Zwakbegaafde Matthias (29) werd slachtoffer van zinloos geweld: dader en man die alles filmde, blijven in de cel

Begin april ging er een schokgolf doorheen ons land, nadat deze krant aan het licht bracht dat de zwakbegaafde Matthias (29) uit Evergem door zijn zogezegde vrienden in de val was gelokt en in het ziekenhuis geslagen. De dader, een 23-jarige man uit Zottegem, kon snel geïdentificeerd en opgepakt worden. Hij bleek niet aan zijn proefstuk toe te zijn. Ook een tweede dader werd gearresteerd: de 57-jarige handlanger die alles filmde. Hun aanhouding werd voor de tweede keer verlengd. “We vrezen de dag dat zij uit de gevangenis komen”, vertelt

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Zuster Wilhelmina is al 4 jaar dood, maar haar lichaam blijkt na opgraving intact: duizenden bedevaarders willen ‘mirakelnon’ zien

Duizenden bezoekers vanuit de hele VS hopen een glimp op te vangen van zuster Wilhelmina Lancaster. Zij overleed in 2019 op 95-jarige leeftijd en werd dit jaar opgegraven. Opvallend: haar lichaam was nog zo goed als volledig intact. Sommigen spreken van een mirakel en daarom zal zuster Wilhelmina in een glazen kast worden geplaatst zodat bedevaarders het lichaam kunnen bezoeken.

Lees meer »

Knokke-Heist voorziet 210 extra laadpunten voor elektrische wagens tegen 2030

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft afgelopen jaar hard gewerkt aan de uitwerking van zijn beleidsvisie over elektrisch laden in Knokke-Heist. De badplaats engageert zich om per 100 inwoners circa 1,5 laadpunt te voorzien tegen 2030, conform het Klimaatpact 2030. Dit komt neer op zo’n 495 laadpunten. Het bestuur ambieert een toegankelijke laadpaal om de 250 meter voor burgers die niet

Lees meer »

INTERVIEW. Mauri Vansevenant is terug na drie maanden zonder koers: “Ik leg me erbij neer dat Evenepoel en Alaphilippe beter zijn dan ik”

In februari werd Mauri Vansevenant (24) rit- en net geen eindwinnaar in de Ronde van Oman. In maart stootte hij zijn knie op het parcours van de Strade Bianche. Daarna volgden een operatie en drie maanden zonder koers. Zondag maakt hij zijn rentree in “één van de zwaarste koersen van het jaar”. Vansevenant over zijn knieproblemen en de weg terug,

Lees meer »

Dichteres Patricia Lasoen krijgt een eigen pleintje in Brugge

Ook volgend cultuurseizoen wil Cultuurcentrum Brugge dé hotspot voor cultuurliefhebbers zijn. Daarvoor trekt het alle registers open en stelde een programma samen met meer dan 130 activiteiten verspreid tussen juli 2023 tot juni 2024. Dichteres Patricia Lasoen krijgt een eigen, tijdelijk plein in Brugge.
The post Dichteres Patricia Lasoen krijgt een eigen pleintje in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Werkstraffen treffen Reuzegommers harder, ook al is het maar een schrale troost voor de familie van Sanda Dia

Een Reuzegommer die 250 uur in een bejaardentehuis gaat helpen of eindeloos bladeren moet harken is veel zinvoller dan hem huiswaarts te sturen met een celstraf die toch nooit effectief wordt. De drie beroepsrechters oordeelden schijnbaar mild. Ze hebben een punt, vindt misdaadjournalist Pieter Huybrechts die het verhaal van A tot Z volgde. Dit treft hen harder, ook al

Lees meer »

Powervrouw Laura Tesoro verbaast iederéén in ‘Special Forces’: “Mijn ouders hielden hun hart vast”

Kan Laura Tesoro (26) de zwaarste training ter wereld aan? Daar kunnen we nu volmondig ‘ja’ op antwoorden. Laura scoort veel lof en bewondering om de geweldige verbetenheid die ze in ‘Special Forces: wie durft wint’ tentoonspreidt. “Ik heb altijd al zoiets willen doen”, vertelt de zangeres in ‘Story’. “Maar amai, wat we daar in Marokko hebben meegemaakt… Dat tart

Lees meer »

Brand in Antwerps natuurgebied Ruige Heide onder controle

De brand die is uitgebroken op het natuurgebied de Ruige Heide in het polderdistrict Berendrecht, in Antwerpen, is onder controle. Om het vuur zo efficiënt mogelijk te kunnen bestrijden, werd er opgeschaald naar de operationele coördinatiefase en komen andere brandweerkorpsen uit de omgeving bijstand leveren.

Lees meer »