Krantenkoppen

België voert strijd op tegen verkeerd antibioticagebruik

23:59 Vanaf eind 2024 moeten artsen antibiotica per eenheid voorschrijven en worden ze gewaarschuwd als ze te veel voorschrijven. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en het RIZIV pakk…

Meer krantenkoppen in België

Hamas laat 24 gijzelaars vrij: wat weten we over hen? En hoe moet het nu verder?
VRT NWS
VRT NWS

Hamas laat 24 gijzelaars vrij: wat weten we over hen? En hoe moet het nu verder?

Iets na 15 uur onze tijd heeft de Palestijnse terreurbeweging Hamas verschillende Israëlische gijzelaars vrijgelaten. Eerder hadden Israël en Hamas een akkoord bereikt om 13 gijzelaars vrij te laten in ruil voor 50 Palestijnse gevangenen, maar onverwacht werden daarbovenop een tiental Thaise gijzelaars vrijgelaten. Wat weten we over de gijzelaars? En hoe moet het nu verder?

Lees meer »
Liefst 22 Ruiseleedse handelaars nemen deel aan eindejaarsactie met Unizo: massa aankoopbonnen te winnen
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Liefst 22 Ruiseleedse handelaars nemen deel aan eindejaarsactie met Unizo: massa aankoopbonnen te winnen

Niet minder dan 22 Ruiseleedse handelaars zetten dit jaar in samenwerking met Unizo hun beste beentje voor tijdens een eindejaarsactie, die loopt van 1 tot en met 31 december. Ditmaal zijn er zoals vorig jaar geen wijnflessen te winnen, maar aankoopbonnen van 10 euro. Dankzij een kraslotje ziet een klant meteen of hij of zij iets gewonnen heeft.
The post

Lees meer »
Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge

Vincent Mannaert (49) is sinds maart 2011 CEO bij Club Brugge. Onder het bewind van het duo Verhaeghe-Mannaert en hun management groeide Club uit tot marktleider in België waarbij sportieve en economische resultaten hand in hand gingen.
The post Vincent Mannaert stopt op het einde van dit seizoen als CEO bij Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »
Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kerk publiceert overzicht van genomen initiatieven voor slachtoffers van seksueel misbruik

De katholieke Kerk heeft een overzicht gemaakt van de initiatieven en engagementen die de voorbije jaren zijn genomen voor slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk. Sinds de Canvas-reeks ‘Godvergeten’ komen daarover veel vragen binnen. “Ook al communiceert de Kerk daarover geregeld en staat alle informatie online, toch blijkt die informatie niet altijd even goed gekend”, klinkt het dinsdag bij

Lees meer »
Dreigend jobverlies bij bpost zet regeringspartijen tegenover elkaar: “In elk scenario zal bedeling van kranten duurder worden”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Dreigend jobverlies bij bpost zet regeringspartijen tegenover elkaar: “In elk scenario zal bedeling van kranten duurder worden”

Het ziet ernaar uit dat de subsidie van 125 miljoen euro per jaar voor de bedeling van kranten en tijdschriften verdwijnt. Daarover is een akkoord in de maak binnen de regering. Maar zowel uitgevers als postbedrijf bpost vrezen de gevolgen. Wordt een krantenabonnement duurder? Of komt er nog een fiscale korting via de belastingbrief? En wat met de duizenden banen

Lees meer »
Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »