Krantenkoppen

De letterlijke “zattemanspraat” van Conner Rousseau: dit zijn de uitspraken waarvoor Vooruit partijbureau samenriep

Racistische praat jegens Roma, denigrerende klap tegen een punker, arrogant taalgebruik tegen agenten en finaal een seksistische, vrouwonvriendelijk uitspraak. Dit is wat Conner Rousseau die dronken nacht in ’t Hemelrijk letterlijk zei, dit op basis van het relaas van het proces-verbaal en uit wat de bodycams van de agenten registreerden: “Als ge afgezogen wilt worden moet ge bij haar zijn. Ik ga naar huis.”

Meer krantenkoppen in België

“De mama’s en papa’s kwamen vroeger zelf als Ploppertje naar mijn show, fantastisch toch?”: Kabouter Plop blikt terug op showweek
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“De mama’s en papa’s kwamen vroeger zelf als Ploppertje naar mijn show, fantastisch toch?”: Kabouter Plop blikt terug op showweek

Al 22 jaar is Kabouter Plop een vaste waarde in ‘De Grote Sinterklaas Show’ van Studio 100. Ook dit weekend is hij opnieuw van de partij, naast zijn kaboutervrienden Klus, Smal en Kwebbel. Acteur Walter De Donder (62) geniet er nog altijd even veel van als in de beginjaren: “Ik denk dat ik het nooit meer zal lossen”, vertelt hij

Lees meer »
Barbara De Jonge (Frieda Kroket) werd 20 jaar geleden uit ‘Samson & Gert’ geschreven wegens ‘te weinig opvoedkundige waarde’, hoe vergaat het de actrice nu?
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Barbara De Jonge (Frieda Kroket) werd 20 jaar geleden uit ‘Samson & Gert’ geschreven wegens ‘te weinig opvoedkundige waarde’, hoe vergaat het de actrice nu?

In een dierenwinkel maakten muizen ‘Wizzy en Woppy’ het elke avond bont. Samen met hun vriendjes maken ze de vreemdste dingen na sluitingstijd mee. Wat veel mensen niet weten is dat Wizzy gespeeld werd door Barbara De Jonge (48), de vrouw die ook jarenlang de rol van Frieda Kroket op zich nam bij ‘Samson & Gert’. Aan die rol kwam

Lees meer »
Winterstraattheater uit nostalgie naar kindertijd in Boezinge
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Winterstraattheater uit nostalgie naar kindertijd in Boezinge

Deze kerstperiode komt het Kermiscomité Boezinge met een heus winterstraattheater, waar Hans Robyn een van de drijvende krachten achter is. “Het idee kwam grotendeels uit nostalgie naar mijn kinderjaren. Het concept is dat we een kijkje nemen naar hoe de Boezingenaren zich voorbereiden op Kerstmis en we spitsen ons toe op de drukke dag ervoor, met alle gevolgen van dien”,

Lees meer »
Actie Spoken Jagen levert tien prijswinnaars op
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Actie Spoken Jagen levert tien prijswinnaars op

Tijdens de maand oktober kon je bij de handelaars in Oudenburg Spoken Jagen via spaarkaarten. Die gingen in een grote trommel waaruit tien winnaars werden getrokken. De prijzenpakketten bestaan uit cadeaubonnen, snoepjes en gadgets. De winnaars zijn Jessica Verstraeten, Xavier Haeghebaert, Christiana Tommelein, Astrid Claeys, Lucien Janssens, Joline Himpens, Noah, Max en Clara, Laurette Eeckeloo,
The post Actie Spoken Jagen

Lees meer »
Els (54) schrijft boek voor Canadese kleinkinderen Lily en Victor en brengt het nu op grote schaal uit: “Op die manier dichter bij elkaar”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Els (54) schrijft boek voor Canadese kleinkinderen Lily en Victor en brengt het nu op grote schaal uit: “Op die manier dichter bij elkaar”

Wat doe je als je (klein)kinderen aan de andere kant van de wereld wonen en je hen niet vaak kan bezoeken? Els Ketels (54) uit Roeselare vond er de ideale oplossing voor en schreef een verhaal met hen als hoofdrolspelers. Het resultaat is ‘De avonturen van Lily & Victor – Het Nechako Sprookjesbos’, een hartverwarmend verhaal waarin ze een grote

Lees meer »
Haaltert excuseert zich voor maandenlange hinder in modderstraat: “Uitblijvend bodemattest en slecht weer zijn de boosdoeners”
VRT NWS
VRT NWS

Haaltert excuseert zich voor maandenlange hinder in modderstraat: “Uitblijvend bodemattest en slecht weer zijn de boosdoeners”

De gemeente Haaltert geeft toe dat er bij werken in de Hooglareweg fouten zijn gebeurd rond timing. Daardoor ligt de straat al meer dan een half jaar open, en moet iedereen door de modder om bij zijn huis te geraken. Volgens de gemeente zijn de werken omvangrijker dan oorspronkelijk gepland. Bovendien liet het bodemattest te lang op zich wachten en

Lees meer »
Handelsovereenkomst tussen EU en Zuid-Amerikaanse landen dreigt opnieuw vertraging op te lopen: “Aangezien ik het thuis niet kan uitleggen, zal ik het ook niet verdedigen”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Handelsovereenkomst tussen EU en Zuid-Amerikaanse landen dreigt opnieuw vertraging op te lopen: “Aangezien ik het thuis niet kan uitleggen, zal ik het ook niet verdedigen”

De onderhandelingen voor een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en vier Zuid-Amerikaanse landen lijkt extra vertraging op te lopen. Volgens de Franse president Emmanuel Macron zijn de toezeggingen op het gebied van milieu die Brussel heeft gekregen, namelijk niet voldoende. Daarmee boort hij recente hoop op een spoedig akkoord weer de grond in.

Lees meer »
Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Geen enkele partij wil kort voor verkiezingen banenverlies bij bpost. Waarom de regering zich vastloopt op krantencontract

De regering-De Croo zoekt achterpoortjes om een oplossing te vinden in het dossier van het krantencontract. Het huidige subsidiesysteem loopt eind december af. Maar geld geven aan twee privébedrijven die dan daarmee overheidsbedrijf bpost kunnen bekampen: nee, daar is weinig animo voor. Zeker omdat er daardoor mogelijks jobs op de helling komen te staan. Hoe ze er dan wel willen

Lees meer »