Krantenkoppen

Conner Rousseau stopt als voorzitter van Vooruit: “Ik hoop dat mensen mij kunnen vergeven”

Conner Rousseau neemt per direct ontslag als voorzitter van Vooruit. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt na afloop van een extra partijbureau over zijn racistische uitspraken. “Het gedoe over mij leidt te veel af van de essentie en het gaat niet meer over waar Vooruit voor staat”, aldus Rousseau. De opvolger van Rousseau wordt zaterdag bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Dames Avanti Brugge mikt op top drie
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dames Avanti Brugge mikt op top drie

Het gaat uitstekend bij de dames van Avanti Brugge in tweede landelijke. Vorig seizoen was het een pak lastiger in eerste landelijke, en binnen de club werd besloten om een stapje terug te zetten. Coach Nathalie Ingelbrecht kwam over van Blankenberge en zette de ploeg weer op het juiste spoor.
The post Dames Avanti Brugge mikt op top drie appeared

Lees meer »
EXCLUSIEF. N-VA wil in Wallonië opkomen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

EXCLUSIEF. N-VA wil in Wallonië opkomen

N-VA plant om in Wallonië op te komen. Dat vertelt voorzitter Bart De Wever in een exclusief en uitgebreid gesprek met HLN. “Wij willen ons verhaal van confederalisme daar in de kiesstrijd én in het publieke debat brengen.” Hoe wil De Wever dat doen? En met welke gezichten?

Lees meer »

Goudprijs op recordhoogte

11:49 Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, heeft de speculatie over een renteverlaging aangewakkerd. Hij gaf daarmee de goudprijs een duw in de rug.

Lees meer »
Belgisch-Palestijnse Fatena Al-Ghorra getuigt vanuit Khan Younis: “Wij zijn niemand voor de wereld en Israël kan alles doen”
VRT NWS
VRT NWS

Belgisch-Palestijnse Fatena Al-Ghorra getuigt vanuit Khan Younis: “Wij zijn niemand voor de wereld en Israël kan alles doen”

In de Gazastrook hebben Israëlische tanks en pantservoertuigen de buitenwijken van de zuidelijke stad Khan Younis bereikt. Gevechtsvliegtuigen bombarderen de buurt rond de stad. In Khan Younis zouden momenteel zo’n miljoen mensen verblijven, die geen kant meer uit kunnen. Dat vertelt ook de Belgisch-Palestijnse dichteres Fatena Al-Ghorra, die al sinds het begin van de oorlog vastzit in Gaza.

Lees meer »
Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Transformatie moet Belgisch leger “voorbereiden op conflicten in komende jaren”

De transformatie die het Belgische leger aan het ondernemen is, moet Defensie klaar maken “voor een eventueel conflict in de komende jaren”. Dat heeft woensdag de “patron” van het leger, admiraal Michel Hofman, gezegd tijdens een ontmoeting met enkele journalisten op de generale staf in Brussel. De Chef Defensie (CHOD) maakt zich wel zorgen over de verslechtering van de algemene

Lees meer »
Federale regering bereikt akkoord met Engie
De Standaard
De Standaard

Federale regering bereikt akkoord met Engie

De top van de federale regering en Engie hebben een definitief akkoord bereikt over de levensduurverlenging van Doel 4 en Tihange 3 en een regeling voor de berging van het nucleaire afval. Het resultaat is een turf van 1.500 pagina’s.

Lees meer »
Deze Walen zijn nu al overtuigd van N-VA: “Zolang de PS de plak zwaait, zullen we hier nooit vooruitgaan”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Deze Walen zijn nu al overtuigd van N-VA: “Zolang de PS de plak zwaait, zullen we hier nooit vooruitgaan”

Wie in Wallonië opkomt voor N-VA, riskeert volgens Bart De Wever ‘een maatschappelijke dood’. De kieslijsten zijn nog niet gemaakt, maar deze zeven Walen zouden in 2024 hun stem wél aan de Vlaamse nationalisten willen geven. “N-VA zou in Wallonië een geloofwaardig alternatief zijn voor de PS. Want nu is het kiezen tussen de pest en de cholera.”

Lees meer »
Chris stapt zwaarste ultramarathon ter wereld door ijslandschap om lege brooddozen uit de wereld te helpen: “Ik wil absoluut finishen”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Chris stapt zwaarste ultramarathon ter wereld door ijslandschap om lege brooddozen uit de wereld te helpen: “Ik wil absoluut finishen”

Chris Seynaeve broedt op een ongeziene stunt. De Izegemnaar liep al twee keer de loodzware Marathon des Sables in Marokko uit en wil nu zijn grenzen opnieuw verleggen. Eind februari verschijnt hij aan de start van de 6633 Arctic Ultra in Canada, de zwaarste ultramarathon ter wereld. Met zijn deelname wil hij geld inzamelen om lege boterhamdozen op school te

Lees meer »