Krantenkoppen

Bewoners fel na politieke plannen om eventueel te onteigenen: “Makkelijk om dat van aan je droge bureau te beslissen”

Volgens minister Lydia Peeters (Open Vld) zullen in de Westhoek mogelijk huizen en gronden onteigend moeten worden om de IJzer meer ruimte te geven. Dat valt slecht bij de bewoners. “De minister duwt de Westhoek kopje-onder.”

Meer krantenkoppen in België

Sterrenstoet vindt nieuwe belleman: Alain Cottenie volgt betreurde Dany De Wispelaere op
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Sterrenstoet vindt nieuwe belleman: Alain Cottenie volgt betreurde Dany De Wispelaere op

Op 16 en 17 december trekt de traditionele Sterrenstoet door de binnenstad, met Alain Cottenie als nieuwe belleman. “Op de donkerste dagen van het jaar willen we graag wat warmte en licht brengen in de stad”, zegt Filip De Craemer, voorzitter van het organiserende Comité voor Initiatief.
The post Sterrenstoet vindt nieuwe belleman: Alain Cottenie volgt betreurde Dany De Wispelaere

Lees meer »
Coach Muslic verlengt contract bij Cercle Brugge tot medio 2025: “Het beste moet nog komen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Coach Muslic verlengt contract bij Cercle Brugge tot medio 2025: “Het beste moet nog komen”

Miron Muslic heeft zijn contract bij seizoensrevelatie Cercle Brugge tot medio 2025 verlengd, zo maakte de Vereniging maandagmiddag in een videoboodschap bekend. “Cercle is bijzonder verheugd dat de coach, ondanks aanbiedingen uit het buitenland, er voor kiest om zijn werk bij Cercle verder te zetten.”
The post Coach Muslic verlengt contract bij Cercle Brugge tot medio 2025: “Het beste moet

Lees meer »
Deze ‘De Warmste Week’ organiseert VRT geen populaire warmathons meer: “Laat je niet tegenhouden er zelf één te organiseren”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Deze ‘De Warmste Week’ organiseert VRT geen populaire warmathons meer: “Laat je niet tegenhouden er zelf één te organiseren”

Op 18 december is het zover: dan gaat een nieuwe editie van ‘De warmste week’ van start in Brugge. Het centrale thema dit jaar is “opgroeien zonder zorgen.” “Maar ik vind ook dat we niet alleen miserieverhalen moeten tonen”, benadrukt een van de presentatoren van dit jaar, Sam De Bruyn in de nieuwe ‘Showbits’. “Ik wil ook laten zien hoe

Lees meer »
Steeds meer werknemers willen sporten op het werk
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Steeds meer werknemers willen sporten op het werk

Steeds meer werknemers willen graag sporten en bewegen. Dat blijkt uit Sport- en Beweegscans die Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) de voorbije jaren heeft laten uitvoeren bij bijna 45.000 werknemers uit 410 bedrijven. De intentie om meer te sporten is gestegen van 74 procent in 2020 naar 84 procent in 2023.

Lees meer »
Palestijnse jongen rouwt om broertje na bomaanval: “Begraaf mij met hem”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Palestijnse jongen rouwt om broertje na bomaanval: “Begraaf mij met hem”

Erg aangrijpende beelden van een Palestijnse jongen na een bombardement op Gaza-Stad: hij heeft net zijn kleine broertje uit het puin gehaald en is ontroostbaar. “Waar ga ik ooit nog een broer vinden zoals jou?”, huilt hij, “begraaf mij met hem”. Sinds het einde van de gevechtspauze werden meer dan 800 Palestijnen gedood. De totale dodentol van de Israëlische bombardementen

Lees meer »
Geen populaire warmathons meer in deze editie van ‘De Warmste Week’: “Laat je niet tegenhouden er zelf te organiseren”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen populaire warmathons meer in deze editie van ‘De Warmste Week’: “Laat je niet tegenhouden er zelf te organiseren”

Op 18 december is het zover: dan gaat een nieuwe editie van ‘De warmste week’ van start in Brugge. Het centrale thema dit jaar is “opgroeien zonder zorgen.” “Maar ik vind ook dat we niet alleen miserieverhalen moeten tonen”, benadrukt een van de presentatoren van dit jaar, Sam De Bruyn in de nieuwe ‘Showbits’. “Ik wil ook laten zien hoe

Lees meer »