Krantenkoppen

DISCUSSIE. Wat vind jij van het ontslag van Conner Rousseau als Vooruit-voorzitter?

Conner Rousseau nam vrijdagavond na een onverwachte samenkomst van het partijbureau “per direct” ontslag als voorzitter van Vooruit. Het ontslag volgt na weken van commotie rond de “zattemanspraat” van Conner Rousseau over onder andere de Roma-gemeenschap.

Meer krantenkoppen in België

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Verdachte opgepakt 33 jaar na roofmoord op Rotterdamse ondernemer

De Rotterdamse politie heeft dinsdag een verdachte opgepakt voor de roofmoord op de 54-jarige ondernemer Hans van der Mee. Dat meldt het openbaar ministerie vrijdag. Van der Mee werd op 14 februari 1990 in zijn winkel met huishoudelijke apparatuur overvallen en doodgeschoten. De politie heeft een 59-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood.

Lees meer »
Nieuwe zoekactie naar moordwapen in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Nieuwe zoekactie naar moordwapen in buurt woning vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen afgelopen

Speurders onder leiding van Alain Remue van de Cel Vermiste Personen hebben deze ochtend een nieuwe zoekactie gedaan in de buurt van de woning van de vermoorde advocate Claudia Van Der Stichelen (58). Zij werd op zaterdag 28 oktober in Sint-Lievens-Houtem in koelen bloede voor haar woning vermoord met een nekschot. Net voor de middag werd de zoekactie beëindigd. Het

Lees meer »
“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”
Het Nieuwsblad
Het Nieuwsblad

“Israël wist al meer dan een jaar van aanvalsplan Hamas”

De Israëlische veiligheidsdiensten wisten al meer dan een jaar van de aanvalsplannen van de Palestijnse militante groep Hamas. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Israëlische functionarissen zouden de aanval die op 7 oktober werd uitgevoerd van de hand hebben gewezen als “te hoog gegrepen” voor Hamas.

Lees meer »
Cruisebedrijf dat driejarige wereldreis organiseert, annuleert noodgedwongen trip: ze misten iets essentieels om te kunnen uitvaren
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Cruisebedrijf dat driejarige wereldreis organiseert, annuleert noodgedwongen trip: ze misten iets essentieels om te kunnen uitvaren

Drie jaar op een cruiseschip wonen en de wereld rondreizen: het klinkt voor velen waarschijnlijk als muziek in de oren. Zo ook voor enkele honderden mensen die een ticket hadden gekocht voor de drie jaar durende reis van Life at Sea Cruises. Maar slechts twee weken voor vertrek werd de trip van hun leven geannuleerd. Het bedrijf beschikte namelijk niet

Lees meer »

Hoe relatief is EinsteinGPT?

16:48 Een softwarebedrijf dat zich met luide trom in de AI-strijd werpt: veeg teken of potentiële goudklomp? Woensdag moet blijken in hoeverre Salesforce zijn grote AI-belofte – en dito beurswaardering – wa…

Lees meer »
Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Nederlandse vertaling van boek over Brits koningshuis onthult per ongeluk wél wie de ‘Royal racist’ is en wordt meteen uit de rekken gehaald

Nog geen dag lag de Nederlandstalige versie van Endgame, het langverwachte boek van de Britse biograaf Omid Scobie over het Britse koningshuis, in de winkelrekken of het is er alweer weggehaald. De aanleiding daarvoor is dat de identiteit van de ‘Royal racist’ in het Nederlandstalige boek wél genoemd wordt, terwijl daar in het Engelstalige boek over gezwegen wordt.

Lees meer »
Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024

Een jaar geleden kondigde Stad Kortrijk aan nog voor het einde van 2023 werk te maken van een nieuwe ‘bankneutraal automaat’ in Bissegem. De plaatsing en ingebruikname daarvan worden uitgesteld naar het voorjaar van 2024.
The post Plaatsing bankautomaat in Bissegem uitgesteld naar 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »
Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool
Gazet van Antwerpen
Gazet van Antwerpen

Geen presidentiële immuniteit voor Trump in zaak van bestorming Capitool

Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in de zaak van de bestorming van het Capitool. Dat heeft het Amerikaanse hof van beroep in Washington DC vrijdag beslist, zo melden Amerikaanse media. Concreet betekent dat voor Trump dat hij ook kan worden aangeklaagd door individuele burgers die hem verantwoordelijk willen houden voor het geweld van zijn aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »
Israël gebruikt artificiële intelligentie (AI) om razendsnel doelen te bombarderen in Gaza: “Ze runnen massamoordfabriek”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Israël gebruikt artificiële intelligentie (AI) om razendsnel doelen te bombarderen in Gaza: “Ze runnen massamoordfabriek”

‘The Gospel’: dat is de naam van een programma op basis van artificiële intelligentie (AI) dat het Israëlische leger gebruikt om razendsnel doelwitten te vinden en te bombarderen in Gaza. Het werd voor de eerste keer getest in 2021 en trok het aantal doelwitten op van 50 per jaar naar 100 per dag. Experts waarschuwen echter dat er geen enkele

Lees meer »
Niels Destadsbader en Moora Vander Veken vergeten tekst ‘Amika’-liedje tijdens repetitie voor ‘Singalong’ in Sportpaleis
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Niels Destadsbader en Moora Vander Veken vergeten tekst ‘Amika’-liedje tijdens repetitie voor ‘Singalong’ in Sportpaleis

Vrijdagavond zullen de grootste Studio 100-hits massaal meegebruld worden in het Antwerps Sportpaleis tijdens de ‘Singalong’. Ook van de partij: Moora Vander Veken (31) en Niels Destadsbader (35), die enkele van de grootste ‘Amika’-hits komen brengen. De repetities liepen echter toch wat stroef, deelt Niels in zijn Instagram Stories.

Lees meer »
Nijpend tekort aan kinderopvang in Middelkerke
Krant van West-Vlaanderen
Krant van West-Vlaanderen

Nijpend tekort aan kinderopvang in Middelkerke

In Middelkerke ondervinden jonge ouders momenteel een gebrek aan beschikbare kinderopvang. Met 27 gezinnen die momenteel op de wachtlijst staan, wijken sommige ouders zelfs uit naar naburige gemeenten om een geschikte opvangplaats te vinden. In Middelkerke zijn er momenteel tussen de 250 en 275 kinderen jonger dan 30 maanden en dit aantal groeit gestaag. Schepen Natacha Lejaeghere (LDD) erkent het

Lees meer »
Danira Boukhriss showt voor het eerst babybuikje op première: “Nee, kleur van mijn jurk is geen hint naar geslacht”
Het Laatste Nieuws
Het Laatste Nieuws

Danira Boukhriss showt voor het eerst babybuikje op première: “Nee, kleur van mijn jurk is geen hint naar geslacht”

Strak in het knalblauw, en strálen dat ze deed. “Maar de kleur van mijn jurk verraadt niks, we houden het geslacht geheim”, sprak Danira Boukhriss Terkessidis (33) twintig weken heerlijk zwanger en aan de zijde van haar grote liefde Ward Kerremans (35) tijdens première van de Streamz-reeks ‘Alter Ego’. Voor het eerst praten ze over hun zwangerschap: “Lijst met babynamen

Lees meer »