Krantenkoppen

Al ruim 40.000 mannen probeerden Oekraïne te ontvluchten om onder legerdienst uit te komen, helft wordt betrapt

Bijna 20.000 mannen zijn sinds het begin van de oorlog Oekraïne met succes ontvlucht om zo onder hun legerdienst uit te komen. Nog eens 21.000 anderen zijn door de Oekraïense autoriteiten betrapt tijdens een poging om het land te verlaten. Dat heeft de BBC blootgelegd.

Meer krantenkoppen in België

“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij kreeg het Etihad stil”: Rode Duivel Loïs Openda oogst lof in buitenland­se pers na tweeklapper tegen City

Rode Duivel Loïs Openda gaat Europa rond. Hij schitterde door twee goals te maken op het veld van Manchester City. De Champions League-winnaars leken op weg om voor het eerst sinds 2018 nog eens een thuiswedstrijd op het kampioenenbal te verliezen. Maar met Jérémy Doku als invaller ging het elftal van Pep erop en erover: 3-2. Toch ging de prestatie

Lees meer »
Gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt opnieuw verlengd
VRT NWS
VRT NWS

Gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt opnieuw verlengd

De gevechtspauze tussen Israël en Hamas wordt verlengd. Dat bevestigt zowel Israël, Hamas als Qatar. Het Israëlische leger meldt dat dit gebeurt om de onderhandelaars meer tijd te geven om een akkoord te vinden over de vrijlating van gijzelaars. Hamas zegt dat de pauze verlengd wordt met een zevende dag.

Lees meer »
Elf doden bij aanval van Islamitische Staat in Irak
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Elf doden bij aanval van Islamitische Staat in Irak

In het oosten van Irak zijn zeker elf burgers om het leven gekomen toen mijnen ontploften bij het voorbijrijden van hun minibus. Het voertuig werd vervolgens ook onder vuur genomen door een sluipschutter. Dat is vernomen van twee veiligheidsfunctionarissen.

Lees meer »
Sportavond zet de verdienstelijke sporters uit Houthulst in de kijker
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sportavond zet de verdienstelijke sporters uit Houthulst in de kijker

In Houthulst werden alle verdienstelijke sporters van de gemeente in de bloemetjes gezet. Een kleine 300 personen woonden de avond bij. De avond werd ingeleid door burgemeester Jeroen Vandromme en aaneengepraat door Karl Vandenberghe met intermezzo’s dans, een demo jiujitsu, een filmpje over judo, een voorstelling van tumbling/turnen en een demo tafeltennis door Florian Vanacker.
The post Sportavond zet de

Lees meer »