Krantenkoppen

De Ronde van Vlaanderen en Roubaix opnieuw in oktober? UCI-voorzitter Lappartient “sluit het niet uit”

De UCI wil de wielerkalender vanaf 2026 optimaliseren. Daar werken ze nu al aan. De UCI wil klimaatneutraal worden en de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperken. Daarom liggen plannen op tafel om koersen in één land dichter bij elkaar te leggen. En dat is niet alles. “Een nieuwe datum voor grote klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix sluiten we niet uit”, vertelde UCI-voorzitter David Lappartient aan het Franse ‘DirectVélo’.

Meer krantenkoppen in België

Anderlecht zwoegend naar winst in Brusselse derby
De Standaard
De Standaard

Anderlecht zwoegend naar winst in Brusselse derby

Het heeft Anderlecht bloed, zweet en tranen gekost, maar uiteindelijk heeft het RWDM toch aan de kant kunnen zetten. Na driekwart wedstrijd stond het nog 0-1, maar Dreyer en Vazquez zorgden voor de 2-1 zege. In Leuven trok Ferran Jutglà Club Brugge over de streep (0-1). Gent eindigde de zegereeks van leider Union met een 1-1 gelijkspel. KV Mechelen deed

Lees meer »
Eerste asielzoekers komen pas na Nieuwjaar aan in Ieper: “We begrijpen dat de buurt nog met veel vragen zit”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Eerste asielzoekers komen pas na Nieuwjaar aan in Ieper: “We begrijpen dat de buurt nog met veel vragen zit”

In december zal er een infoavond plaatsvinden rond de plannen van Fedasil om tot 375 asielzoekers onder te brengen in de leegstaande legerkazerne langs de Kemmelseweg in Ieper, maar de eerste bewoners zullen pas arriveren in de loop van 2024. Ondertussen worden volop voorbereidingen getroffen, maar communicatie met de buurtbewoners is er nog niet.
The post Eerste asielzoekers komen pas

Lees meer »
Dirk Specenier is algemeen directeur bij Knack Volley: “Een wonder dat we op kop staan”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Dirk Specenier is algemeen directeur bij Knack Volley: “Een wonder dat we op kop staan”

De Knack-kern moet zich in een energievretende carrousel van negen wedstrijden in amper 34 dagen sterk houden om alle opties voor het verdere seizoen in de drie competities open te houden. Algemeen directeur Dirk Specenier evalueert én blikt even vooruit naar 23 december. Dan staat de terugwedstrijd Knack Roeselare – Lindemans Aalst in de halve finale van de bekercompetitie op

Lees meer »
LIVE F1 ABU DHABI. George Russell snelste in eerste vrije oefensessie
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE F1 ABU DHABI. George Russell snelste in eerste vrije oefensessie

Max Verstappen gaat zondag op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi op jacht naar vier op een rij. Na zijn zeges in 2020, 2021 en 2022 wil de Limburgse wereldkampioen superjaar 2023 afsluiten met de 19de grandprixzege van het jaar. Volg in onderstaande liveblog de ontwikkelingen op de voet rond de traditionele afsluiter van het formule 1-seizoen.

Lees meer »
Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg beter samenwerken”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg beter samenwerken”

Welshmen Isaak Davies (21) beleeft een vruchtbaar seizoensbegin bij de Kerels, desondanks staat KV Kortrijk op de laatste plaats wat gescoorde goals betreft. Met tien goals moeten ze KV Mechelen laten voorgaan dat al dertien keer de weg naar de netten vond, toevallig de tegenstander van komend weekend.
The post Goalgetter Isaak Davies haalt scoringsproblemen aan bij KV Kortrijk:“Als ploeg

Lees meer »
“Bepaalde mensen in zijn omgeving lieten Mannaert vallen”: Onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van zijn grote liefde
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

“Bepaalde mensen in zijn omgeving lieten Mannaert vallen”: Onze chef voetbal legt uit waarom Club-CEO afstand neemt van zijn grote liefde

Club Brugge ziet straks een van dé bepalende figuren van het voorbije decennium vertrekken, want Vincent Mannaert stopt eind dit seizoen als CEO. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat Mannaert een grote leemte na zal laten. “Hij combineerde het beste van twee werelden: intelligentie en dossierkennis met voetbalknowhow. Da’s weinigen op die positie gegeven.”

Lees meer »
Kan een oliebons het klimaat redden?
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Kan een oliebons het klimaat redden?

Kun je een van grootste olieproducenten ter wereld zijn én vooroplopen in klimaatbeleid? De sultan die voorzitter is van de 28ste VN-klimaatconferentie in Dubai, balanceert op een slappe koord. Experts geven hem het voordeel van de twijfel.

Lees meer »
Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Huwelijk met gemeenschap van goederen biedt beste bescherming voor vrouwen

Als een wettelijk samenwonend koppel uit elkaar gaat, dan wordt vooral de economisch zwakkere partner daar de dupe van. Vaak is dat een vrouw. Hetzelfde geldt voor getrouwde koppels met scheiding van goederen. Dat blijkt uit een studie die staatssecretaris voor Gelijke Kansen Marie-Colline Leroy (Ecolo) dinsdag voorstelt. Het huwelijk met gemeenschap van goederen biedt de beste bescherming.

Lees meer »
Cineast Werner Rotsaert maakt unieke documentaire over badstad:“Eeuw Oostendse geschiedenis”
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Cineast Werner Rotsaert maakt unieke documentaire over badstad:“Eeuw Oostendse geschiedenis”

Werner Rotsaert levert met de documentaire/film ‘Oostende vorige eeuw’ een mooie kijk op de badstad aan de hand van uniek beeldmateriaal en meer dan 20 getuigen. De eerste kijkers waren vol lof en hopen dat de film meer aandacht krijgt.
The post Cineast Werner Rotsaert maakt unieke documentaire over badstad:“Eeuw Oostendse geschiedenis” appeared first on KW.be.

Lees meer »
LIVE ISRAËL. Ondanks gevechtspauze toch twee Palestijnen gedood door Israëlisch leger, zegt Hamas: “Wilden naar het noorden gaan, tegen instructies in”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

LIVE ISRAËL. Ondanks gevechtspauze toch twee Palestijnen gedood door Israëlisch leger, zegt Hamas: “Wilden naar het noorden gaan, tegen instructies in”

Nu de gevechtspauze ingegaan is in de Gazastrook, keren duizenden ontheemde Palestijnen terug naar het noorden. De ontheemden hopen hun huizen en familieleden te controleren. Het Israëlisch leger waarschuwt echter dat de oorlog nog niet voorbij is: de noordelijke regio blijft een “gevaarlijke oorlogszone” en verplaatsingen zijn er verboden. Volgens Hamas zijn er vanochtend twee Palestijnen gedood bij confrontaties met

Lees meer »