Krantenkoppen

DE INSIDER. Onze reporter trok naar de Westhoek om schade op te meten: “Ik zag de oprit onderlopen terwijl ik met hen aan het praten was”

West-Vlaanderen staat onder water en het einde van de overlast is nog niet in zicht. Inwoners wachten bang op de waterellende van het weekend. Onze reporter Thibaut Renson ging ter plaatse toen de Westhoek werd geëvacueerd: “De politie vraagt de mensen om hun huis te verlaten, maar ze weten niet waarnaartoe.”

Meer krantenkoppen in België

Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk

Woensdagavond overhandigde provinciegouverneur Carl Decaluwé in zijn ambtswoning op de Burg in Brugge ereplaketten aan zestien West-Vlaamse verenigingen die in 2023 de titel ‘Koninklijke Maatschappij’ toegekend kregen. Elke vereniging die minstens vijftig jaar bestaat kan daarvoor een aanvraag indienen bij het Koninklijk Paleis.
The post Zestien West-Vlaamse verenigingen voortaan koninklijk appeared first on KW.be.

Lees meer »
Geen gemeenteraad in Begijnendijk uit onvrede over meerjarenplanning: “Bestuur geeft stoemelings miljoen euro uit”
VRT NWS
VRT NWS

Geen gemeenteraad in Begijnendijk uit onvrede over meerjarenplanning: “Bestuur geeft stoemelings miljoen euro uit”

In Begijnendijk heeft oppositiepartij MGB geweigerd de gemeenteraad bij te wonen uit onvrede over aanpassingen in het meerjarenplan. "Het gemeentebestuur geeft stoemelings 1 miljoen euro uit en 500.000 euro voor verkeersveiligheid gaat de vuilbak in", klinkt het. Omdat er te weinig gemeenteraadsleden aanwezig waren voor een stemming, kon de gemeenteraad niet plaatsvinden.

Lees meer »
Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Coeur d’Amis duikt voor het eerst op in Gault&Millau: “Wij zijn totaal verrast”

Het restaurant Coeur d’Amis aan de Kortrijksesteenweg in Zwevezele staat voor het eerst in negen jaar in de Gault&Millau met een quotering van 13/20. “We zijn ook totaal verrast”, vertelt zaakvoerder Sander Dewandelaere die de zaak met vennoot Paul Degroote uitbaat. “Maar uiteraard is ons team in de wolken met dit prachtige resultaat.”
The post Coeur d’Amis duikt voor het

Lees meer »
Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Russische buitenlandminister Lavrov noemt Blinken en Borrell “laf”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft de afsluiting van de jaarlijkse bijeenkomst van de  Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) aangegrepen om zijn westerse collega’s te bekritiseren. Lavrov beschuldigde hen van “lafheid” wegens het vermijden van rechtstreekse gesprekken met de Russische kant over de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Onderhandelaars hopen bestand in Gaza met nog twee dagen te verlengen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Onderhandelaars hopen bestand in Gaza met nog twee dagen te verlengen

De gevechtspauze tussen terreurbeweging Hamas en Israël wordt met minstens een dag verlengd. Dat hebben de strijdende partijen bevestigd. Om 6 uur Belgische tijd zou het bestand aflopen, maar beide kampen hebben tot op het laatste moment onderhandeld. Twistpunt was de lijst met gijzelaars die Hamas zou vrijlaten. Israël was niet tevreden en waarschuwde een “veranderde” lijst te willen. “Anders

Lees meer »
Zin in nutteloze weetjes of absurde informatie? In Linden komt er een “nuttelozebordenwandeling”
VRT NWS
VRT NWS

Zin in nutteloze weetjes of absurde informatie? In Linden komt er een “nuttelozebordenwandeling”

Als het van schepen van Cultuur Hugo Simoens (CD&V) afhangt, komt er binnenkort een "nuttelozebordenwandeling" in Linden, een deelgemeente van Lubbeek. De mosterd haalt hij bij het initiatief van televisiemaker Kamiel De Bruyne, die her en der in Vlaanderen bordjes plaatst met nutteloze of absurde weetjes. Inwoners van Linden mogen tot eind december hun gevel nomineren voor zo’n bordje.

Lees meer »
Dames van House Of Talents Kortrijk Spurs ontvangen landskampioen: “We moeten defensief meer gefocust blijven”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dames van House Of Talents Kortrijk Spurs ontvangen landskampioen: “We moeten defensief meer gefocust blijven”

De dames van House Of Talents Kortrijk Spurs verloren vorig weekend de belangrijke wedstrijd van Sparta Laarne met 67-76. Zondag wacht er al opnieuw een aartsmoeilijke opdracht tegen landskampioen Koengoeroes Mechelen. “Tegen Laarne waren we de volledige wedstrijd defensief niet goed bij de les”, zucht de 22-jarige Sarah Bell, in het tussenseizoen overgekomen van Phantoms
The post Dames van House

Lees meer »
Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Onthult ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon het einde van Cédric? “Het contract dat ik had is afgelopen”

De spektakel-musical ‘14-18′ keert volgende zomer terug en er is nieuw talent in te spotten. ‘Familie’-acteur Yanni Bourguignon en zanger Jérémie Vrielynck vervoegen de cast. Zij zijn te zien wanneer Jelle Cleymans en Jonas Van Geel de hoofdrollen Jan en Fons niet kunnen vertolken. Reporter Jarne hoort het duo uit over heel het gebeuren. Yanni bekent in het gesprek dat

Lees meer »
Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “We zijn dolgelukkig”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss voor het eerst met zwanger buikje op rode loper naast lief Ward Kerremans: “We zijn dolgelukkig”

Deze week brachten Danira Boukhriss Terkessidis (33) en Ward Kerremans (35) het heuglijke nieuws naar buiten dat ze in blijde verwachting zijn van hun eerste kindje samen. Op de rode loper van de première van ‘Alter Ego’ – de nieuwe fictiereeks op Streamz waarin Kerremans de hoofdrol heeft – verscheen Danira voor het eerst in het openbaar sinds het nieuws

Lees meer »