Krantenkoppen

Armenië in februari officieel lid van Internationaal Strafhof

Armenië wordt in februari officieel lid van het Internationaal Strafhof (ICC). Dat kondigt het ICC vrijdag aan.

Meer krantenkoppen in België

Jef (73) verliest zijn geliefde vrouw Jeannine (75) tijdens cruise: “Die laatste vier dagen… Dat was achteraf gezien niet goed”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Jef (73) verliest zijn geliefde vrouw Jeannine (75) tijdens cruise: “Die laatste vier dagen… Dat was achteraf gezien niet goed”

“Jeannine had precies een voorgevoel. Ze zei de laatste tijd: ‘Mijn hart gaat me ooit in de steek laten’. Maar dat ze niet meer wakker zou worden tijdens een cruise naar Dubai… Ik ben alleen moeten terugvliegen en hoop haar snel thuis te hebben.” Jef Lemmens (73) verloor na 50 hechte huwelijksjaren zijn vrouw op de plek waar ze het

Lees meer »
Johan en Geert verkopen 140 schilderijen van vader Omer Laire voor het goede doel: “Het was even nadenken wat te doen met de vele werken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Johan en Geert verkopen 140 schilderijen van vader Omer Laire voor het goede doel: “Het was even nadenken wat te doen met de vele werken”

Ondanks dat hij pas op zijn 45ste begon met schilderen, liet de Ieperse hobbykunstenaar Omer Laire na zijn overlijden in 2018 meer dan 140 schilderijen na. Zijn kinderen gingen op zoek naar een bestemming voor de werken en kwamen op het idee om ze te verkopen voor het goede doel. “Priester Ettien Léon N’Guessan stelde voor om de opbrengst te

Lees meer »
“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”

De Israëlische veiligheidsdiensten wisten al meer dan een jaar van de aanvalsplannen van de Palestijnse militante groep Hamas. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Israëlische functionarissen zouden de aanval die op 7 oktober werd uitgevoerd van de hand hebben gewezen als “te hoog gegrepen” voor Hamas.

Lees meer »
L’Envie heeft ‘De beste wijnkaart van België!’ volgens Gault&Millau: “Werk van vele jaren”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

L’Envie heeft ‘De beste wijnkaart van België!’ volgens Gault&Millau: “Werk van vele jaren”

‘De beste wijnkaart van België!’ De nieuwe Gault&Millau werd deze week gepubliceerd en daarin vielen heel wat streekgenoten in de prijzen. Ook het Zwevegemse l’Envie kon rekenen op een niet onaardige score. Meer nog: ze kregen meteen ook het label van beste wijnkaart van het land. “We gaan nu wel niet naast onze schoenen beginnen lopen maar nog steeds keihard

Lees meer »
Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt

Toneelvereniging Plankvast gaat op zaterdag 2 december in première met de komedie ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt. “Geschreven door Ray Cooney, dé auteur wat betreft razendsnelle en intelligente komedies”, aldus bestuurslid Chris Vandewalle.
The post Toneelvereniging Plankvast lanceert première van ‘Hotel op stelten’ in CC Kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »
Janko verovert Vlaanderen met gewaagde seitanproducten:“Ik probeer originele en lekkere combo’s te zoeken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Janko verovert Vlaanderen met gewaagde seitanproducten:“Ik probeer originele en lekkere combo’s te zoeken”

Le Seitanist zag negen jaar geleden het levenslicht in Gent. Uit experimenteren met seitan – een populaire vleesvervanger uit Azië op basis van tarwe-eiwitten – brengt Janko Jatidjan (42) een immer groeiend assortiment van plantaardige worsten, burgers en kebab, in een verscheidenheid aan smaken, op de markt. Ontdek zijn beer based hamburgers in Atelier Nooitgedacht op de eerste editie van

Lees meer »
Duivenmaatschappij huldigt kampioenen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Duivenmaatschappij huldigt kampioenen

Duivenmaatschappij Elk zijn recht uit Rollegem-Kapelle hield afgelopen weekend haar kampioenenviering. De verschillende kampioenen werden in de bloemetjes gezet. Commeene-Vandewalle (Arras oude), Noel Vanbiervliet (Arras jongen), Georges Soete (Clermont oude), Roger Vangheluwe (Clermont jongen), Ronny Ronse (Pontoinse jongen), Bjorn Vanden Abeele (halve fond oude en algemeen kampioen halve fond), Johan Delbaere (halve fond jongen), Yvan
The post Duivenmaatschappij huldigt kampioenen

Lees meer »
Nederland boven in de Ierse modder
De Standaard
De Standaard

Nederland boven in de Ierse modder

Eli Iserbyt is goed op weg om de wereld­beker te winnen. De West-Vlaming van Pauwels Sauzen – Bingoal moest zondag in ­Dublin wel zijn meerdere ­erkennen in een beresterke Pim Ronhaar. De Nederlander haalde het in een sprint met twee van Laurens Sweeck.

Lees meer »