Vrouwen krijgen drie jaar extra tijd om zwanger te worden van overleden partner, met dank aan ‘Madam Bakster’

Een vrouw zal binnenkort tot vijf jaar na de dood van haar partner zwanger van hem kunnen worden door het gebruik van gameten of embryo’s. De ministerraad heeft daarvoor definitief het licht op groen gezet.

Meer krantenkoppen in België

Drie nieuwe namen op lijst ‘Voor Brugge’

De nieuwe lijst ‘Voor Brugge’, met schepen Mercedes Van Volcem als lijsttrekker in oktober 2024, groeit met drie nieuwe leden. Martine Bilaey wil zich inspannen voor een mooiere en fietsveiligere stad, Michiel Michielsen moedigt taxiboten en ondernemerschap bij jongeren aan en Charlotte De Schepper-Denys wil zich volop inzetten voor de ondernemers in Brugge.
The post Drie nieuwe namen op lijst

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Zo verliep de terugkeer van Olivier Vandecasteele uit Teheran: “De sfeer in het vliegtuig was gespannen”

Een nachtelijk politiekonvooi, een militair team van artsen en specialisten, een te groot militair transportvliegtuig dat overuren draaide. En ja, zelfs het Koningshuis kwam in beeld: België haalde de laatste dagen alles uit de kast om de Olivier Vandecasteele (41) na 455 dagen in de Iraanse gevangenis terug thuis te krijgen. “Van Quickenborne (Open Vld) had een gewiekst plan B

Lees meer »

Vrije appartementen op Airbnb en Booking.com misbruikt voor sekswerk, bewoners van gebouw ongerust: “Ook de politie is hier al geweest”

Steeds meer sekswerkers maken gebruik van online platformen zoals Booking.com of Airbnb om hun klanten te ontvangen. Het huren van een locatie buiten de prostitutiewijken zou voor meer anonimiteit zorgen, maar de eigenaars hebben in veel gevallen niet eens door dat hun flats of vakantiewoningen worden gebruikt voor verdoken prostitutie, zelfs niet wanneer de politie er een controle heeft uitgevoerd.

Lees meer »

Amerikaans parlement keurt schuldendeal goed

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag gestemd voor de onlangs gesloten deal over de verhoging van het schuldenplafond van de overheid. Bij het uitblijven van een goedkeuring dreigden de Verenigde Staten binnenkort zonder geld te komen zitten.

Lees meer »