Krantenkoppen

De letterlijke “zattemanspraat” van Conner Rousseau: dit zijn de uitspraken waarvoor Vooruit partijbureau samenriep

Racistische praat jegens Roma, denigrerende klap tegen een punker, arrogant taalgebruik tegen agenten en finaal een seksistische, vrouwonvriendelijk uitspraak. Dit is wat Conner Rousseau die dronken nacht in ’t Hemelrijk letterlijk zei, dit op basis van het relaas van het proces-verbaal en uit wat de bodycams van de agenten registreerden: “Als ge afgezogen wilt worden moet ge bij haar zijn. Ik ga naar huis.”

Meer krantenkoppen in België

Herstel van ‘De Buurtpolitie’-actrice Jits Van Belle “verloopt zeer pijnlijk” na zwaar fietsongeval
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Herstel van ‘De Buurtpolitie’-actrice Jits Van Belle “verloopt zeer pijnlijk” na zwaar fietsongeval

“Ik kan mij nog altijd moeilijker concentreren.” Actrice Jits Van Belle (47) geeft een update van haar gezondheidsproblemen na haar zware fietsongeval. Sinds kort kennen we haar als de babbelzieke dispatcher Becky Bosmans in de VTM-reeks ‘De buurtpolitie’. “Maar de rol van mijn leven? Die komt er wanneer ik een bomma ben”, voorspelt de actrice verrassend in ‘Primo’. En nog

Lees meer »
Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij stemming over kabinetspersoneel
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij stemming over kabinetspersoneel

Burgemeester Romina Vanhooren (Open VLD) zit met een probleem: bij een stemming over de aanwerving van kabinetspersoneel hebben leden van haar partij zich onthouden, waardoor het voorstel niet kon worden goedgekeurd. Oppositiepartij CD&V+ had scherpe kritiek op het voorstel geuit en ook haar goedkeuring geweigerd.
The post Onvrede binnen partij van burgemeester in Oudenburg: leden Open VLD onthouden zich bij

Lees meer »
Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vlaanderen stopt adoptie van kinderen uit drie landen

Voor heel wat kandidaat-adoptiegezinnen breken onzekere tijden aan nu het niet meer mogelijk zal zijn om kinderen te adopteren vanuit Gambia, Haïti en Marokko. Dat is het gevolg van een intensieve screening van alle herkomstlanden waar Vlaanderen mee samenwerkt in het kader van interlandelijke adoptie.

Lees meer »
Nieuwe zoekactie naar moordwapen in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe zoekactie naar moordwapen in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen

Speurders onder leiding van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen hebben deze ochtend een nieuwe zoekactie gedaan in de buurt van de woning van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen (58). Zij werd op zaterdag 28 oktober in Sint-Lievens-Houtem in koelen bloede voor haar woning vermoord met een nekschot. Net voor de middag werd de zoekactie beëindigd. Het

Lees meer »
Vriend en mama van Isabel (28) spreken dezelfde taal niet, maar kunnen plots communiceren door haar jurkje: “Bedekt helemaal niks”
Het Belang van Limburg
Het Belang van Limburg

Vriend en mama van Isabel (28) spreken dezelfde taal niet, maar kunnen plots communiceren door haar jurkje: “Bedekt helemaal niks”

Vriendjes en moeders, het is niet altijd een geslaagde combinatie. Zeker niet als er ook nog een taalbarrière tussen hen in staat. Dat is het geval voor Isabel (28). De onderneemster vluchtte samen met haar mama weg uit Cuba toen ze pas zes was en is perfect tweetalig. De mama van Isabel is het Engels niet zo machtig, wat soms

Lees meer »
Vlaming eet gemiddeld één keer per week vis, week- en schaaldieren
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Vlaming eet gemiddeld één keer per week vis, week- en schaaldieren

De Vlaming eet gemiddeld één keer per week vis, week- en schaaldieren. Dat blijkt uit een onderzoek van IVox in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). De resultaten van het onderzoek werden woensdag voorgesteld in Torhout. Minister van Visserij Hilde Crevits (CD&V) lanceerde daarbij ook een campagne om lokale vis populairder te maken bij de Vlamingen.

Lees meer »
Honderden passagiers Eurostar-trein zitten meer dan zeven uur vast zonder elektriciteit en werkende toiletten
VRT NWS
VRT NWS

Honderden passagiers Eurostar-trein zitten meer dan zeven uur vast zonder elektriciteit en werkende toiletten

Ongeveer 700 Eurostar-reizigers die vanochtend vanuit Londen naar het Europese vasteland wilden reizen, hebben meer dan zeven uur stilgestaan in de buurt van Folkstone. Volgens Eurostar is de panne veroorzaakt door een bovengrondse elektriciteitskabel die op de trein was gevallen. Omstreeks 19.30 uur zijn de passagiers terug aangekomen in het station St-Pancras in Londen.

Lees meer »
Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”
VRT NWS
VRT NWS

Mortsel schrapt bedden in woonzorgcentrum door personeelstekort: “Wachtlijst gaat nog langer worden, maar we kunnen niet anders”

De stad Mortsel heeft beslist om zo’n 30 bedden in het woonzorgcentrum van het OCMW te schrappen omdat er te weinig personeel is. Dat is een vierde van het totale aantal bedden. De leegstaande kamers worden omgebouwd tot assistentiewoningen. De oppositiepartijen begrijpen niet dat de stad ervoor kiest om de kamers zo drastisch om te bouwen, in plaats van ze

Lees meer »
KM Hoger Op viert Sint-Ceciliafeest in oc Walnes
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

KM Hoger Op viert Sint-Ceciliafeest in oc Walnes

Koninklijke muziekmaatschappij Hoger Op beleefde een feestelijke dag naar aanleiding van het naamfeest van Sint-Cecilia, patroonheilige van alle muzikanten die op 22 november in de bloemetjes wordt gezet.
The post KM Hoger Op viert Sint-Ceciliafeest in oc Walnes appeared first on KW.be.

Lees meer »
Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Demir gaat in Cassatie tegen klimaatarrest: “Franstalige rechter legt Vlaanderen collectieve verarming op”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) zal wel degelijk cassatieberoep aantekenen tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep, dat het Vlaams Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en de Belgische staat donderdag het bevel gaf om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 55 procent te doen dalen in vergelijking met 1990. Dat heeft ze aangekondigd op Radio

Lees meer »