Krantenkoppen

“Daling van waterpeil na regenpauze in West-Vlaanderen”, geëvacueerde bewoners mogen nog niet terugkeren naar huis

De regenpauze van vandaag heeft een verdere daling van de peilen van de waterlopen veroorzaakt in de Westhoek. De Brandweer Westhoek meldt dat het provinciaal noodplan van kracht blijft. "De situatie verschilt sterk naargelang de regio, maar op dit moment lijkt ze onder controle te zijn", klinkt het. De bewoners in de kritieke gebieden die de voorbije dagen geëvacueerd zijn, kunnen voorlopig nog niet naar huis terugkeren.

Meer krantenkoppen in België

Silke opent nagelstudio en conceptstore in één
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Silke opent nagelstudio en conceptstore in één

Vandaag vrijdag opent Silke Depovere (28) vlakbij de kerk in Westkapelle de deuren van Silk Nails Beauty. “In één pand combineer ik een schoonheidssalon met een winkel waar ik onder meer zelfgemaakte juwelen en decoratiestukken zal verkopen”, zegt Silke.
The post Silke opent nagelstudio en conceptstore in één appeared first on KW.be.

Lees meer »
Bruggeling bestookt ex met tientallen berichten per dag: zestien maanden voorwaardelijke celstraf
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Bruggeling bestookt ex met tientallen berichten per dag: zestien maanden voorwaardelijke celstraf

Een 46-jarige Bruggeling heeft van de rechter zestien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor stalking van zijn ex-partner. Hij bestookte het slachtoffer een jaar lang elke dag met tientallen berichten. Maar daar bleef het niet bij.
The post Bruggeling bestookt ex met tientallen berichten per dag: zestien maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »
Waarom Vlaams Belang juicht en N-VA bibbert na overwinning Wilders: “In België betekent zo’n uitslag Vivaldi II”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Waarom Vlaams Belang juicht en N-VA bibbert na overwinning Wilders: “In België betekent zo’n uitslag Vivaldi II”

De klinkende overwinning van Geert Wilders (PVV) in Nederland zindert na in de Wetstraat. Want terwijl Tom Van Grieken (Vlaams Belang) staat te popelen om in het spoor van Wilders te treden, vreest Bart De Wever (N-VA) eenzelfde scenario in eigen land. “Federaal moet een doorbraak plaatsvinden richting confederalisme. Een groot Vlaams Belang maakt dat onmogelijk.”

Lees meer »
Budo Karate Oostende bestaat 50 jaar: “Een zeer ambitieuze en gewaardeerde sportclub”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Budo Karate Oostende bestaat 50 jaar: “Een zeer ambitieuze en gewaardeerde sportclub”

Zaterdag 2 december wordt een feestelijke dag voor het bestuur en de leden van Budo Karate Oostende. Die dag wordt immers het 50-jarige bestaan van de vereniging gevierd. Om 18.30 uur worden leden, oud-leden en prominenten verwacht in de dojo van de karateclub in de Klofhofstraat. Naast een blik op de clubgeschiedenis en enkele toespraken door stichter Paul Duribreux en

Lees meer »
Demir reageert op ‘Factcheckers’-reportage over EPC-labels: “Rotte appels moeten eruit”
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Demir reageert op ‘Factcheckers’-reportage over EPC-labels: “Rotte appels moeten eruit”

De reportage van het VRT-1-programma ‘Factcheckers’, waarin getoond wordt dat sommige energiedeskundigen sjoemelen met energieprestatiecertificaten (EPC), bewijst volgens Vlaams minister van Energie Zuhal Demir dat “de keuze om de handhaving drastisch te verhogen de enige juiste is”. Volgens haar moeten mensen kunnen vertrouwen dat energiedeskundigen kwaliteitsvol werk afleveren en moeten “de rotte appels eruit”.

Lees meer »

Britse groeiprognose fors verlaagd

15:19 Om de bar slechte opiniepeilingen te counteren heeft de Britse toryregering wat belastingverlagingen aangekondigd. De groei van ’s werelds zesde economie blijkt echter nog amechtiger dan gevreesd.

Lees meer »
Nieuw vervoersplan De Lijn botst op kritiek: gemiddeld 1 op 6 bushaltes verdwijnt
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nieuw vervoersplan De Lijn botst op kritiek: gemiddeld 1 op 6 bushaltes verdwijnt

Vanaf 6 januari ondergaat het vervoersplan van De Lijn opnieuw een hele metamorfose. In heel Vlaanderen worden 3.247 haltes geschrapt, er wordt een flexnet aangelegd om de zogenaamde ‘basisbereikbaarheid’ te garanderen en reizigers moeten zich op een efficiëntere en duurzamere manier van punt A naar punt B kunnen verplaatsen.
The post Nieuw vervoersplan De Lijn botst op kritiek: gemiddeld 1

Lees meer »
Europese boete van 26,6 miljoen euro voor Rabobank wegens kartelvorming
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Europese boete van 26,6 miljoen euro voor Rabobank wegens kartelvorming

De Europese Commissie legt de Nederlandse Rabobank een boete van 26,6 miljoen euro op wegens kartelvorming. De bank maakte tussen 2006 en 2016 prijs- en andere illegale afspraken met Deutsche Bank bij de handel in overheidsobligaties. Omdat Deutsche Bank het bestaan van het kartel aan het licht had gebracht, krijgt het geen boete.

Lees meer »