Krantenkoppen

17-jarige opgepakt na ontploffing op Antwerpse Luchtbal, geen link met drugsmilieu

In de Antwerpse wijk Luchtbal is vanavond een explosief tot ontploffing gebracht voor een woning aan de Belfaststraat. De politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt. Volgens het parket is er geen link met het drugsmilieu.

Meer krantenkoppen in België

‘Temptation Island’-presentator Rick Brandsteder trekt in bij moeder na afkickperiode: “Zijn huis staat al te koop”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

‘Temptation Island’-presentator Rick Brandsteder trekt in bij moeder na afkickperiode: “Zijn huis staat al te koop”

Na enkele dronken, problematische incidenten, waaronder het betasten van een vrouw en uit een voetbalstadion gezet worden, was de maat voor Rick Brandsteder (39) zelf vol. Hij trok naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika om zijn alcoholverslaving aan te pakken. En nu, tien maanden later, gooit hij zijn leven over een andere boeg. “Rick woont nu bij mij in’, bevestigt zijn

Lees meer »
Jonge ondernemers lanceren likeur met hop
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Jonge ondernemers lanceren likeur met hop

Joty Boeve en Bram Pauwelyn grepen de pandemie aan om een uniek aperitief te ontwikkelen. Met Oublon lanceerden ze vorig jaar een likeur op basis van hop. Hun creatie staat ondertussen op de kaart in verschillende horecazaken in de Westhoek, aan de kust en in Gent. Oublon is ook te verkrijgen in heel wat speciaalzaken en supermarkten.
The post Jonge

Lees meer »
De Denker organiseert al voor zestiende keer een kerstreis
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

De Denker organiseert al voor zestiende keer een kerstreis

Het culturele genootschap vzw De Denker organiseert op zaterdag 9 december nu reeds voor de 16de keer een kerstreis. Dit keer kiest men niet voor de traditionele kerstmarkten van Brussel, Keulen of Hasselt maar voor Luik, en dat om een specifieke reden. Stefaan Bogaerts (voorzitter): “Enkele jaren geleden was het eigenlijk de bedoeling om nog
The post De Denker organiseert

Lees meer »
Geert Wilders kwam Vlaams Belang nog ondersteunen in 2018: “We mogen niet heel de wereld een Sint-Jansplein laten worden”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Geert Wilders kwam Vlaams Belang nog ondersteunen in 2018: “We mogen niet heel de wereld een Sint-Jansplein laten worden”

In 2018 had Gazet van Antwerpen een dubbelinterview met Antwerps Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter en zijn Nederlandse geestesgenoot Geert Wilders, die deze week de grote winnaar is geworden van de nationale verkiezingen in Nederland. Aanleiding was dat hij in Antwerpen de campagne van Vlaams Belang voor de lokale verkiezingen ging ondersteunen met een wandeling door de stad. Dat heeft hij

Lees meer »
“Ik wilde jaren geleden geen bloedverdunners nemen, nu hebben ze mij verplicht”: Liliane Saint-Pierre kreeg enkele beroertes
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Ik wilde jaren geleden geen bloedverdunners nemen, nu hebben ze mij verplicht”: Liliane Saint-Pierre kreeg enkele beroertes

‘Mij krijg je niet klein’. Zo heet de nieuwe single van Liliane Saint-Pierre (74). Het zijn toepasselijke woorden, want de zangeres kreeg al meerdere keren een kleine beroerte. Toch is ze niet van plan om het rustiger aan te gaan doen, vertelt ze in ‘TV Familie’. “Toen ik de diagnose hoorde, dacht ik meteen: ‘Dit is écht niet het moment’.”

Lees meer »
Hoe lokaal nieuws uit België nepnieuws wordt in Oost-Europa
VRT NWS
VRT NWS

Hoe lokaal nieuws uit België nepnieuws wordt in Oost-Europa

Werd er 12.000 hectare bos gekapt in Genk? Werd een hele klas kinderen uit Morlanwelz zwaar ziek na vaccinatie? Het zijn twee nepnieuwsverhalen die momenteel rondgaan in Oost-Europa. Beide verhalen werden aangepast en opgeklopt om nepbeweringen te verspreiden over zonnepanelen en vaccins. Hoe ging dat in z’n werk?

Lees meer »
“Daags nadat hij 2 flessen wijn leegdronk, won hij”: onze expert zag hoe succes destructie verdoezelde bij Jan Ullrich
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Daags nadat hij 2 flessen wijn leegdronk, won hij”: onze expert zag hoe succes destructie verdoezelde bij Jan Ullrich

Gewezen Tour-winnaar Jan Ullrich (49) bekende woensdag bij de voorstelling van een documentaire over zijn leven, doping te hebben gebruikt. En sprak tegelijk over zijn cocaïneverslaving en hoe die hem “in een monster veranderde.” Onze wielerexpert Michel Wuyts maakte in de jaren’90 de opgang en tien jaar later de val mee van de Duitser en schetst het beeld van een

Lees meer »
Lokale pop-upbands zorgen actief tijdens Zing!
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Lokale pop-upbands zorgen actief tijdens Zing!

Zing!, een initiatief van de Gezinsbond in samenwerking met Uzien, organiseert op zaterdag 25 november om 18 uur de tweede uitgave van Zing! in de eventhal Uzien.
The post Lokale pop-upbands zorgen actief tijdens Zing! appeared first on KW.be.

Lees meer »
Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie La Kantina
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie La Kantina

La Kantina, de cafetaria van de vrijetijdscampus, staat al ruim tien maanden leeg. Op de gemeenteraad vroeg Nick Geers (N-VA) dan ook een stand van zaken in de zoektocht naar nieuwe uitbaters. Burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V) antwoordde dat er een extra gemeenteraad ingelast wordt om de concessie weer open te zetten.
The post Houthulst plant extra gemeenteraad voor nieuwe concessie

Lees meer »
Betalen we binnenkort een prijs per kilometer door de explosie aan elektrische wagens op onze wegen?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Betalen we binnenkort een prijs per kilometer door de explosie aan elektrische wagens op onze wegen?

“Hoe meer elektrische wagens op onze wegen, hoe sneller rekeningrijden ingevoerd dreigt te worden.” Zo stellen verkeersexperten steeds luider. Door de toenemende elektrificatie zou onze overheid tegen 2030 al 1,5 miljard euro aan brandstofaccijnzen zien wegvallen. En zo’n bedrag moet dan natuurlijk elders worden gezocht. Maar is de Belgische chauffeur wel klaar om per kilometer te betalen? En bestaan er

Lees meer »