Reuzegommers zijn schuldig, maar niet aan zwaarste aanklacht: zo heeft het hof van beroep geredeneerd

De schuldvragen zijn beantwoord, de straffen zijn uitgesproken. 4,5 jaar na de dood van Sanda Dia is het doek gevallen over het proces. De 18 Reuzegommers zijn wel degelijk schuldig, al is dat niet over de hele lijn. Wat moeten we nu onthouden uit het arrest van het Antwerpse hof van beroep?

Meer krantenkoppen in België

Augustijn zit ook op nieuwe plaat vol ‘vier’

Vanaf vrijdag 2 juni ligt Vier in de winkel, de nieuwe plaat van Augustijn. Al vijf jaar doet Vermandere jr. zijn ding in het West-Vlaams, en bouwt hij traag maar zeker een schare fans op. Binnenkort mag hij zelfs zijn ding doen op de Nederlandse radio en straks viert hij zijn vijfde jubileum als zanger in het West-Vlaams. “Het blijft

Lees meer »

Fiat voor heraanleg van Brugse atletiekpiste

Brugge en Sport Vlaanderen hebben een overeenkomst bereikt voor de heraanleg van de atletiekpiste in Assebroek. Dat verklaarde sportschepen Franky Demon (CD&V) aan tijdens de gemeenteraad dinsdagavond. Maar over de wielerpiste Patrick Sercu en over een locatie voor Avanti Brugge is nog geen duidelijkheid.
The post Fiat voor heraanleg van Brugse atletiekpiste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaans Congres keurt verhoging schuldenplafond goed

Het Amerikaanse Congres is overeengekomen over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Hierdoor wordt een wanbetaling op het laatste nippertje vermeden. Woensdag keurde het Huis van Afgevaardigden de schuldendeal al goed. Nu de Senaat ook heeft ingestemd, zal een volgende stemming over een verhoging van het schuldenplafond pas weer na de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 nodig zijn.

Lees meer »

Ladychef Elien Verhulst lid The Young Masters

Ladychef Elien Verhulst, recent nog de winnares van de prestigieuze Pierre Wynants Trophy en aan de zijde van chef Stefaan Lauwereins in het gereputeerde restaurant Vlass, is zopas erkend als volwaardig lid van The Young Masters.
The post Ladychef Elien Verhulst lid The Young Masters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeke zet belang van bijen inde kijker tijdens de Week van de Bij

Op zondag 28 mei start de Week van de Bij. In Meulebeke gaat dit niet ongezien voorbij. “De bijen hebben het moeilijk om te overleven; te weinig voedsel, weinig plaatsen om zich voort te planten en de natuurlijke vijanden duiken steeds in groten getale op”, aldus schepen van Groen Danny Bossuyt.
The post Meulebeke zet belang van bijen inde kijker

Lees meer »

Een jaar na zijn ontslag doorbreekt Joachim Coens de stilte: “Ik heb geen spijt van wat ik gedaan heb”

“Ik ben een gelukkig man vandaag. Ik ben verlost van alle spanningen.” Aan het woord is CD&V-politicus Joachim Coens, tegenwoordig voltijds burgemeester van Damme. Eén jaar geleden nam hij ontslag als voorzitter van de christendemocraten. Vandaag blikt hij voor het eerst terug op die woelige tijd.
The post Een jaar na zijn ontslag doorbreekt Joachim Coens de stilte: “Ik heb

Lees meer »

“Zelfs prins Laurent noemde haar ‘la pute italienne”: had koningin Paola nog meer affaires dan Albert?

Vereerd of gevreesd, maar ook bespot en beschimpt. De van Saksen-Coburgs werden niet zomaar de ‘van Seksen-Coburgs’ genoemd. De koningen die sinds 1831 over ons land regeren raakten meer dan eens verzeild in seksschandalen. Deze reeks brengt je tussen de lakens van de Belgische vorsten. Vandaag: het ‘geheime’ liefdesleven van koningin Paola, dat zo mogelijk nóg woeliger was dan dat

Lees meer »