Krantenkoppen

De resultaten van groene bedrijven kleuren rood

16:35 Industriële kleppers als Siemens Energy en Alstom die door de vergroening van de economie de wind in de zeilen zouden moeten hebben, kampen met ernstige financiële problemen. De groene economie zal mo…

Meer krantenkoppen in België

Nina Derwael spreekt voor het eerst na ontslag coaches: “2023 was het zwaarste jaar uit mijn carrière”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

Nina Derwael spreekt voor het eerst na ontslag coaches: “2023 was het zwaarste jaar uit mijn carrière”

Twee schouderblessures, gemiste EK’s en WK’s én een coachwissel: 2023 was een zwaar jaar voor Nina Derwael. Ondertussen staat de 23-jarige gymnaste weer wat verder in haar revalidatie na een schouderoperatie en traint ze opnieuw met een nieuwe coach. “Ik heb mentaal heel diep gezeten, maar vandaag deed ik zelf al een eerste handenstand. Parijs? Dat is kort dag, misschien

Lees meer »
HLN ONDERZOEK. Eva adopteerde Alex (10) vorig jaar uit Colombia, maar doet nu schokkende ontdekking: “Waarom zweeg iedereen hierover?”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

HLN ONDERZOEK. Eva adopteerde Alex (10) vorig jaar uit Colombia, maar doet nu schokkende ontdekking: “Waarom zweeg iedereen hierover?”

Een jaar geleden landde Eva met een Colombiaans jongetje in Zaventem. Dolgelukkig reed ze met Alex (10) naar huis en sindsdien verzorgt ze haar adoptiezoon met veel liefde. Vandaag staat de wereld van het gezin op zijn kop, want Eva deed een schokkende ontdekking over de geschiedenis van Alex. “Ik heb gehuild toen ik het las”, getuigt ze. “Mijn grootste

Lees meer »
Zo fier als een gieter laat Hugo Sigal eerste solo-album los: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Zo fier als een gieter laat Hugo Sigal eerste solo-album los: “Miguel Wiels waarschuwde me: niet alleen maar tristesse”

Ze gingen samen euthanasie plegen, of hij zou na haar dood sterven van verdriet. “Maar jamais dat ik ooit solo zou verdergaan.” En toch ligt Hugo Sigal vandaag in z’n eentje in de winkel. Een eerste soloplaat op zijn 76ste. “Als oude zot een platencontract krijgen: ik beleef mijn tweede jeugd”, vertelt hij. Meer ontdek je in een nieuwe Showbits.

Lees meer »
Heil helium
De Standaard
De Standaard

Heil helium

Gigantische cartooneske ballonnen glijden over het centrum van Manhattan. In schaal zijn ze alvast onbescheiden. Ze zijn een onderdeel van de Macy’s thanksgiving parade, die dit jaar aan zijn 97ste editie toe is. In de VS is de stoet een dingetje, maar de voorbereiding ervan is geenszins klein bier. Stadsdiensten zijn, in de twee maanden voorafgaan aan de stoet, druk

Lees meer »
“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Is iémand verbaasd?”: beelden van Messi die uitvliegt gaan viraal, Rodrygo in nasleep slachtoffer van racisme

De potjes kookten deze week stevig over voor en tijdens het duel tussen Brazilië en Argentinië. Het kwam onder meer tot een aanvaring tussen Lionel Messi (36) en Rodrygo (22) – beelden van het akkefietje worden gretig gedeeld. Terwijl de vader van de Braziliaan scherp is voor Messi, veroordeelt de speler van Real Madrid zelf de vele racistische opmerkingen die

Lees meer »
Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld

Dit jaar heeft de politie van Brugge al 470 meldingen gekregen van intrafamiliaal geweld. Tot spijt van raadslid Karin Robert (Groen) wil Brugge bij gebrek aan Vlaamse subsidies geen veilig huis voor slachtoffers oprichten. Oostende, Kortrijk en Gent hebben zo’n huis wel.
The post Brugge heeft geen veilig huis voor slachtoffers van intrafamiliaal geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »
Aangrijpende getuigenissen in parlement over seksueel misbruik in Kerk: “Dat de Kerk boven de wet staat, tart alle verbeelding”
VRT NWS
VRT NWS

Aangrijpende getuigenissen in parlement over seksueel misbruik in Kerk: “Dat de Kerk boven de wet staat, tart alle verbeelding”

Psychologische problemen, gebroken relaties, een moeilijke band met hun kinderen: de getuigenissen van overlevenden van seksueel misbruik in de Kerk bleven opnieuw aan de ribben kleven in de parlementaire onderzoekscommissie. Hun vragen zijn rechttoe rechtaan: erkenning, een schadevergoeding die naam waardig, vervolging van de betrokkenen en een gelijke aanpak van misbruik binnen en buiten de Kerk.

Lees meer »
Rellen in Dublin na mesaanval op kinderen: extreemrechtse betogers belagen politie, stichten brand en vallen hotels aan
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Rellen in Dublin na mesaanval op kinderen: extreemrechtse betogers belagen politie, stichten brand en vallen hotels aan

In de Ierse hoofdstad Dublin zijn donderdagavond rellen uitgebroken in de buurt waar eerder op de dag een steekincident plaatsvond waarbij drie kinderen werden verwond. Honderden demonstranten bekogelden de politie met flesjes, fakkels en vuurwerk. Ze scandeerden anti-migrantenslogans en staken een politiewagen, bus en tram in brand. Ook werden hotels in de wijk belaagd. De rust is rond 22 uur

Lees meer »