog levende pup in een vuilniszak te steken en weg te gooien”

Ex-werknemers schetsen een onthutsend beeld over hondenverkoper Happy Doggy in Boechout, waar de politie vorige week tien honden en twee dode pups in beslag nam. Het personeel kreeg er naar eigen zeggen jarenlang zwijgplicht opgelegd, maar nu vertellen vijf ex-medewerkers de horrorverhalen. Ze getuigen over hoe de zaakvoerder opschepte met het geweld op de dieren en over zijn verkooptactiek om

Lees meer »

Kallemoeietriatlon kiest voor nieuw wedstrijdconcept: “Wedstrijd is uitgegroeidtot een soort volkskermis”

Op zondag 11 juni staat in Sint-Joris opnieuw alles in het teken van de Kallemoeietriatlon. De elfde editie kiest dit jaar voor een draftingwedstrijd waarbij de atleten in groep mogen fietsen. Tot vorig jaar verliep de wedstrijd in non-drafting, waarbij de atleten niet bij elkaar uit de wind mochten fietsen. Onder meer vice-Europees kampioen duatlon Jan Petralia en voormalig winnares

Lees meer »

Briljanten paar herinnert zich eerste kus: “Op Piepermolen”

Marie Joseph Laridon, geboren in Roeselare in 1934 en Geert Kindt, geboren in Wevelgem 1933, gaven elkaar hun eerste kus op de Piepermolen op de Roeselaarse kermis. Het burgerlijk huwelijk vond plaats op 16 mei 1958 bij schepen Jozef Billiau.
The post Briljanten paar herinnert zich eerste kus: “Op Piepermolen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bezoek de tuin van Donat en Katrien tijdens Opentuindagen

Donat Veraverbeke en Katrien Mergaert stellen tijdens de Opentuindagen van VELT op 3 en 4 juni hun tuin in de Veldegemstraat 26 open voor het publiek. Het is een tuin met verschillende facetten: een bos, een bloementuin en een moestuin.
The post Bezoek de tuin van Donat en Katrien tijdens Opentuindagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie en vrienden onthullen gedenksteen in Malmedy voor verongelukte wielrenner Lars (16): “Koers goed daarboven”

De ouders, familie en vrienden hebben in Malmedy, vlak bij de plaats waar vorige zomer Lars Janssens werd aangereden tijdens een trainingsrit, een gedenksteen onthuld ter nagedachtenis van de jonge renner. De vader van Lars, de voorzitter van de wielerploeg en de sportschepen van Merksplas hielden een toespraak en er werden bloemen neergelegd. “Koers goed daarboven Lars, we blijven voor

Lees meer »

Andere gemeenten uit Hageland niet blij dat Glabbeek oude waterleidingen verplicht wil laten vervangen door De Watergroep

Verschillende gemeenten uit het Hageland stellen zich vragen bij de plannen van Glabbeek om oude waterleidingen voortaan verplicht sneller te laten vervangen. Het gemeentebestuur wil watermaatschappij De Watergroep voortaan verplichten om bij alle riolerings- en wegenwerken oude, asbesthoudende waterleidingen meteen te vervangen. Andere gemeenten die aangesloten zijn bij De Watergroep gaan intussen op de rem staan.

Lees meer »

Drie jongeren van 15 opgepakt na bedreigingen met vuurwapen in Blankenberge

Drie jongeren van 15 zijn opgepakt nadat ze vorige week in Blankenberge in twee verschillende straten mensen hadden bedreigd met een vuurwapen. De feiten gebeurden in de nacht van 20 op 21 mei. Ze bedreigden toevallige passanten, en waren uit op geld. De drie komen uit Sint-Martens-Latem. Ze worden verdacht van diefstal met geweld, en staan nu ter beschikking van

Lees meer »

Dramatisch rapport over werkdruk en grensoverschrijdend gedrag bij UGent: “Vakantiedagen opnemen? Pas na het doctoraat”

Een té hoge werkdruk, racisme, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en pesterijen die gemeld maar niet of slecht opgevolgd worden. 120 getuigenissen uit een intern rapport aan de UGent schetsen een dramatisch beeld over de relatie tussen doctorandi en proffen aan 10 faculteiten. “Rapporteren? Dan is mijn carrière voorbij.” Wij konden het volledige rapport inkijken.

Lees meer »

Goud voor Michel en Rita

Michel Deschuymere en Rita Callens kregen naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum het bezoek van schepen van Bevolking Stephanie Demeyer (Team Burgemeester). Zij schonk hen bloemen en een mandje met Kortrijkse delicatessen.
The post Goud voor Michel en Rita appeared first on KW.be.

Lees meer »

Al Pacino (83) wordt opnieuw papa

De 83-jarige Amerikaanse acteur Al Pacino wordt binnenkort voor de vierde keer vader. Zijn vriendin, de meer dan 50 jaar jongere Koeweits-Amerikaanse Noor Alfallah, zou de achtste maand van haar zwangerschap in zijn gegaan, zo meldt entertainmentwebsite TMZ.

Lees meer »