Krantenkoppen

ANALYSE. Vooruit wil de strijd met Vlaams Belang, dat ons naar de middeleeuwen zou terugvoeren, aangaan

“Vooruit heeft overmoedig de keuze tussen haar en Vlaams Belang tot dé inzet van de verkiezingen in 2024 gemaakt. Ze benadrukt dat Vlaams Belang extreem-rechts en racistisch is. Daarom zijn de nieuwe details over de racistische uitspraken van Rousseau schadelijk voor de geloofwaardigheid van de partij”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Bij praatprogramma Villa Politica zagen we de omgekeerde wereld: Tom Van Grieken, voorzitter van een radicaal rechtse partij, veroordeelde de racistische uitspraken van de voorzitter van een linkse partij.”

Meer krantenkoppen in België

“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We komen buiten met pruik en zonnebril”: slechts één koppel is na reünie nog samen in ‘Blind getrouwd’

Het achtste seizoen van ‘Blind getrouwd’ levert uiteindelijk één koppel op. Zes maanden na hun ‘ja’-woord gaan Brecht en Jolien nog samen door het leven. “Ons gevoel is moeilijk te omschrijven”, glunderen ze. Alexander en Fleur namen emotioneel afscheid, Emile en Emma – die op het beslissingsmoment nog kozen om door te gaan – zijn inmiddels uit elkaar. “Het gaat

Lees meer »
Wettelijk samenwonen is vooral nadelig voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Wettelijk samenwonen is vooral nadelig voor vrouwen

Wie wettelijk samenwoont, is veel minder beschermd dan wie trouwt. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit van Luik. “De economisch zwakkere – meestal de vrouw – staat bij een breuk echt nergens.”

Lees meer »
Leerlingen VTI Roeselare pimpen auto voor Warmste Week
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Leerlingen VTI Roeselare pimpen auto voor Warmste Week

Ook al eens een boodschap naar keuze op een wagen willen spuiten? Nicolas Minne (36), leerkracht carrosserie in het VTI, maakt het samen met zijn leerlingen mogelijk met zijn actie voor De Warmste Week. “Voor 5 euro spuit je een persoonlijke tag op onze wagen. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel”, klinkt het.
The post Leerlingen VTI Roeselare

Lees meer »
Fiscus viseert té handige harry’s op de vastgoedmarkt
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Fiscus viseert té handige harry’s op de vastgoedmarkt

De fiscus gaat volgend jaar streng controleren op het maken van forse winsten bij de “snelle wederverkoop van onroerende goederen”. Denk aan een vervallen rijhuisje dat voor een prikje wordt gekocht en opgeknapt voor vele tienduizenden euro’s meer wordt doorverkocht.

Lees meer »
Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugse Buurtcheques worden opgetrokken tot 250 euro

De Brugse Buurtcheque viert in 2024 haar twintigjarig bestaan. Al twee decennia lang versterkt deze cheque de sociale cohesie in Brugse buurten. Dit door financiële, logistieke en praktische ondersteuning te bieden bij het organiseren van diverse buurtevenementen. Ter ere van dit jubileum kondigt de Stad enkele vernieuwingen van het reglement aan om de ondersteuning aan buurtcomités nog meer te verbeteren.<br

Lees meer »
Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Sonja Tankrey, de mama van onze nationale baskettrots Emma Meesseman. De mama van onze kersverse West-Vlaams Ambassadeur mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Sonja Tankrey, de mama van West-Vlaams Ambassadeur Emma Meesseman: “Laat dat standbeeld en museum maar komen voor Emma” appeared first on KW.be.

Lees meer »