Krantenkoppen

ANALYSE. Tom Van Grieken, voorzitter van een radicaal rechtse partij, veroordeelt de racistische uitspraken van een voorzitter van een linkse partij

“Vooruit heeft overmoedig de keuze tussen haar en Vlaams Belang tot dé inzet van de verkiezingen in 2024 gemaakt. Ze benadrukt dat Vlaams Belang extreem-rechts en racistisch is. Daarom zijn de nieuwe details over de racistische uitspraken van Rousseau schadelijk voor de geloofwaardigheid van de partij”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Bij praatprogramma Villa Politica zagen we de omgekeerde wereld: Tom Van Grieken, voorzitter van een radicaal rechtse partij, veroordeelde de racistische uitspraken van de voorzitter van een linkse partij.”

Meer krantenkoppen in België

Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De Snoeck (75) overleden

Op 24 november 2023 is Koksijdenaar en K-Ambassadeur Joris De Snoeck onverwacht overleden in Veurne. Joris werd geboren in Waregem op 22 september 1948. Op 30 november om 11 uur nemen zijn echtgenote Veerle Eeckhout, zijn twee dochters, zijn kleinkinderen, familieleden, vrienden en kennissen afscheid van Joris in de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke.
The post Koksijds K-ambassadeur en gids Joris De

Lees meer »
Jef (73) verliest zijn geliefde vrouw Jeannine (75) tijdens cruise: “Die laatste vier dagen… Dat was achteraf gezien niet goed”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jef (73) verliest zijn geliefde vrouw Jeannine (75) tijdens cruise: “Die laatste vier dagen… Dat was achteraf gezien niet goed”

“Jeannine had precies een voorgevoel. Ze zei de laatste tijd: ‘Mijn hart gaat me ooit in de steek laten’. Maar dat ze niet meer wakker zou worden tijdens een cruise naar Dubai… Ik ben alleen moeten terugvliegen en hoop haar snel thuis te hebben.” Jef Lemmens (73) verloor na 50 hechte huwelijksjaren zijn vrouw op de plek waar ze het

Lees meer »
Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december

Het Kortrijks Symfonisch Orkest, een orkest voor geschoolde, niet-professionele muzikanten, bestaat 95 jaar. Dat wordt gevierd met een spetterend jubileumconcert ‘KSO 95’ op zaterdag 2 december om 20 uur in de Sint-Maartenskerk in Kortrijk.
The post Kortrijks Symfonisch Orkest viert 95 jaar met jubileumconcert in Sint-Maartenskerk op 2 december appeared first on KW.be.

Lees meer »
Dakloze Richard (55) dood aangetroffen in tentje op Spoor Oost: “Drempel naar nachtopvang is voor sommigen nog te groot”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Dakloze Richard (55) dood aangetroffen in tentje op Spoor Oost: “Drempel naar nachtopvang is voor sommigen nog te groot”

Het lichaam van Richard Makrouny (55), een dakloze man, is zondagnamiddag in een tentje op Spoor Oost teruggevonden. Een autopsie wees uit dat het gaat om een natuurlijke dood. Daklozenorganisaties bevestigen dat daklozen regelmatig in tentjes op het terrein overnachten. “Het toont aan dat de drempel naar nachtopvang voor sommigen toch nog te groot is.”

Lees meer »
“Geen klimaatontkenner in het Torentje”: Mark Rutte slaat praatje met Greenpeace-activisten die in Hofvijver in Den Haag springen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Geen klimaatontkenner in het Torentje”: Mark Rutte slaat praatje met Greenpeace-activisten die in Hofvijver in Den Haag springen

Activisten van Greenpeace zijn donderdagmiddag in de Hofvijver, de gracht rond de ambtswoning van de minister-president, in Den Haag gesprongen. Daar hielden ze een spandoek omhoog met daarop “Geen klimaatontkenner in het Torentje”. De vier actievoerders demonstreerden tegen de grote verkiezingswinst van de PVV, waardoor Geert Wilders mogelijk premier wordt.

Lees meer »