Krantenkoppen

BV 24/7. Pommelien Thijs is klaar voor halve finale van ‘The Voice Kids’ en Veronique De Kock blikt terug op Curaçao

The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.

Meer krantenkoppen in België

Oliver Naesen (33) neemt na contractverlenging ook financieel vrede met helpersrol: “In de sport werken ze niet met anciënniteit”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Oliver Naesen (33) neemt na contractverlenging ook financieel vrede met helpersrol: “In de sport werken ze niet met anciënniteit”

Een nieuw contract. Check! Een tweede kindje begin februari. Check! Oliver Naesen is alive and kicking well, zelfs al voelt hij zich de veteraan in zijn eigen — herdoopte — wielerploeg Decathlon AG2R La Mondiale. En zelfs al zijn de gouden jaren voorbij en moet hij de komende twee jaar met loonsvermindering vrede nemen. “In de sport werken ze niet

Lees meer »
Ex-agent die George Floyd doodde, neergestoken in gevangenis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Ex-agent die George Floyd doodde, neergestoken in gevangenis

Derek Chauvin, de voormalige agent die werd veroordeeld voor de moord op George Floyd in Minneapolis in 2020, is in een gevangenis in Arizona neergestoken door een medegedetineerde. Dat meldt het persbureau Associated Press op basis van een anonieme bron. Chauvin zou serieuze verwondingen hebben overgehouden aan de steekpartij.

Lees meer »
“Nederlander komt weer op één te staan”: bekijk hier de speech van PVV-leider Geert Wilders
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

“Nederlander komt weer op één te staan”: bekijk hier de speech van PVV-leider Geert Wilders

“Wij gaan er weer voor zorgen dat Nederland weer voor de Nederlanders wordt”, zei PVV-leider Geert Wilders in zijn speech na zijn overwinning in de eerste exitpoll. “De kiezer heeft gesproken. Met 35 zetels zijn we niet meer te negeren voor welke partij dan ook. Iedere partij zal over zijn schaduw heen moeten springen.” Bekijk zijn volledige speech in bovenstaande

Lees meer »
‘Biden niet naar klimaattop Dubai’
De Standaard
De Standaard

‘Biden niet naar klimaattop Dubai’

De Amerikaanse president Joe Biden is niet aanwezig bij de klimaattop die donderdag van start gaat in Dubai. Dat heeft een medewerker van het Witte Huis die anoniem wil blijven aan The New York Times laten weten.

Lees meer »
“Hij smeet met messen en kneep m’n keel dicht”: boksster Oshin Derieuw, een ooit verloren ziel die volgend jaar op de Spelen staat
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Hij smeet met messen en kneep m’n keel dicht”: boksster Oshin Derieuw, een ooit verloren ziel die volgend jaar op de Spelen staat

Oshin Derieuw (36) neemt straks als eerste vrouwelijke Belgische bokser deel aan de Spelen. Of hoe een verloren ziel na een lange ontdekkingstocht toch haar weg vond. Want het minste wat je kan zeggen, is dat Derieuw gehard is door het leven. Via het boksen verwerkt ze trauma’s uit haar verleden. “Een mentale fuck you aan iedereen die niet in

Lees meer »
Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Europees Hof van Justitie: “Openbaar bestuur mag hoofddoek verbieden”

Een openbaar bestuur kan het dragen van religieuze tekens op het werk verbieden. Dat zegt het Europees Hof van Justitie dinsdag in een nieuw arrest. Volgens het Hof is het evenwel de nationale rechter die moet nagaan of de genomen maatregelen zorgen voor een afstemming tussen de vrijheid van godsdienst en de legitieme doelstellingen van dat verbod.

Lees meer »
In Engelse versie wordt zijn naam verzwegen, maar Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult wél wie de ‘Royal racist’ is
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

In Engelse versie wordt zijn naam verzwegen, maar Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult wél wie de ‘Royal racist’ is

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Politie houdt controleacties op openbaar vervoer en tegen overlast: “Verschillende personen met drugs aangetroffen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Politie houdt controleacties op openbaar vervoer en tegen overlast: “Verschillende personen met drugs aangetroffen”

Politiezone Westkust hield woensdagmiddag een controleactie in Nieuwpoort op het openbaar vervoer en gericht tegen overlast op het openbaar domein. Daarbij werden verschillende personen aangetroffen die verdovende middelen bij zich hadden.
The post Politie houdt controleacties op openbaar vervoer en tegen overlast: “Verschillende personen met drugs aangetroffen” appeared first on KW.be.

Lees meer »
“Rivieren moeten opnieuw kronkelen om wateroverlast tegen te gaan”: wetenschapsjournalist Jacotte Brokken legt uit 
VRT NWS
VRT NWS

“Rivieren moeten opnieuw kronkelen om wateroverlast tegen te gaan”: wetenschapsjournalist Jacotte Brokken legt uit 

"Als rivieren meer zouden meanderen, dan zou er minder wateroverlast zijn", stelt wetenschapsjournalist Jacotte Brokken in "Goeiemorgen morgen!" op Radio2. In de jaren 70 en 80 werden er veel rivieren in Vlaanderen rechtgetrokken. Dat was makkelijker voor de scheepvaart en om watermolens te laten werken. "Maar voor mens en dier heeft dat rechttrekken van de waterlopen grote gevolgen."

Lees meer »
Els Ampe over ‘Game of Thrones-strijd’ bij Open Vld: “Ik volg het met stijgende verbazing, niet met leedvermaak”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Els Ampe over ‘Game of Thrones-strijd’ bij Open Vld: “Ik volg het met stijgende verbazing, niet met leedvermaak”

Vlaams Parlementslid Els Ampe (ex-Open Vld) kijkt met “stijgende verbazing” naar de strijd om ministerposten en lijsttrekkers bij haar voormalige partij. Dat zegt ze in een dubbelinterview met de nieuwssite ‘Bruzz’. “Het bevestigt alleen maar het beeld van de partij als familiebedrijf, waar een soort Game of Thrones-strijd heerst tussen de verschillende huizen.”

Lees meer »