Krantenkoppen

België liet verdachte in ‘Qatargate’ lopen om Olivier Vandecasteele vrij te krijgen

De Belgische autoriteiten hebben afgelopen voorjaar een internationaal opsporingsbevel tegen een belangrijke verdachte in ‘Qatargate’, het omkoopschandaal in het Europees Parlement, opgeschort om de vrijlating van de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele uit een cel in Iran mogelijk te maken. Dat melden Le Soir en RTBF.

Meer krantenkoppen in België

Dit is de Hongaarse vrouw naast Geert Wilders: “Zij is thuis de baas”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dit is de Hongaarse vrouw naast Geert Wilders: “Zij is thuis de baas”

Mocht Geert Wilders minister-president worden, dan wordt Krisztina Marfai de premiersvrouw. Ze zijn al meer dan dertig jaar getrouwd. Maar wie is de Hongaarse die naast Geert Wilders staat, en wat houdt haar bezig, behalve haar mysterieuze job? “Ze is een hele lieve vrouw. Maar als ik iets gewaagd zeg, dan geeft ze tegengas. Ze vindt per definitie iets wat

Lees meer »
“We hebben al een naam voor een dochter”: Jolien en Brecht zijn na ‘Blind getrouwd’ nog steeds gelukkig samen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“We hebben al een naam voor een dochter”: Jolien en Brecht zijn na ‘Blind getrouwd’ nog steeds gelukkig samen

Ze zoeken samen naar een huis en hebben zelfs al een lijstje babynamen klaar. Brecht Heldenbergh (32) en Jolien De Neve (32) waren vanaf dag één het sprookjeskoppel in ‘Blind getrouwd’ en zijn dat een half jaar later nog. Dat vertellen ze in hun eerste interview nadat ze nu officieel als koppel mogen buitenkomen. Toch was er na de beslissing

Lees meer »
Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Jambon krijgt geen ontmoeting met Belgische F-35-piloten bij bezoek aan VS

Vlaams minister-president Jan Jambon zal tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten volgende week geen ontmoeting hebben met de Belgische F-35-piloten die daar opgeleid worden. Volgens het kabinet-Jambon is er sprake van een weigering vanuit de Belgische ambassade. Dat die weigering  iets te maken zou kunnen hebben met het bezoek dat premier Alexander De Croo enkele dagen later plant in

Lees meer »
Wint Pommelien Thijs negen MIA’s of scoort Brihang met zes MIA’s?
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Wint Pommelien Thijs negen MIA’s of scoort Brihang met zes MIA’s?

VRT en VI.BE – het steunpunt voor artiesten en de muzieksector – hebben zonet de genomineerden van de Music Industry Awards (MIA’s) 2023bekendgemaakt. Pommelien Thijs is de grote favoriet, met maar liefst negen nominaties op haar naam. De top wordt vervolledigd door Brihang, dEUS en Metejoor.
The post Wint Pommelien Thijs negen MIA’s of scoort Brihang met zes MIA’s? appeared

Lees meer »
Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Schoenenwinkels mogen niet zomaar Birkenstock verkopen: “We gaven precies een presentatie in een Louis Vuitton-kantoor”

Alsof ze een examen moeten afleggen, ondanks 40 jaar geleden al geslaagd. Zo voelt het voor heel wat Belgische schoenenwinkels nu ze plots geen Birkenstocks meer mogen verkopen. Wie het merk nog wil aanbieden, moet zijn imago verdedigen bij het hoofdkantoor in Amsterdam. Maar hoe ervaren Belgische schoenenwinkels die wending? “Dit is broodroof”, zegt Olivier Schatteman van Sandra in Knokke.

Lees meer »